Židanovi levičarji so nacionalna katastrofa: Poglejte, kaj vse so nam zapravili poleg terana

Foto: Twitter

Hrvati pravijo: Teran je naš, tega pa ni rekel kmetijski minister Dejan Židan. Evropski komisiji je s svojo pasivnostjo olajšal delo. Evropska komisija naj bi Hrvaški dodelila omejeno izjemo pri uporabi imena. Slovenija je leta 2000 sicer zaščitila teran kot slovensko vino in temu takrat Hrvaška, ki še ni bila članica EU, ni nasprotovala, čeprav je imela možnost za to.

Čeprav Slovenija nasprotuje, bo, kot poroča STA, Evropska komisija sprožila postopek za sprejetje zakonodaje v obliki delegiranega akta, s katerim želi Hrvaški dodeliti omejeno izjemo pri uporabi imena teran. Razprava o osnutku delegiranega akta velja za začetek postopka. Komisija vztraja, da bo teran še vedno zaščiten izključno kot slovensko vino, Hrvaška pa bo lahko ime sorte grozdja teran uporabljala pri označevanju vina z zaščiteno označbo porekla z imenom ‘hrvatska Istra’. Pri označevanju bo treba upoštevati stroge pogoje. Napis teran bo moral biti manjši kot napis ‘hrvatska Istra’ in oba naziva bosta morala biti na istem vidnem polju, to je  na sprednji ali hrbtni strani steklenice. Slovenija kljub tem zagotovilom trdi, da bruseljska rešitev potencialno neposredno ekonomsko ogroža slovenske proizvajalce.

Piranski zaliv, kranjska klobasa, teran, varčevalci NLB, Nuklearna elektrarna Krško … kaj bodo še zapravili Socialni demokrati oziroma njihovi ministri v vladi Mira Cerarja?

Kmetijski minister Dejan Židan Evropski komisiji med drugim očita, da se je s Hrvaško dogovarjala za našim hrbtom in torej ni ravnala v dobri veri ter da bi lahko z načrtovano izjemo ustvarila nevaren precedens in prekoračila svoje pristojnosti. Ob tem pa je očitno Židan pozabil, da je prav on komisiji rekel, da se bodo glede terena s Hrvaško dogovorili sami. Vlada je torej leto 2017 začela s še eno zapravljeno priložnostjo, Hrvaška jo je prehitela po desni. Delegirani akt je mogoče zavrniti s 55 odstotki glasov članic, ki predstavljajo 65 odstotkov prebivalstva EU. Malo pa je verjetno, da bi se toliko članic dejansko izpostavilo in pomagalo Sloveniji, saj se nobena noče zameriti Evropski komisiji.

Enologi poudarjajo, da imajo Slovenci v zgodbi o teranu zgodovinske, ekološke in pedološke argumente, tradicijo in kulturno dediščino, sedaj pa Hrvati trdijo, da imajo iste ekološke pogoje kot mi, kar pa ni res. Pridelovalci terana na Krasu so ogorčeni nad ravnanjem Bruslja, niso pa presenečeni. Evropska komisija je pomagala Hrvaški, da je prišla do tega položaja, ki ga ne podpirajo. V treh letih in pol so večkrat opozorili, da je teran na Krasu zelo pomemben, vendar pa na to niso dobili nobenega odgovora, kar kaže na ignoranco Bruslja.

Slovenija in Evropska komisija vztrajata vsaka pri svojem in sta prepričani, da je zakon na njuni strani. To pomeni, da se slovenski tožbi proti komisiji na sodišču EU v Luksemburgu ne bo mogoče izogniti.  Ko delegirani akt začne veljati, ima članica dva meseca časa, da vloži tožbo na evropsko sodišče, je v Bruslju pojasnil minister Dejan Židan in ponovil, da bo Slovenija to tudi naredila, če bo šlo tako daleč. Hrvaška je trenutno zadovoljna in zato tudi bolj redkobesedna. V celoti bo podprla odločitev komisije, ne glede na to, kakšna bo, je v v Bruslju dejal hrvaški kmetijski minister Tomislav Tolušić.

Branka Jurhar

 • althar

  Ne samo Židanovi, levičarji na splošno so nacionalna katastrofa in to ne samo naša.

 • Franjo Trojner

  Piko na i pa še bo dodal arbitražni sporazum o naši južni meji, te pa bo grmelo, pa bliskalo tudi!

  • von Rhein

   Franjo,Franjo….nič ne bo. Nas par Janezkov bo po forumih protestiralo,se jezilo in tudi pljuvalo po teh bebcih za katere močno dvomim,da znajo svoje čevlje zavezat.Če grem s transparentom in karantansko zastavo protestirat na Gregorčičevo me bo nekaj pasantov slikalo,policaji pa oglobili zaradi skrunitve državnega simbola.Pridružlii bi se mogoče trije.Tako zblojeni smo postali po zaslugi prepuščanja,da rdeča golazen misli za nas.

   • Franjo Trojner

    Res je, da smo družinski očetje in nimamo radi, da nam fotorepoterji in levi pisuni tiščijo kamero in mikrofon direkno v faco. Res je tudi, da so nam nasilne demonstracije tuje. Res je tudi, da po vzoru levičarjev nismo organizirani, nimamo svojih združenj, inciativ in tako delujemo vsak za sebe. TODA, vsi po vrsti smo domoljubi združeni pod zdajšno SLOVENSKO ali KARANTANSKO zastavo in samo še čakamo kapljico preveč v že tako poln kozarec in val nezadovoljstva se bo zagotovo sprožil. Takrat bomo za Slovenijo v prvi vrsti stali možje in z nami mladci in skupaj bomo naredili tisto kar leta 1990 nismo dokončali. To je naša usoda, ki si ji je nemogoče ogniti, čaka se samo pravi trenutek in ta bo zagotovo prišel!

    • von Rhein

     Naj pride čimprej!

    • RATATA

     Fak.
     To spa napisu!
     Res bo treba komu bučo odšraufat. Predolg se že čaka.

 • Kaj bo Prekmurec vedel, da na Krasu raste trta, ki nam daje izborno kraško vino Teran.

  • von Rhein

   …ja,sploh pa tale,ki niti zajca ni znal ločiti od prašiča.Zato je šel v politiko.

 • janez.pokoncni

  “Židan, Židan… Niti vina ni možno zaupati @strankaSD – kaj šele države.”

  ;);)

  Janšev komentar tudi tokrat zmaga!

 • tzt

  Bakarić je Kardelju odnesel Zambratijo in Savudrijo. Kahel je šenkal Piranski zaliv. Židani je popil ves Teran. Naslednja na vrsti je Kranjska klobasa.

