fbpx

Za osrednje medije pomembnejša vsaka pasja procesija! Janševo srečanje z veleposlanki V4 na RTV v celoti prezrli, Logarja vtaknili v blok tujih novic!

Zunanji minister dr. Anže Logar z zunanjimi ministri Madžarske, Slovaške in Češke.

Kot se zdi, si nacionalna televizija RTV, ki jo plačujemo vsi davkoplačevalci, zelo intenzivno prizadeva za čimprejšnjo ukinitev obveznega RTV prispevka. Njeno pristranskost pa pogosto opazi šele pozorno oko, zato se večini gledalcev manipulacija lahko hitro izmuzne. Tokrat so v začetnem poročilu večernega Dnevnika povsem “pozabili” omeniti pomembno srečanje ministra Anžeta Logarja z zunanjimi ministri srednjeevropskih držav. Za Slovenijo pomembnega dogodka so se spomnili šele potem, ko je bila mimo že polovico oddaje. 

V torek se je minister Anže Logar na Dunaju srečal s svojimi kolegi iz Avstrije, Madžarske, Slovaške in Češke. Dogodek je pomemben še zlasti zaradi krepitve gospodarskih in političnih odnosov v srednjeevropski regiji, kamor spada tudi Slovenija. Na srečanju je bil sicer izpostavljen pomen sodelovanja med omenjenimi državami in Slovenijo v zvezi s skupnim bojem z epidemijo novega koronavirusa, še posebej pa gre izpostaviti pomen krepitve sodelovanja za izgradnjo regionalne infrastrukture.

Obenem je včeraj potekalo tudi srečanje predsednika vlade Janeza Janše z veleposlaniki držav Višegrajske skupine, ki ji trenutno predseduje Češka. Med drugim je beseda tekla tako o Evropski uniji kot o pomembnih regionalnih vprašanjih, poroča GOV.

Srečanje zunanjih ministrov V4. (Foto: posnetek zaslona)

Nacionalna televizija RTV je glede omenjenega dogodka pokazala svojo pristranskost, saj v začetnem napovedniku večernega Dnevnika Televizije Slovenije o že omenjenem, za Slovenijo pomembnem dogodku, sploh niso poročali.

Od premierevega sestanka z veleposlaniki V4 pomembnejša vsaka pasja procesija
V začetnem delu oddaje so namreč poročali le o glasovanju za ustavnega sodnika, prestižnih Michelinovih zvezdicah, o severnokorejskih uničevalnih akcijah, o fizičnem obračunavanju med Romi na območju Kočevja, o ceni vode v nekaterih gorenjskih občinah in nogometu. O pomembnem srečanju na Dunaju je bilo nekaj rečeno šele po 15. minuti, besedo pa je dobil tudi minister Logar.

Medtem ko je nacionalna televizija Logarjevemu obisku namenila vsaj nekaj tretjerazredne pozornosti, pa so na 24ur ob 18.55h glede tega, v začetnem napovedniku novic, molčali kot grob. Zanje Logarjevo srečanje kot novica očitno sploh ne obstaja. So pa prav tako omenjali Michelinovo zvezdico, morilca za katerega še ni jasno ali ga čaka dosmrtna ječa ali psihiatrija, začetke kopalne sezone, turistične bone, polete med Brnikom in Frankfurtom, nekega Američana, ki živi v Sloveniji, nemško aplikacijo za sledenje okuženim s koronavirusom in drugi tir.

Vsi tisti državljani, ki se ne strinjate s prisilnim plačevanjem RTV naročnine, lahko podpišete peticijo, v kateri izrazite mnenje, da se mora obvezno plačevanje  prenehat. “Ukinitev prisilnega plačevanja RTV prispevka in možnost prostovoljne dodelitve tega prispevka mediju po lastni izbiri državljana,” sporočajo avtorji peticije. Peticijo lahko podpišete TUKAJ.

Jani Kos