fbpx

[Video] Levičarji razjarjeni: Michael Moore v novem dokumentarcu razkril resnico o zelenem lobiju!

Foto: epa

Kontroverzni ameriški režiser Michael Moore je že večkrat dokazal, da ne glede na to, ali obravnava z zunanjo politiko Busheve vlade, orožarski lobi ali nasploh “zlovešči” kapitalizem, ostaja zvest svojim političnim prepričanjem. Tako je tudi leta 2016 z dokumentarcem želel preprečiti zmago ameriškega predsednika Donalda Trumpa, ki se mu je zdela neizbežna. V novem okoljskem dokumentarnem filmu z naslovom Planet of Humans (Planet ljudi), kjer je za spremembo v vlogi producenta, pa je dregnil v osje gnezdo, spravil se je na sveto kravo levoliberalizma – zeleno energijo. Z režiserjem Jeffom Gibbsom sta namreč razkrila grdo resnico o zelenem lobiju. Dokumentarec je še do sredine maja brezplačno v celoti dostopen na Youtubu.

Režiser Michael Moore, ki svoje razmršene lase skriva pod bejzbol kapo, se je v zadnjih dveh desetletjih izkazal z dokumentarci, ki so na tak ali drugačen način pomagali graditi levoliberalni pogled na svet. Zato ne gre čuditi, da ameriškega predsednika Donalda Trumpa primerja kar s Hitlerjem.

A tokrat se je Moore znašel v vlogi producenta, režiserski stolček pa je prepustil Jeffu Gibbsu, ki je v dokumentarnem filmu Planet ljudi razkril grdo resnico o zelenem lobiju. To je namreč parazitska industrija, ki je daleč od tako opevane zelenosti ni samozadostnosti. Zaradi tega je levica ponorela, nad Moora pa se je vsul plaz kritik, saj se je spravil nad njihovo sveto kravo.

Foto: epa

V ospredju filma je namreč teza, da različni ljudje in organizacije v ZDA, ki spodbujajo zeleno energijo, dejansko spodbujajo energijo biomase, kar v veliki meri pomeni kurjenje dreves namesto fosilnih goriv, ki ni ogljično nevtralna, obnovljiva in trajnostna. Prav tako Moore trdi, da vetrna in sončna energija nista nič boljši kot biomasa. Namreč, če se upoštevajo vložki vanju v obliki fosilnih goriv, lahko v nekaterih primerih onesnažujeta še bolj.

Demokrate postavil ob dejstvo

Moore poudarja, da je “revolucija” zelene energije hinavska. Trdi, da se je zeleno gibanje prodalo podjetniškim interesom. Sestavni deli sončne in vetrne energije ter električni avtomobili se namreč preveč zanašajo na krčenje gozdov in elektriko, pridobljeno iz premoga in zemeljskega plina. Kritično se je dotaknil tudi uporabe sončnih kolektorjev, kjer je izpostavil njihov omejen rok trajanja in dejstvo, da so narejeni iz neobnovljivega kremena in premoga. V filmu se še posebej dotakne biomase, domnevno obnovljive energije, in njenih manj poznanih slabih strani.

Celo konservativni Breitbart je pohvalil “ta drzni, pogumni dokumentarec” in napovedal, da bi lahko celo pomagal Moorovemu velikemu sovražniku Trumpu pri predsedniških volitvah. Vsekakor lahko. Demokrate namreč vseskozi jezi, kako Trump ne jemlje resno podnebnih sprememb in se zavzema za premog in nafto. Sedaj pa je celo zaprisežen levičar dal vedeti, da so demokrati v veliki zmoti. Nedvomno to lahko predstavlja udarec za njihove volilne možnosti.

Njegovi občudovalci nenadoma ne vedo, ali bi ga bodrili ali ga bi zasmehovali. Ko se je Moore prejšnji teden pojavil v eni izmed večernih pogovornih oddaj, se je voditelj z odobravanjem nasmehnil, ko je Moore Američane pozval, naj ‘osvobodijo’ svojo državo od ‘Trumpovega virusa’, vendar se je obenem odločil, da režiserja ne bo pretirano angažiral pri izražanju argumentov, ki jih je navedel v novem filmu, poroča Daily Mail.

Omenjeni dokumentarni film, ki je bil na Youtubu objavljen ob prazniku dneva Zemlje, bo brezplačno dostopen mesec dni. Do sedaj ima že več kot pet milijonov ogledov. Kljub temu, da Moore vztraja, da je večina okoljevarstvenikov vredna velikega občudovanja, tega njegovega stališča ne bi poznali, če bi si ogledali le njegov film, ki  predstavlja “popoln napad na naše svete krave”.

Hana Murn