fbpx

Zakaj mora politična nastavljenka Šetinc Paškova oditi? Ker je pristranska neobjektivna politična aktivistka

Mojca Pašek Šetinc (Foto: Fb)

Dobro znano dejstvo je, da novinarka RTV Slovenije Mojca Šetinc Pašek ne prenese ne SDS ne njenega vodje in trenutnega predsednika vlade Janeza Janše. Zato niti ne preseneča, da je bila ena od glasnejših, ki so klicali na proteste proti vladi v času epidemije COVID-19. Taka sovražna nastrojenost pa vsekakor jemlje vsakršno kredibilnost njenim poskusom objektivnega poročanja, saj ima zaradi svojih zasebnih sporov z Janšo velik konflikt interesov.

Mojca Šetinc Pašek je javna uslužbenka državne RTV Slovenije, ki jo plačujemo vsi državljani, zato je dejstvo, da njena osebna stališča močno vplivajo na njen način dela, zelo zaskrbljujoče. Nedavno so se pojavili pozivi, ki zahtevajo odhod Šetinc Paškove z RTV Slovenije, saj kot pristranska novinarka ne more delati nepristranskih TV prispevkov na televiziji, ki jo plačujemo levi in desni.

Od javne hiše se pričakuje, da skrbi za nepristransko in objektivno poročanje dejstev. Kar se gre Šetinc Paškova, ki je sicer tudi urednica, bolj spominja na agitpropagando. Čez dan v službi ustvarja razloge za napade na vlado, ki dela šele dober mesec v času zdravstvene krize, kakršne slovenski spomin ne pomni, v svojem prostem času pa na socialnih omrežjih poziva k protestom proti vladi in njenemu rušenju.

Eden izmed zadnjih takšnih izpadov je bil v torkovih Odmevih, ko je želela prikazati, da naj bi državna sekretarka in podpredsednica SDS Jelka Godec lobirala za maske in respiratorje, kar se je izkazalo za laž. Tako iz kabineta predsednika vlade kot Godčeva so povedali, da se slednja v posle ni vpletala, temveč je odgovornim zgolj posredovala ponudbe. Godčeva je domnevno afero, ki jo je v javnost spravila prav Mojca Šetinc Pašek, zanikala tudi na Twitterju: “Jaz mirno spim. Očitno pa ne morejo spati tisti, ki medijem dostavljajo elektronska sporočila, ki ničesar ne dokazujejo in so iztrgana iz konteksta. Mediji pa naredijo zgodbo, ki je ni. “

Mojca Pašek Šetinc je, kot izhaja iz objave, k novim protivladnim protestom pozivala tudi s tem zapisom. Foto: družbena omrežja, posnetek zaslona

Šetinc Paškova je sicer zanikala, da bi sama pozivala k protestom, ker naj bi šlo za “še eno zlorabo njenega zasebnega” in ne službenega profila na Facebooku. “Vse očitno z namenom, da se me diskreditira,” je strnila. Na laž so jo postavile vrsta drugih objav na tem istem Facebook profilu, ki jih je očitno objavila sama.

Šetinc Paškova naj bi tudi na sodiščih uživala določene privilegije, gre namreč za politično nastavljeno urednico. Spomnimo, da je bil zaključek v njeni tožbi, navkljub temu, da bila vključena v isti Janšev tvit kor Carlova, kjer ju je predsednik SDS označil za odsluženi prostitutki, popolnoma drugačen.“Na neki strani javne hiše ponujajo poceni usluge odsluženih prostitutk Evgenije C in Mojce PŠ. Eno za 30€, drugo za 35€. #ZvodnikMilan,” je takrat tvitnil Janša, zaradi česar ga je senat na celjskem okrožnem sodišču, ki so ga sestavljali okrožna sodnica Barbara Žumer Kunc in sodnika porotnika Simona Zorko ter Janko Pogorelčnik spoznal za krivega in ga obsodili na tri mesece pogojnega zapora. Omenjeni novinarki naj bi Janša po mnenju sodišča “pred celotno javnostjo razžalil.”

Rihard Orel