fbpx

Zdaj pa še Makovec Brenčičeva – vrnila bajnih 315 evrov, o 19 tisoč pa ne govori

Maja Makovec Brenčič (Foto: STA)

Ministrica za izobraževanje se je ujela v afere prevelikih izplačil že na mnogo načinov. Poleg dvojno nakazanih potnih stroškov in dvojnih sejnin je prejemala tudi dodatek za stalno pripravljenost. A vrnila je zgolj 315 evrov, pa še za to računsko sodišče nima nobenega dokaza. O ostalih več tisoč evrih pa ne želi govoriti. 

Maja Makovec Brenčič naj bi Nakvisu vrnila 315 evrov, kolikor so znašali potni stroški, ki jih je na svoj račun leta 2011 prejela povrnjene kar dvakrat. Enkrat s strani Ekonomske fakultete, drugič pa s strani Nakvisa, je poročal POP TV. A dokazila za to ni predložila niti medijem niti računskemu sodišču.

Kaj pa 19 tisoč evrov?
Prav tako ne komentira, ali bo vrnila dvojno izplačane sejnine, ki jih je prejemala z naslova Nakvisa. Gre za kar 19 tisoč evrov nepravilno izplačanih sejnin, ki pa jih Nakvis od nje ne bo terjal, saj bi to pomenilo dolge sodne obravnave.

V Sloveniji je sicer področje izplačevanja javnega denaja močno neurejeno. Skupaj imamo več kot 1500 javnih zavodov, agencij in skladov, podatkov o zaposlenih pa nimajo nikjer – niti na ministrstvu za finance niti na ministrstvu za javno upravo, so še poročali na komericalni televiziji. Prav tako nikjer nimajo podatka o tem, koliko nakazil in v kolikšnem znesku se zaposlenim preko teh javnih organizacij mesečno izplačuje.

M. G.