 • pajot

  Zdaj imamo šanso. Razpišimo referendum o priključitvi Slovenije k ZDA. Bodimo 51.država,ki bo imela slovenskega zeta za predsednika. Da počisti s to komunajzerijo.

 • totex39

  Kmalu bodo komunisti uničili še tisto malega kar je slovensko. SRAMOTA !

 • Olga

  Židan ni edini nesposobni Kalimero! Erjavec, Židan , Kolar Celarc, Mrak, Vraničar “zdrava atmosfera, Počivavšek (ne ve niti, katera Špela brez izobrazbe gre v Švicio!! Po ministrstvu mu hodi udbaš Zemljarič!!….
  Vsi drugi so krivi, da so nesposobni in da delajo škodo???!!!! Ta vlada naj odstopi!

 • tarantela

  Teran oz. znamka terana ni bila zaščitena, ko bi morala biti, to je v času pogajanj za vstop Hrvaške v EU. Takrat so slovenski pogajalci pustili vprašanje terana odprto, češ, da se bodo kasneje dogovorili.

  • Peter

   Pravi fenomeni ste pri iskanju pravih krivcev. Če ne bi našla tega, bi pa že kje kaj zvrtala (pa makar svoje koleno), da bi prišla ven prava letnica, no.

   • tarantela
    • Peter

     Dela ne odprem, pa če mi plačaš. Kar se pa letnic tiče, mi je jasno in jasno mi je tudi, da so zate vsega krivi eni in isti, no. Čeprav so baje vsi isti, hehe, so očitno v tvojih očeh eni bolj isti.
     btw, čas pristopnih pogajanj pa očitno ni važen, ker so bili večino časa na oblasti bolj isti, no.

     • tarantela

      Veš kaj? Tule vsi pišejo, da je kriva sedanja vlada, ampak v času pogajanj za vstop Hrvaške je bil tudi Janša na vladi in sicer od
      10. februarja 2012 do 20. marca 2013, ko je nastopila Alenka Bratušek. Torej je imel Janša 13 mesecev časa, Bratuškova pa dobre tri mesece za izpogajanje terana. Torej le ni vsega kriva sedanja vlada, ko to prikazuje gornji prispevek. Če si že nalivamo teran, si nalijmo čistega.

     • von Rhein

      Kaj te muči? Preden napišeš tako oslarijo se dobro pouči kaj je Janša v tistem času počel.S kom se je boril v koaliciji in izven.Njegovo delo je bilo v celoti sabotirano.Na vseh področjih.

     • tarantela

      Če napišem dejstva, so zate to oslarije…

     • von Rhein

      Tvoja dejstva so samo platnice knjige.

     • tarantela

      A od noriškega kraljestva?

     • Peter

      Prej ali srej pokažeš svoj nizek nivo, no.

     • tarantela

      Se učim, tale portal je dober učitelj, preden sem prišla tu šklemfat, sem bila čisto prijazna ovčka.

     • janez cepec

      a je Noriško kraljestvo ljubljeni vodja napisu? poj sm se pa zajebu, zadnč sm reku, de je zdej, ko je postau še pisatel njegou opus 4 knjige z rdečo partijsko knižco ured, se pardoniram, zgleda, de jih je pet. drgač je pa tud pesnik postou, če doktorira, pa če se ga zapije, bo Prešerna presegu

     • tarantela

      Učer so mel eno lepo debato v DZ in je dr. Trček iz ZL rekel, da imamo pri nas že toliko dr. znanosti, da jih je že več, kot tistih na pragu revščine. Dobr, a ne?

     • janez cepec

      ja Trček ma kr pametne komentarje, sam ostali njegovi so pa res bel “talevi”

     • Peter

      Zanimivo, niti na MMC se nihče ne trudi zvrniti krivde na desno vlado.
      Si očitno kar preveč pridna učenka, no…

     • tarantela

      Drži! Oni ne počnejo tega, kar desnica temeljito in vedno privleče na dan, da obdolži levico za vse, kar je narobe pri nas, tudi gornji članek je en tak primer. Da pa ne bom samo šimfala, naj dodam, da je Janša dosegel podpis memoranduma o nekdanjih hrvaških varčevalcih v prav tako nekdanji LB. Vendar ima spet hudič svoje prste vmes, Hrvati se nobenega dogovora in podpisa ne držijo in smo spet nadrsali.
      To mi da misliti, da smo Slovenci tepci, ko vedno in povsod prikimavamo, v smislu, da pametnejši popusti. Ampak prav zaradi takega razmišljanja potegnemo skoraj vedno takratko.
      In razmišljam dalje: šli smo iz Avstro-ogrske in rinili v kraljevino Jugoslavijo, potem v FLRJ (kasnejša SFRJ) in ko smo končno dosegli svoje sanje, smo rinili v EU. Nihče ni pomislil, da je širjenje EU najbolj v korist velikih držav, njihove industrije, ko so pohopsali našo; v korist njihovega trga, ko nam uvažajo njihove trgovine z njihovo robo itd. Bi bilo dobro, ko bi politiki malo razmišljali tudi v to smer. Švica je samostojna, pa ji nič ne manjka. Tudi nam ne bi, seveda bi to trajalo, da se zadeve uredijo, vendar bi bili svoji na svojem!!! Če ne mi, pa naši potomci.

     • Peter

      Ojojoj, si predstavljaš, da bi bili samostojni? Miraž bi tiskal tolarje 24/7/365, s karjolo bi hodila na plac kupovat eure, da bi kaj prišparala…Na svojem pa smo, kolikor hočemo in moremo.Kot vidiš se zna Orban prav lepo upreti EU, samo zato je treba imeti cojones in po možnosti veliko podporo ljudi, no.
      Zakaj so pohopsali našo industrijo? Ne vidiš nobene krivde v nesposobnih levih direktorjih, ki so čez noč postali menedžerji in so mislili, da se bodo šli na odprtem trgu biznis kot so se ga šli v Jugi obenem pa še natrpali svoje žepe do vrha?
      Ni vse črno belo, no.

     • tarantela

      Saj pravim, da “pametnejši” popusti, taki smo. No, a se bo našel “mandelc”, ki bo potegnil rajo za seboj? So nas razcepili in sedaj vladajo. Znajo , ni kaj. Zdaj pa nujno potrebujemo nekoga, ki nas bo združil!!!

     • Peter

      Vsak narod je politično razcepljen, ga ni naroda, ki bi bil na tem področju enoten. Naš problem je bolj v tem, da ena opcija predolgo vlada in je na vsa mesta nastavila svoje ljudi. Kaj pomaga, če se minister zamenja, če pa je vsa piramida pod njim nasprotne politične barve in naredi vse, da ga zminira?

