fbpx

Vučko je krivdno odpustil svojo namestnico; sam ne bo odstopil

Levičar Dušan Vučko ima očitno tudi dve levi roki, kar dokazuje njegova nesposobnost učinkovitega vodenja te institucije, s čimer bi upravičil zaupanje volivcev v izide volitev. (Foto: sta)

Nina Mujagić, pomočnica direktorja za organizacijo in izvedbo volitev na Državni volilni komisiji (DVK), je prejela sklep o izredni odpovedi delovnega razmerja.

Mujagićeva je na družbenem omrežju Facebook zapisala, da je po 35 letih dela na volitvah ostala brez službe. “Če kdo ve za kakšno službo, se toplo priporočam. Žal nisem ne v levi, ne v desni politični opciji. Na pomoč,” je zapisala.

Sklep o izredni odpovedi delovnega razmerja še ni pravnomočen, zato se bo Mujagićeva nanj pritožila. Pritožbo bo obravnavala komisija za pritožbe iz delovnega razmerja, katere članica je tudi sama, a bo iz nje seveda izločena. Direktor Službe DVK Dušan Vučko, pa ni član komisije.

Slika: siol.net

Po navedbah Mujagićeve, pa je jedro spora med Vučkom in njo, potrjevanje postavitve logotipa stranke Nova Slovenija (NSi) na glasovnicah za letošnje državnozborske volitve, ki so potekale 24. aprila. Vučko krivdo za nepravilno postavitev logotipa prelaga na Mujagićevo. Zaradi tega naj bi tudi prišlo do zamude pri tiskanju in pošiljanju glasovnic v tujino. piše portal Siol.net

A kot smo poročali, naj bi se na DVK, dogajale čudne rabote še pred volitvami. Ena izmed zaposlenih, ki odšla, obtožuje direktorja Državne volilne komisije Dušana Vučka spolnega nadlegovanja. Sekretarka Nina Mujagić naj bi v dnevih pred volitvami, prav tako odšla na bolniško zaradi mobinga. Vse to je verjetno dodatno botrovalo tudi zamudam z glasovnicami in vsesplošni zmedi v tej državni inštitucijami tik pred državnozborskimi volitvami?  Vsekakor pa bi zaradi ostalih nepravilnosti morali pokazati vrata verjetno kar direktorju Dušanu Vučku.

E-Maribor