fbpx

Že 4. (samo)napad na Arsenovičevo lastnino; že samo Večerovo poročanje razkriva, da za “napadi” nekaj močno smrdi!

Mariborski župan Saša Arsenović. (Foto: STA)

Neznanci so v soboto sredi dneva poškodovali vrtna vrata domovanja mariborskega župana Arsenoviča. Gre že za četrti napad na županovo zasebno lastnino v zadnjem mesecu, napadi pa postajajo vedno bolj osebni. Mnogi zato ugibajo, da bi bili napadi na premoženje Arsenovića lahko povzročeni s strani njegovih ljudi, da bi sebe predstavil kot žrtev. Motiv za to je precej znan: v svojem županskem mandatu ni storil nič omembe vrednega, zato potrebuje medijsko publiciteto. Še posebej, ker o mariborskem županu največ pišejo v režimskem mediju Večer, kjer so mu delali reklamo celotno župansko kampanjo.

“To ni prvoaprilska šala,” je za Nova24TV potrdil Miran Šadl, predstavnik za odnose z javnostmi Policijske uprave Maribor. Mariborskemu županu Saši Arsenoviču so neznanci v soboto sredi belega dne, kot poroča Maribor Info, porezali polnilo na vrtnih vratih, zaradi česar naj bi se ta lahko prosto odpirala. Zanimivo, da po štirih “napadih” policija še vedno ni ugotovila ničesar, zato so še toliko bolj verjetne domneve, da gre za spretno dogovorjene manevre iz krogov Arsenovića, ki močno potrebuje medijsko publiciteto za rešitev svojega mandata in družinskih poslov. Njegovi dolgovi namreč znašajo že 5 milijonov evrov!

Da je nekaj narobe z vrtnimi vrati, so pri Arsenoviću doma ugotovili šele, ko se je najmlajša hči vrnila domov, ne da bi prej pozvonila, saj naj se vrata ne bi mogla odpreti od zunaj. Sestra jo je namreč vprašala, kako je vstopila, ko pa naj bi bila vrata vedno zaklenjena. Polnilo na vratih naj bi bilo po Arsenovičevih besedah prerezano že pred tremi tedni, a se takrat ni preveč oziral na to. Situacija se je spremenila z napadom na županovo restavracijo Rožmarin, kjer so neznanci razbili steklo, ter z razbitim steklom pri Gostilni Maribor in razbitimi steklenimi vrati v Hotelu Marbor, ki sta ravno tako v Arsenovićevi lasti.

Napadi se vrstijo
Pri zadnjem napadu, ki se je zgodil prejšnji četrtek, je neznani storilec na steklo mariborske restavracije Rožmarin nastavil eksplozivno sredstvo, najverjetneje pirotehničnega izvora. V eksploziji sicer ni bil poškodovan nihče, je pa pri tem nastala premoženjska škoda.

Odkar so iz Policijske uprave Maribor sporočili, da v zvezi z dogodkom policisti preiskujejo kaznivo dejanje povzročitev splošne nevarnosti, pa se ena za drugo vrstijo obsodbe “politično motiviranih napadov” na Arsenoviča. Mnogi zato ugibajo, da bi bili napadi na premoženje Arsenovića lahko celo povzročeni s strani njegovih ljudi, da bi sebe predstavil kot žrtev. Motiv za to je precej znan: v svojem županskem mandatu ni storil nič omembe vrednega, zato potrebuje medijsko publiciteto.

Arsenovič pod drobnogledom protikorupcijske komisije
Zoper Arsenoviča drugače že teče tudi preiskava, ki jo vodi protikorupcijska komisija. Mariborski župan namreč ni prijavil svojega premoženja na KPK, kakor to od javnih funkcionarjev zahteva zakon o integriteti in preprečevanju korupcije. Vse glasnejša pa so ugibanja, da motiva za napade na Arsenovičevo lastnino ni iskati v političnem ustrahovanju, temveč da gre za osebne oziroma poslovne zamere. Ravno tako naj v napade ne bi bilo vpleteno mariborsko podzemlje. Policija že preiskuje zadevo. Ali se bo na koncu izkazalo, da za napadi na Arsenovičevo lastnino stoji sam Arsenovič, pa bo pokazal čas.

R. O.