     • karpelec

      Ona samo platnice menja , vsebina pa vedno ostaja ista.

     • janez cepec

      ja prou smil se mi

     • Peter

      Če bi mi odpovedal ves spomin in če bi mi odpovedal internet, bi šel vseeno stavit 50 litrski sod terana, da je bil v času, ki si ga omenjala, na oblasti Janša.

      Ker drugače tega ne bi omenjala, no.

     • tarantela

      Čak mal! Gre za to, da v tem članku vso krivdo nalagajo Židanu in sedanji vladi. Se mi zdi, da bi morali v uredništvo poslat kakšnega profesionalnega novinarja, ki bi sestavil in objavil takšne prispevke, ki jim ne bi bilo mogoče oponirati. Zdaj je pa zgolj v naslovu “Nova24 tv v službi resnice”. Dejmo no SDS-ovci najdite enga dobrga novinarja!

     • Peter

      MMC o tem poroča tole:

      Zato je tudi Židan leta 2013 povsem samozavestno sporočil, da v nobenem
      primeru ni mogoče, da zaščita na katerem koli temelju ne bi bila dovolj
      čvrsta. “Jasno je povedal – zaščita je končana, zaščita je slovenska, zaščite se ne more odpirati,” je besede nekdanjega evropskega komisarja navajal Židan.

      Torej je bil Židan leta 2013 SDS? Mam res že bolj slab spomin, zgleda, no…

     • janez cepec

      sej veš koko je to, z resnico. kdor to prou povdarja, slo u naslou dajo, poj si z resnico niso prou bliz. to je tko, kot je Sev. Koreja demakratična, al pa bivša DDR, usi so mel u naslovu demokratična, pa so bli bel skregan z demokracijo

     • traktor

      Sej Židan ni nič kriv. Če je pa bebec, kako bi lahko bil kriv?

     • Peter

      Si predstavljaš, kakšnega hudiča bi ti zganjala, če bi se takrat ukvarjal s teranom, namesto z drugimi, bolj pomembnimi rečmi?
      Zdaj pa seveda spet prav pride, da najdemo pravega krivca. Za vse, kot vedno, no.

     • janez cepec

      čaki no, mal počaki. naš Janez pa ne more bit kriv, kva se zdej ti tle greš. On, de bi kej zajebu, to pa ne gre. će so takoj po vojsk zajebal ene par mejnih prehodov, pa zaliv, pa še kej, za treran pa ni kriv. če reče, de ni, poj pa ni. laže pa ne Ciciban

     • tarantela

      Pokorno javljam, da se opravičujem, he-he…

     • Margu501

      Za časa druge JJ vlade, je bil primer teran zaprt in zaščiten, vsaj tako je trdil Židan, ko je bil v Pahorjevi vladi že kmetijski minister. Tako, da ne zavajaj. Še Bergant ga je sinoči na to spomnil.

     • RATATA

      Pokvarjena tarantela si ne zasluži označenega groba.

     • Capi

      Ahahaha….spet imajo krivca…pa to ni res…..čisto za vse krivijo Janšo……
      Ko ti bo zmankalo sekret papirja, pa boš svoje govno z roko brisala, bo tud Janša kriv?

 • rubec

  Ne razumem zakaj je ta teran v naših medijih prva novica. Kakšno konkretno posledico pa ima zaščita tega imena za slovence. Edina zaščita ki ima neposredno vrednost za slovenijo je beseda vazektomija. Samo tako bomo sigurni da se nam zopet ne rodi tako velik kreten kot je židan.

  • Anton

   če bi reku Francozu za Champagne, kaj takega al pa za sir Camembert al pa za Roquefort, da ne omenjam še ostalih bi te poslal nekam. Oni so pač narodnozavedni, mi pač ne, kar se odraža tudi pri odnosu do lastnega jezika, kulture. Za nas je važno kar je tuje ni slabo

   sarkazem press

   • rubec

    Če bo židanu pri teranu uspelo bo zasluge pripisal SD stranki, kar pomeni da bomo to stranko glede na to da volilci vedno padejo na poceni finte gledali še kakšno desetletje. Kakšna je in kakšna bo narodna zavest pri tej tolpi ti pa verjetno ne rabim govorit. Osebno si želim da pri teranu o katerem vsak dan novinarska srenja z židanom na čelu nabijaj popušimo ker se bomo samo tako tudi njega odkrižali. Ponavljam, narod se pali na populistične poceni finte in v tem primeru mi bo to všeč.

    • Peter

     Če mu pa ne bo, bo pa krivdo pripisal SDS, kot smo tudi že navajeni.
     Mi je pa mal čudn, k se iz flaše terana zdej ene rdeče bele kocke ven usujejo, no…

     • rubec

      Peter, teran je sorta iz preteklosti. Dob je rekel da je sorta prihodnosti teheran.

     • Peter

      Pa še s svinjino se ne bomo nažirali, pametno, no.

 • MEFISTO

  Rdeči so nas vedno učili, da na vodilna mesta vselej imenujejo najboljše kadre, ki jih imajo.

  Glede na jagodni izbor ministrov v tej vladi, si lahko predstavljate, kakšna revščina se je nabrala v tej koaliciji in vladi, ki predstavlja našo ljudsko oblast.

 • rubec

  Fuka se njim za Teran. Ljudje ki so v stranki SD so itak na varekini.

  • tzt

   … in na slavonski kobasici. Hrvatje so že zapičl čekane v Kranjsko, tko da bo ta tud kmal njihova … več vjekovima.

   • RATATA

    Tudi ocvirki so njihova tekovina
    in krajnska čebela.
    Ne vem pa, čigava je pesmica “lepa Anka kolo vodi…”, ki jo “naši” kar naprej reklamirajo in otroke nadrkavajo s tistim .”.. mili bože al sam lepa..”.
    Da so slovenski nižerazredniki čist zmešani. Če jo bojo hrvati hotli zase, se bodo naši ziher bolj uprli kot so se za mejo in za Teran(!) rekli bodo: ” saj se ne poje al sam LJIEPA…

    • tzt

     Zdej bo treba sam še počakat, da nam hrvati prepovejo uporabljati ime njihovega avtohtonega vina in trte Teran.

     • RATATA

      Sem že mesec, dva nazaj napisal, da ni problem Teran ampak Istra!
      Kako nesposobni se grebejo za oblast in nič jim ni nerodno.

 • VERZIFIKATOR

  Dejan Svilar

  MRAK IN ŽIDAN GVANT

  V mrak kopač usekal je z vso silo,
  češ nihče naj ne diskriminira,
  vsak le eno, isto stvar podpira,
  sicer se slabo mu bo godilo.

