Zanikajo zahodne kulturne norme: Islamski portal vsiljuje še prepoved praznovanja novega leta?!

Foto: epa

Muslimani so tokrat razburili s “člankom” na portalu islam.si, v katerem opozarjajo, da ne bodo praznovali novega leta, prav tako pa ne bodo sprejemali čestitk za novo leto. S tem dokazujejo ne le, da niso pripravljeni sobivati s kristjani, ne bodo se prilagajali niti osnovnim zahodnim kulturnim normam. S praznovanjem novega leta sicer nimajo težav v večini muslimanskih držav, le v najbolj radikalnih, kot je Savdska Arabija, pa je celo prepovedano. Stopnjevanje retorike s strani slovenskih muslimanov kaže na to, da se ti vse bolj radikalizirajo; v začetku decembra so ostro napadli homoseksualno skupnost in homoseksualcem dali vedeti, da je njihov življenjski slog nemoralen, kar je ironično, glede na to, da so ravno homoseksualci med večjimi zagovorniki masovnih nelegalnih imigracij muslimanov!

Na spletni strani islam.si muslimani opozarjajo, da od letos dalje ne sprejemajo več čestitk za novo leto, prav tako pa tega praznika ne bodo praznovali. Uvodoma z navajanjem Wikipedie pojasnjujejo, da so Rimljani prvi dan novega leta praznovali z namenom oboževanja Janusa, rimskega boga začetka, leta 1582 pa je papež Gregor XIII. 1. januar ponovno uveljavil kot novoletni dan, poleg tega pa je zadnji dan leta god papeža Silvestra I. In to so očitno razlogi, da so se muslimani letos odločili, da ne bodo silvestrovali, le malo pa verjetno manjka, da bodo pričeli pozivati k prepovedi silvestrovanja, da tako ne bi bilo kršeno njihovo dostojanstvo.

Bomo v Sloveniji morali prepovedati silvestrovanje in se bomo tako pridružili najbolj radikalnim muslimanskim greznicam, kot je Savdska Arabija?!
To, da se v Evropo priseljujejo le inženirji, kirurgi in astrofiziki, je tako mit. Kot vse kaže, pa so tudi med bolj radikalnimi, v večini islamskih držav tako normalno praznujejo novo leto, ki ga pričakajo z ognjemeti, na primer v Dubaju pa so se letos namesto za ognjemet odločili za multimedijsko projekcijo na stolpnici Burj Khalifa, najvišji stavbi na svetu. Z največjim svetlobnim šovom na svetu so se tako uvrstili tudi v Guinnessovo knjigo rekordov. Muslimanski migranti želijo v Sloveniji očitno tako uveljaviti norme, kakršne veljajo v najbolj radikalnih izmed islamskih držav; na primer, v Savdski Arabiji so 31. decembra praznovanja prepovedana in preganjana kar s strani verske policije.

Ko gre za zadovoljitev njihovih potreb, očitno muslimanskih migrantov prav nič ni zmotilo silvestrovanje, pač pa jim je 31. decembra 2015 prišlo prav – v Nemčiji so severnoafriški in bližnjevzhodni migranti uprizorili množični posiljevalski in roparski pohod, ki ga Evropa ne bo pozabila. V Hamburgu, Dortmundu, Düsseldorfu, Stuttgartu in Bielefeldu je bilo skupno spolno napadenih prek tisoč žensk, pri tem pa je skupno sodelovalo prek 2 tisoč moških, nekatera posilstva so bila namreč skupinska.

Islam.si v začetku decembra že zagrozil z “božjo kaznijo” tistim, ki najbolj podpirajo imigracije muslimanov – homoseksualcem!
Na spletnem portalu islam.si so v nedeljo objavili članek, naslovljen “Homoseksualnost – nemoralna spolna usmerjenost”, v katerem so zapisali, da je “spolno občevanje med istospolnimi osebami največja perverzija”. Do takega zaključka so prišli z uporabo Slovarja slovenskega knjižnega jezika. Ob tem so dodali, da “homoseksualnost uničuje moralo in dostojanstvo med ljudmi ter je hkrati vzrok Allahovega gneva in sovraštva”. Kot pa so izpostavili, ima homoseksualnost poleg dejstva, da ni povšeči Alahu in zaradi tega v določenih islamskih državah po svetu homoseksualnost še danes kaznujejo s smrtno kaznijo, medtem ko v drugih islamskih državah ob priložnosti homoseksualce mečejo z vrha nebotičnikov (najbrž, da se prepričajo, če res ne znajo leteti), tudi “številne negativne posledice”. Ribanje pločnika so na žalost pozabili omeniti.

J. Ž.