fbpx

Zakaj na volitve? Da ne zmaga Maksutijev primitivizem

Alem Maksuti v družbi Tanje Fajon

Zagrizen protivladni borec ter hišni analitik POP TV-ja in RTV Alem Maksuti je v svojem značilnem slogu pozval tudi na volitve in ob tem pripomnil, da je dominacija debilov težka za vsak narod – pri čemer bi mu lahko pritrdili – vendar s to izjavo ni ciljal na samega sebe. Maksuti je sicer nekdanji raziskovalec Fakultete za družbene vede, ki se v dominantnih medijih redno pojavlja kot komentator političnih tem – treba pa je spomniti tudi na to, da je na račun davkoplačevalcev že precej zaslužil. Precej neokusno, da mu davkoplačevalci plačujemo za to, da nas ima za debile, Slovenijo – ki ni njegova izvorna država – pa za ritno luknjo.

“Sesuva se vam svet pred očmi? Vem. Ni lahko. Dominacija debilov je težka za vsak narod/nacijo,” je zapisal Alem Maksuti in pozval na volitve. “Recite ne: JJ, Jančičem, Požarjem, Pirkovičem, Možinam, Pezdirjem in ostalim podkapacitiranim kljukcem, ki vam državo Slovenijo želijo spremeniti v ritno luknjo,” je še dodal vulgarno in polpismeno pripombo – kar sicer pri Maksutiju ni nič presenetljivega ali novega. Hišni analitik POP TV-ja in RTV ima sicer kar prav v delu, da je dominacija debilov težka za narod, vendar pa se je zmotil pri naštevanju imen.

Maksuti se je decembra lani na Twitterju v polomljeni slovenščini lotil ministrice za Slovence v zamejstvu in po svetu ter napadel kristjane – ker ga je očitno zmotila vest, da je pristojno ministrstvo uradno sprejelo Luč miru iz Betlehema. S tem ni požel le ogorčenja, pač pa tudi pozive h kazenski ovadbi. Maksuti je znan po svojem sovražnem govoru in žaljenju drugače mislečih, žalostno pa je (in zgovorno), da ga določeni mediji  kljub temu predstavljajo kot cenjenega političnega analitika. Poleg omenjenih medijev pa njegovo vulgarno retoriko očitno podpirajo tudi nekateri vidnejši politiki – izjava, da naj bi našteti Slovenijo želeli spremeniti v ritno luknjo, je bila med drugim všeč Lidiji Divjak Mirnik, Urošu Jauševcu in Anji Kopač. Slednji pa se v prvem delu izjave očitno niso prepoznali.

Sara Kovač