  S težo vso je brcnil v mrak kopač,
  v mraku koplje namreč se najlaže,
  za kopanje pa tovrstne baže
  treba ni nositi ravno hlač.

  Je dovolj imeti le garanta,
  ki kopánje v mraku bo podpiral,
  zraven kajpak dobro profitiral,
  ubogljivega zatorej fanta.

  Temu židan gvant se bo nadel,
  gvant, se ve, po starem je obleka,
  židana svilena je prevleka,
  fant bo ta kopánje nase vzel.

  Židan gvant ni ravno za kopánje,
  a da ne bi bil diskriminiran,
  fant dejanj bo ves discipliniran
  stvar podprl, ko bo glasovanje.

  Se zaveda namreč fant dejanj,
  židan gvant da hitro se zamenja,
  če po šivih poka, se razpenja,
  da nihče ne zmeni več se zanj.

  Židan gvant prav hitro se umaže,
  če v njem koplje v temi se, po mraku,
  je tako, kot da gospod bi v fraku,
  ril po rovih, blaten od blamaže.

  Toda to je diskriminatorno,
  naj bo žida, žamet, džins, bombaž,
  važno je, da fant je vedno naš,
  da poslušno se obnaša, vzorno.

  Tudi če zaripel je v obraz,
  hrope in zadihano vzdihuje,
  da le navodila vsa spoštuje,
  ni potreben kakšen drug dokaz.

  Da se koga ne diskriminira,
  fant dejanj podprl bo postavo,
  po kateri usmeritev pravo
  sleherni obvezno naj podpira.

  Te po novem doleti še kazen,
  če spoznaš, da »štof« je tanek, redek,
  in za žido rečeš ponaredek,
  argument tvoj obvelja kot prazen.

  Če dejal boš »židana marela«,
  s tem dežnik svilen diskriminiraš
  in sovražnost grobo propagiraš,
  najmanj graja te bo doletela.

  Drži le ustreznih se parol,
  saj sicér boš strogo kaznovan,
  če poveš, da blaten in prodan
  je že dolgo židan parazol.

  Ko pa židanega se zamenja,
  ker preveč bo gvant že profaniran,
  zagotovo boš diskriminiran,
  če ne boš enakega mišljenja.

 • Anton

  kot sem že omenil, včeraj levaki so pač superiorni nesposobneži, aja sej res omenil sem drug termin superiorni beb..

  sarkazem press

  • Peter

   Hrvatje znajo braniti svoje nacionalne interese, sploh pa uživajo, ko nadmudrijo glupe janeze. Kdo ve, kakšna parcelica na morju, gradbeno dovoljenej za vikedico,,,itd itd, no.

   • tramal

    Hrvatam premanjkuje delavcev sem danes prebral mi pa jih imamo okrog stotisoč brezposelnih in cmerar se hvali kako nam gre dobro.So pač komunistične zgube z katerimi zgublja tudi narod.

   • Johan

    Ne Janeze skorumpirane levičarje !!!! Cmerarje, Pahorje, Brgleze, Mesce

   • kokobily

    nekdo pa to mora vzeti, kakšen moralen in od rojstva (a ne, takšni smo) pošren Slovenec

 • Franc Šink

  Če pogledaš sliko zgoraj mu je vseeno kaj pije.Še najmanj mu je pomembno ime.

 • Pevec

  Pa ne zna nihče povedat, da naj gredo na Avstroogrske meje???

 • Unikatna

  Oh cjoj…brezveze karkoli komentirati, ker nesposobneži so nas porinili v sam drek iz katerega ni videti izhoda…eliti gre dobro…narod pa samo na internetnih straneh preklinja, pljuva…brez akcije ne bo nič…

  Ali je Cerar res šel na Poljsko?

  • janez cepec

   mau bliži, na Češko

   • Unikatna

    Iz Češke na Poljsko…

  • Johan

   Cmerar išče investitorje za drugi tir, pa ga ne jemljejo resno !

 • Miha

  Teran lahko zaščitimo s pravično mejo v Istri na podlagi veljavnih mednarodnih pogodb na dan 25.06.1991. To je tudi vsebina sporazuma o arbitraži.
  Vse ostalo je politika in korupcija.

  • Franjo Trojner

   Pravično mejo v Istri iz leta 1918! Ali manj ugodno iz leta 1945! Ta na dan 25.06.1991 je najmanj ugodna, a še vedno bolj ugodna, kot ta, ki jo bo določil arbitražni sporazum!

 • Miha

  Levičarji znajo samo zlorabljat delavce, kmete in obrtnike,
  znajo razbijati, uničevati, groziti, ustrahovati, lagati, zavajati, manipulirati ,..
  Levičarji imajo samo dobre ideje za povečevanje revščine v državi, za ustvarjanje in ohranjanje nacionalnega bogastva so bili vedno preneumni.

 • Novakec1

  Desničarji ste pa ritke ki dopuščajo v parlamentu in DZ sprejemanje škodljive migrantske zakonodaje ki je katastrofa za slolandijo. Vabijo bolne, stare in otroke brez spremstva ki bodo prednostno obravnavani v zdravstvu , šolstvu itd. Raj se za to pobrigite in ne vlačte ven spet kakšnih kosti itd.

  • Peter

   In kaj lahko stori opozicija, pri sprejemanju zakonov, če ima koalicija absolutno večino?
   Malo na pamet nabijaš, no.

   • Novakec1

    Nič ne nabijam, so načini da se to porihta, sam če si ritka rep med noge stisneš in čakaš boljše cajte. Hebala vas demokracija.

    • tarantela

     Tu Ti pa ne dam prav. Včasih spremljam seje DZ in nekaterih odborov in ugotavljam, da tudi čisto primerni predlogi opozicije romajo v koš. Saj ne rečem, da ima desnica vedno in povsod prav, so pa primeri, ko bi jo bilo dobro upoštevati.

     • Novakec1

      Je že Pero nakazal; ni šans če jih koalicijski buldožer povozi, tu je problem.

     • Peter

      Ja, zdaj pa ne razumem, no.
      Kakšen način pa potem obstaja, da se to porihta?

     • Novakec1

      Provokator? Vstanite v suženjstvo zakleti…….. Že od 2008 tulim da se mora slolandija ponovno osamosvojit, novo ustavo in zakonodajo spisat pa bo lepo.

     • Peter

      Ojoj, revolucija…saj veš, kaj priplava na vrh v času revolucij, eno smo že dali skoz, dost mam, no.

