Zgodovinsko žalosten dogodek v DZ ali kako ministri resno jemljejo svoje delo

Foto: STA

Na seji državnega zbora, kjer bi morali poslanci ministrom zastavljati poslanska vprašanja, je danes manjkalo kar sedem ministrov. Gre za zgodovinsko nizko udeležbo ministrske ekipe na plenarnem zasedanju državnega zbora. Poglejte, zakaj vse so bili odsotni.

Vlada Mira Cerarja jemlje svoje delo očitno zelo neresno, kar kaže seznam ministrov, ki bi morali danes prisostvovati seji in odgovarjati na poslanska vprašanja. Vroča debata pa se je razvnela že pred pričetkom predvidenega zastavljanja poslanskih vprašanj, saj je opozicijo zmotilo, da na sejah državnega zbora, kjer se obravnava poslanska vprašanja, ministri pogosto manjkajo.

Še opozicija je bila enotna
Vodja poslanske skupine SDS Jože Tanko je predsednika vlade okrcal, da njegovi ministri neupravičeno manjkajo. Minister Goran Klemenčič se je šel raje mednarodni turizem na račun davkoplačevalcev, saj odprtje zaporov kazenskega sodišča v Haagu namreč ni upravičen razlog za izostanek s plenarne seje.

Poslanci stranke SDS so zato predsedniku državnega zbora Milanu Brglezu predlagali, da bi namesto manjkajočih ministrov odgovarjal kar predsednik vlade Miro Cerar. S predlogom se je strinjala celo Združena levica pa tudi Nova Slovenija, a Brglez predloga ni želel dati na glasovanje, češ, da gre za upravičene odsotnosti in da bodo manjkajoči poslanci na vprašanja odgovorili naknadno v pisni obliki.

 

Seznam manjkajočih ministrov:

  • Karel Erjavec
  • Alenka Smerkolj
  • Goran Klemenčič
  • Marija Milojka Kolar Celarc
  • Zdravko Počivalšek
  • Andreja Katič
  • Vesna Györkös Žnidar.

Tako resno jemljejo svoje delo ministri: Kar polovica vlade manjkala na današnji seji DZ 1

M. P.