    • Peter

     Ti že veš, očitno, kaj je biti ritka.
     Še vedno pa ne vem, kaj lahko naredi opozicija, če je vedno poteptana s preglasovanjem, no.

 • Franjo Trojner

  Tudi T6 je njihov spomenik postavljen na naše stroške!

 • totex39

  Nedopustno je, da Židan podaja še vedno lažna upanja, da je Slovenija še vedno korak pred evropsko komisijo.

 • garfi

  nacionalna katastrofa so milijoni volilnih glasov tem uničevalcem države in naroda

  • Adolf Hitler

   če bi to bili naconalisti bi dones zelo lepo živel ampak to je kapitalizmska kumunaserska židovska zdrkana drha!

   • garfi

    preimenuj se v dolfe in uporabljaj manj svinjanja
    da se povedati bolj civilizirano

 • albusa aquilae

  minister Židan, zapravil je naš Teran…. minister židane volje, nam bo zapravil tudi oljčno olje..

 • montyamp

  Prekmurski svinjski dohtar , ki je uvažal okužene svinje iz Romunije , je bil za nagrado deportiran v Ljubljano , v sam politični vrh murglosrbskih nekaznivih svinjarij .
  S takšno vajeniško politiko se Slovenija utaplja v sramoti , kakršne ta prostor v vseh erah , še ni doživel .

 • tramal

  Zapiti komunist ki se bori za svojo vsakdanjo kapljico saj brez nje ne more.

 • sončnica

  Komur
  ne zazvonijo najhujši zvonovi alarmov pred popolnim slovenskim
  bankrotom niti po komediji ob prodaji NLB, potem je zanj vsaka
  informacija le zguba smeri, ki jo je našel na TV ekranih. Toliko
  sporočil je v tej razoprodaji, da je težko napisati vse, a je dovolj, če
  se osredotočimo le na tri. So že drugi zapisali, kako se Cerar skriva,
  ker je šel raje na Češko, da tam poskusi prodati Luko Koper, Ermanova pa
  itak samo kima demonom. Bruselj je lastnik Slovenije, torej odloča o
  vsem, kar se mora pri nas zgoditi, kajti zadolženost je že davno
  preskočila mejo razuma. Vse namerno, da je z nami lažje upravljati preko
  lutk, ki so bile leta šolane v smeti ubogljivega kimanja. Vse bodo
  vzeli tujci, vse za kar smo se borili in garali. Ker ne znamo reči NE
  kraji naše lastnine. Bruselj se pri tem izgovarja na izkrivljanje
  konkurence, če NLB ne bi podarili. Kajti s spremenjenim logičnim imenom v
  NDB bodo vsi tuji člani elite vedeli s kom imajo opravka. Ja, Nova
  Draghijeva Banka. Zdaj pa ne vedo, ali je to smetišče za odvečne papirje
  ali Balkanska pralnica.

  http://www.publishwall.si/bozan.zabjek/post/262545/bankrot-slovenije-odnasa-se-nlb
  Bo
  pa ta NDB ubrala povsem novo pot po spremenjenem lastniku. Nič več ne
  bodo kreditirali slovenskih tajkunov, saj so do zdaj v NLB dovolj
  pokradli, zdaj bo čas, da gre naš denar, naše plače, naši prihranki, kot
  dobiček v tuje žepe, po ukinitvi bankovcev pa ga sploh več ne bomo
  videli. Leta so bile naše prodane duše nagrajevanje z dovoljenjem
  Bruseljske elite, da so lahko kradli vsi, brez izjeme, zdaj pa je
  napočil dogovorjeni trenutek, ko je treba tudi na papirju predati ne
  samo zadnjo banko, ampak zadnji košček naše dežele. Vpis v Bruseljski
  kataster je že pri koncu, le za javnost še nočejo razkriti imen, ki so
  vpisana v rubriki lastnik.

  Nikoli
  slovenski narod ni tako nemo prenašal izdajalskih vlad kot po čažni
  osamosvojitvi in kdo ve, če bo kdaj koli uspel vrniti pokradeno bogastvo
  in zemljo! NLB nam ostaja v popolnoma druge namene – Naivno Ljudstvo
  Blebeta!

  • tarantela

   Če hočeš koga zasužnjiti, mu posojaj denar!!!

   • Duhec

    Ooo, živjo. Me veseli, da si pršla nazaj. Čeprav portal crkuje.

    • von Rhein

     Motiš se,da portal crkuje,če si dva dni odsotna.Takrat je samo manj provokacij.

   • Peter

    Ja res, torej, kaj pa misliš o tistih, ki si sposojajo denar, pa ne zato, da ga bodo investirali v razvoj, ampak da kupujejo volilno bazo, no?
    Ja pa še to, prav nič nas ne silijo, no…if ju si vot aj min…

  • Peter

   Če kje piše o svinjarijah, ki se dogajajo v zvezi z bankami, so to desni mediji. Vsi drugi, ti “osrednji” mediji o tem niti črhnejo, ne.

 • sončnica

  ..teran je še najmanši problem…kene?!?

  • Peter

   Ja. Jaz osebno ga sploh ne pijem, no, je premočan, če se zraven ne nažiraš z mesom in težko hrano.
   Ampak, potem o tem ni treba pisati, ali kaj?

   • sončnica

    …kakopak,naj se piše o vinu…..da imajo ovčke o čem blejati

    • Peter

     Ta odnos “jaz mučo pametna vsi ostali ovce”, mi gre že od nekdaj zelo na jetra, no.

   • janez cepec

    ma jebeš teran, per pa šnopc, to je zakon

 • Duhec

  Ja…. desni so pa idealni. Zato pa so tko domači v parlamentu.

  • garfi

   dovolj je da so 10x boljši v pozitivnem in 1000x manj pokvarjeni

 • Adolf Hitler

  Židan du besoffene juden ratte!

 • RATATA

  Čeprav so hrvati naši smrtni sovražniki, pa se (hvala bogu) v tem primeru nanje nimam kaj jeziti.
  Smrtni sovražnik Slovenije in Slovencev je aktualna bebasto-primitivna,
  nesposobna,
  komunajzarsko-lgbitovska,
  migrantowelkomenska,
  boljševistična vlada osamosvojene socialistične republike Slovenije.

  • Vera

   ” Osamosvojitelji ” nimajo nič pri teranu,saj niso v vladi !

   • RATATA

    Opis vlade sem jasno navedel.
    Da z vlado s takšnim opisom osamosvojitelji nimajo nič, se ve.
    Oblika značke na policijski kapi naših policistov pa je identična zemljevidu Socialistične Respublike Slovenije.

   • RATATA

    Vera vrni mi plus, ki sem ti ga dal, saj si me po nedolžnem obtožila, jaz pa sem v naglici po nepotrebnem odovoril in dodatno tolmačil moj komentar, čeprav v osnovi med drugim piše, navajam: “…aktualna …. vlada…”.

 • Hribouc

  A mislite, da se bo Luzer Rdeči Židan zdaj, sramoval, tolkel po glavi in odstopil s funkcije!?
  Ne.
  On bo še naprej gobec vrtil in kokodakal kaj da on bo vse naredil, nesposobni telebajsek butalski.
  Na oblasti smo mi, komunisti in nihče drug, če pa kdo misli, da bo, mu bomo še kako pokazali, da smo na oblasi mi, komunisti in nihče drug!
  Luzerji, fu.njeni cepci brez primere. Poskrijte se na Kamčatko in tam prebirajte ognjeniške kamne, da vam bodo rodili novo kamenje, idioti rdeči!

  • pajot

   Telebajsek,ha,ha,ha….

   • Hribouc

    A misliš, de kej zaleže?
    A misliš, da se koritarjev kej prime?
    Tud če b’ga s krepelom, se niti obrnu ne bi!
    De morajo zjebat use, ma prou čist use !?
    Imena ubogega vinčeka, LAST NAŠIH PREDNIKOV, mona ne zna ubranit, ko je čas!

    Kako naj , sodrga rdeča, ubrani deželo, ljudi, državo ?
    Hajd, pa mi razložite, kako kretenenizmu rečeš še drugače?
    Total rdeče Butale ploskoglavske, zaribano betonski betontanc. Putane nesposobne!
    JEBENTI S’M JEZ’N DE B KIRGA TREŠČU, BUTNSKALCI IDIOTSKI!

 • karlina

  Škoda besed, res, rajši si oglejste film-Predsednik, ki ga je reziral pred leti Boris Cavazzza, kajti podobnost s sedanjo vlado je katastrofalna. Ti bedaki so nam ze uničili in zapravili našo drzavo.

 • južnificirana_si

  ob takšni medijski podpori lahko levičarji zapravijo celo državo in bodo režimski mediji nas prepričevali, da so to naredili v našo korist

  • Peter

   Ja, a niso?

   • južnificirana_si

    zapravljajo hitro vendar niso še cele države zapravili

    • Peter

     Ne ne, naredili v našo korist?
     Sori, sarkazem, no.

 • RATATA

  Le zakaj mi je prišlo na misel baranje (garanje/mavžanje) prašiča?
  Postopek:
  Pravilni postopek garanja (mavžanja) prašiča je, da ga takoj po zakolu najprej sperete z curkom vode, da gre večja umazanija dol in da je površina dovolj vlažna, da kolofonija deluje.
  Za 150 kg prašiča je dovolj 0,5 kg fino mlete kolofonije, bolj je fino mleta, večji učinek ima.
  Ko prašiča natrete s kolofonijo (posipanje ni dovolj dobro!!!), pojdite na eno koreto (kava z žganjem) in pustite kolofoniji, da opravi svoje delo, vsaj 5 min.
  Ko date prašiča v korito, ga ne polijte z vročo vodo direktno, ampak jo vlivajte mimo njega v korito, vodo od prilike skalite po občutku tako, da v kotel, kjer voda vre vlijete toliko vode, da le ta več ne vre, idealna temperatura je okrog 87 stopinj.
  Prašiča počasi obračajte v koritu z verigami, naj se vam ne mudi, pri tem pa glejte, da so trdovratni deli, to je noge in glava čim bolj v vodi, ta postopek ponavljajte kakšnih 10 – 15 minut.
  Z zvonci prašiča ostrgajte in če ste kolofoniji pustili, da naredi svoje, vam bo ostalo za dodatno britje samo med parklji in okrog rilca, ostalo se sleče kot dobesedno kot obleka.
  Prašiča obesite ali dvignite nad korito na lestev in ga z brenerjem osmodite, ter sperite z vodo in z nožem, kot, da ga brijete, ušesa pa mu sperete tako, da vlijete vodo vanjo, jih privijete in po njih udarite s pestjo, da gre popolnoma vsa umazanija ven.
  Prašiček gladek kot dojenčkova ritka, brez ene same dlake.
  Ni ziher, da je ziher čist tko, prej se še dodatno pozanimati pri strokovnjakih!!

  • domovina mili dom

   Ta postopek se v narečnem okolju tudi imenuje aranje v arnici s pomočjo verig, nato s starimi žlicami do popolnega pilinga po novem. Seveda ne sme manjkati kakofonija in krop.

   • RATATA

    Hvala.
    A morda veš tudi, zakaj mi je to prišlo na misel?

    • karpelec

     Na tem portalu bi rabili malo kakofonije (KOLOFONIJE) in kropa, da bi ene malo poharali.

     • RATATA

      Sam navodila se začnejo takole: …. takoj po zakolu…..pa take

    • domovina mili dom

     S svojim pisanjem si sprožil idejo:
     Srbski furež v slovenskem svinjaku.
     Kako komunisti iz različnih pokrajin z različno retoriko naredijo piling Slovencu.

  • traktor

   Ta ti je dobra.

   • RATATA

    Sem mesarjev vnuk.

    • traktor

     Ptujska jeternca, pa upokojena krajnska sta nam zajebala teran in piranski zaliv.

     • RATATA

      Jetrnice imamo po mojem samo v “naših” koncih.
      Nesrečen narod smo Slovenci predvsem zaradi svojih nadutih vase zaverovanih voditeljev.
      Slovenska Dežela Primorska v starodavnih mejah proti Kraljevini Madžarski formalno ni bila nikoli ukinjena. Naši kaviar socialistični revolucinarni boljševiki – udbovska deca nima blage veze ne o pravu, niti ne zna moralno razsojati.
      Bistvo njihovega delovanja je doseganje lastnih privilegijev t.j. dobička, lastništva in vpliva.
      Večina se jih zaradi bebave samopašnosti niti ne zaveda kaj se dogaja!
      Eden drugemu dodeljujejo tituleirane nazive in položaje, se medsebojno navzkrižno “nadzirajo”, s tem lažnivo prikazujejo legitimnost, nikoli pa se nihče resnično ne izpostavi.
      Usmerjati se dajo priviligiranim iz državnega proračuna plačanim kvazi strokovnjakom in doktorjem raznoraznih družbenih ved, podprtih s strani tkim. nacionalnih in drugih režimsko lastninjenih medijev, katere dirigirajo sami – ti isti!
      To niso ljudje!
      Mi, ki pa smo Ljudje in smo tudi Narod – Ljudstvo, se pa delimo približno takole:
      1. na tiste, ki so slepo zaverovani v te “neljudi” in jim sledijo kot v transu ter se sploh ne zavedajo, da jih imajo kupljene, saj so jim dali oz. so od neljudi dobili privilegije (zaposlitev v delu JS, v delu državnih firm, so upokojenci še po tastarem, sodelujejo v sistemu dogovornega fiktivnega trgovanja ipd….)
      2. na del “tamladih” brez kakršnihkoli ambicij, brez kakršnegakoli vedenja o čemurkoli, ki se za nič ne zanimajo, ki jim za nič ni mar in živijo v tri dni, saj opravljajo nekakšna občasna, začasna dela, niti nimajo dokončanih šol, tudi zaradi krize …. ne volijo, ker so jih vsi v bistvu že razočarali (to so slišali od drugih – itak pa o tem ne razmišljajo ….) o.p.: drugi del je že vpet v režimski sistem; tretji del njih pa teži v inozemstvo….
      3. Na tiste, ki so popolnoma odsotni – apatični, jim niti ni mar za karkoli in mislijo, da kar morajo to tako kakor je enostavno sprejeti, pa čeprav morda celo trpijo ali pa živijo v pomanjkanju (v njih je še vedno naseljen strah udbovkega diktatorsko-zastraševalnega režima – torej molči in trpi …
      4. na del Slovencev ( tudi jaz sem tukaj), ki malo bolj spremljamo in tudi opažamo svinjarije, ki si resnično želimo nekaj spremeniti, ki nam nikoli in nikdar nikomur ni niti nerodno niti strah povedati kar mu gre, ki pošimfamo, ki pljunemo in tudi kdaj kaj napišemo, ki nam komentarje v režimskiih mediji izbrišejo, ki največkrat izgubimo volitve, take, ki delamo in zaslužimo in imamo za preživetje sebe in družine, pa nam ni vseeno za Slovenijo in Slovence…..
      Bistvo pa je, da manjka samo nekaj nekompromitiranih poštenih ljudi zdravega razuma z zadostno izobrazbo in delom karizme, ki bi se hoteli izpostaviti (biti morajo “svobodni”! t.j. eksistencialno neodvisni!) in bi zanesljivo uspeli aktivirati in pridobiti zadostni delže volilnega telesa.
      Ljudje se premalo zavedamo, da se je potrebno BORITI za del OBLASTi! Le tako lahko karkoli spremeniš.
      lp
      P.S.
      Saj ti ni treba brati – mi ni bilo nič težko napisati.

     • traktor

      Z veseljem sem prebral. Dodajam samo, Amen. Lepo je vedeti, da si iz Zasavja. Na teh koncih je malo takih.

 • Mare

  Kaj se ta JJ oglaša spet. On je še ARSO zaj.. skor.

  • Peter

   Agencija Republike Slovenije za Osemenjevanje?

  • Rožle

   Židan…samo lepo se umiri …!
   Pa brez izpadov..

  • Peter

   Kako to misliš, skoraj?
   Z besedo na dan, tudi ARSO je zaj…, no.
   Zato pa je tako mraz…

   • Rožle

    Itaq…
    Janša je kriv tudi za vreme in podnebne spremembe…

   • Mare

    Skoraj zato, ker je sreča dost hit padla njegova vlada in se kadrovske spremembe niso obdržale.

 • Franjo Trojner

  Vse skupaj je že neumno! Mi SLOVENCI se moremo končno zmeniti kaj sploh želimo in kako, na kakšen način to doseči! Politiki in stranke naj v predvolilnih suočenjih iskreno predstavijo svoje programe, mediji naj končno omogočijo poštena soočanja, nato pa naj narod na poštenih volitvah pove svoje in zmagovit program je potrebno nato za vsako ceno izpeljati. Vse ostalo vodi v konflikte in še večji zaostalosti.

  • Peter

   Pa saj vsi vemo, kaj hočemo. Za pošteno delo, pošteno plačilo, davki naj se znižajo na evropski nivo in se porabljajo transparentno, tajkuni in ostali lopovi naj vrnejo ves denar, ki naj gre v zagotavljanje produktivnih delovnih mest, zdravstvo, šolstvo in socialo…Policija in tožilstvo in sodišča naj pošteno in pravično opravljajo svoje delo. Sem še kaj pozabil?
   Kako pa to doseči, je pa drugo vprašanje, no.

   • Franjo Trojner

    Vsi očitno ne vedo! Ker, če bi vedeli, bi ne volili tistih, ki vse delajo v nasprtju vsemu, kar si sam zapisal! Izvirni greh so pa naše volitve, kjer stranke obljubljajo meglo in pol meglo tudi uresničujejo. Je SMC/Cerar pred volitvami obljubljal višje davke??? NI, ker ga ne bi nihče volil !! Je pred volitvami povedal s kom bo šel v koalicijo in predstavil svoje ministre ?????NI, ker ga marsikdo ne bi volil !!! Je pred volitvami imel sploh kak program???? NI !!! Na osnovi česa in zakaj je bil torej izvoljen????? So ga dominatni mediji forsirali????? DA !!!!! V čigavem interesu????? V interesu vseh državljanov????? NE !!!!! V interesu ozke skupine ljudi, ki vlada iz ozadja??? DA!!! V interesu samo ene ideoligije???? DA!!!! Potrebujemo poštena predvolilna soočenja??? DA!!! Poštene volitve???DA!!! Portebujemo uresničljiv program izhoda iz krize!!!! DA!!! Potrebujemo politično opcijo, ki ga je tudi sposobna izpeljati ??? Da!!! Potrebujemo volilce, ki bodo ta program prepoznali, kot pravega!!!! Da!!!

 • domovina mili dom

  Nimajo več kaj zapraviti. Slovenijo so zafurali do amena. Ni več slovenska. Nacionalni interes, po komunistično, so iz srebrnine spremenili v lončevino. To lončevino prodajajo balkanski in ruski mafiji.
  Pojdite v trgovine v Rog. Slatini, pa boste videli ruske napise.
  Naj si pogledajo zdravo ekonomijo ene privat firme, ki se proda za 1milijadno. To vsoto ne bi dobili za vse komunistične firme v Sloveniji.

 • Fogglof Tunnek

  Čujte, jas grem jutri takoj na Evropsko komisijo… BOM ZAŠČITO ŠMARNICO !!!… Jas tote naše šmarnice nikome ne dam !!!… Deciliter šmarnice na dan (jas je spijem okrog pol litra na dan) ureja prebavo in znižuje holesterol. Z encimi ureja delovanje trebušne slinafke in želodčnih sokof… v Afstriji jo zdravniki zelo priporočajo…. Šmarnica je ta hip najbolj ekološka pijača, saj je v nasprotju z drugimi trtami in sadjem ni treba škropiti po fsakem dežju. Zaradi svoje velike odpornosti sploh ne potrebuje zaščite… ŽIVELA ŠMARNICA !!!

  • Fogglof Tunnek

   Pijete jo lahko tudi desnosučni…ne bo vam uničila malih sivih celic !!!

  • južnificirana_si

   hahaha, zakon

  • Fogglof Tunnek

   Čujte, sodno medicinsko izvedensko mnenje iz leta 1970, ki ga je podpisal dr. Janez Milčinski spodbija obtožbe, da ma šmarnica preveč metilnega alkohola. Takratna analiza vzorcef je pokazala neznatne količine metilnega alkohola, praf tako pa niso našli drugih sestavin, ki bi lahko imele tako dramatične učinke, kot so jih pripisovali šmarnici. Takšni učinki da tudi niso značilni za zastrupitef z metilnim alkoholom in jih je pripisati kar etilnemu alkoholu, prisotnemu v fseh, tudi sortnih vinih… ŽIVELA ŠMARNICA !!!

  • Rudolf Teškač

   +++++++++++++++++++++++++++++

 • Vrhovni sodnik

  SD so vse zajebali, kradejo otroke, socialne transferje hipotekirajo, Piranski Zaliv, kranjsko klobaso in Teran so prodali Hrvatom, komplet stranko prepovedat, ker je smrtno nevarna za Slovence.

  • Fogglof Tunnek

   Čuj Vrhovni voluhar…mislim, da si se zmoto…napiso si SD namesto SDS !!! Nič hudega…motiti se je človeško !!!

   • Vrhovni sodnik

    Si že na vse zgodaj pijan, to ti je pranje možganov, kar ti jih je še ostalo je pa alkohol totalno uničil, tko, da si totalni možganski invalid, drži se svoje koze Julči in pazi, da te ne pogrize, kot so unga psi.

 • Franjo Trojner

  Pa se vrnimo večnemu ministru Židanu in
  stranki SD. Kaj je dobrega naredil minister ŽIDAN predsednik stranke SD za vinogradnike in kletarje, kaj za poljedelce/tudi one bio/kaj za zaščito naših semen, kaj za živinorejce (plemenske živali, meso, mleko), kaj za živilsko predelevolalno industrijo, kaj za lastnike gozdov, državne gozdove, sam gozd in vso lesno industrijo?????? Kje in kaj je z njegovo samooskrbo?????? Kaj za zaščito kmetijskih zemljišč prve klase, kaj, da divjad ne bi več povzročala škode, kje je nov zakon o lovcih in lovu na zasebnih zemljiščih, kje so namakalni sistemi???? EU komisarji z subvencijami rešujejo težek položaj našega kmeta in ko teh več ne bo bodo kmetu ostale Židanove dovolilnice za les, pa davčne blagajne in kup nepotrebne papirologije, ki jo kmet v EU ne pozna. In vse to so ministru Židanu kmeti že stokrat povedali, pa v vseh tel letih za slovensko kmetijstvo in kmeta ni storil nič.

 • MEFISTO

  Niti kranjske klobase niso znali ubraniti, čeprav dežela Kranjska ni bila nikoli na Hrvaškem.

  Dokler imamo SD, SMC, Desus, ZL in še koga, sovražnikov ne potrebujemo.

  • Vrhovni sodnik

   ++++++++++++++++++++++++++, čista + 10.

 • MEFISTO

  Fakti in argumenti.

  Fogglof Tunnek in janez cepec sta do podrobnosti podobna mojemu prjatlu razumnemu,, ki zvečer zaspi z mslimi na Janeza Janšo, o njem sanja in se zjutraj zbudi v mislih na Janšo.

  Le med seksom ne misli na Janšo, celo na tovariša Tita ne, kajti On že dolgo ne kavsa več.

  Še nekaj nickov je takih.

 • Fogglof Tunnek

  Čujte, bo kdo tresno dva deci šmarnice?… Mi fHalozah pijemo kvinton in gemaj namesto terana !!!

 • Rožle

  Se še spomnite nemško brežiškega turista ter iskalca zaposlitve pri nas ?
  Poglejte kako so rdeči mediji napeljevali vaščane , da lažejo narodu ..
  POZOR ! Bodite pozorni punca na posnetku ima tudi logotip od F.Tunneka na majici….Skratka sponzor ..
  https://sendvid.com/2fozcxvu

 • Fogglof Tunnek

  Da se držim teme članka… Juhuhuhu… NA ZDRAVJE !!!… Živela šmarnica…namesto primorske malvazije… Živel kvinton in gemaj…namesto kraškega terana… Nam tu fHalozah nič ne manjka !!!

 • črnaovca

  Je že res da so nesposobni a še huje je da imamo v Evropskem parlamentu poleg levih več desnih ki se imajo za hudo pametne a jih po tem vprašanju ni bilo slišati so se pa hitro skregali ko je eden od njih hotel biti malo bolj pomemben in je kandidiral za presednika parlamenta. Ja tako je to plače imajo za drugo jim pa ni mar torej enaka svojat kot levi

 • Franjo Trojner

  Je minister Židan sam kriv, da Teran ni pravilno zaščiten, kot trdi komisar iz Bruslja??? Je morda sam minister Židan kaj zafuro pri pristopnih pogajanjih Hrvaške v EU??? To še bo prava štala.

  • domovina mili dom

   Če je odletel prometni minister pred leti zato, ker se je en retardiranec nastavil na železniški prelaz, zakaj ne bi prevzel krivde tudi Židan, če ne zna ubranit stališča Slovenije.

 • centurion

  Banda je zapravila skratka VSE.
  Ohranila in obranila je le komunizem in privilegije.

 • Hun

  zidanu se ze na faci vid da je glumac…
  desne stranke niso nic boljse, kar naredijo v svojem mandatu je zapravljen dragocen cas s kadrovanjem “nasih” ….

  • radames

   Tudi v USA kadrujejo “naše”. Vedno, kadar se zamenja predsednik. Pa se zaradi tega nihče ne razburja. Pri nas se razburjajo samo takrat, kadar “kadruje” Janša, kadar pa tardeči je pa vse “po regelcih”. Ane, ti neizmerno čuden osebek, ki ti je možgane pohabilo jugo in slovensko šolstvo, potem pa še glavni mediji?
   Niti zavedaš se ne, kako strašansko škodo so naredili komunajzli slovenskemu narodu glede mentalnega zdravja. Še nikoli nisi pomislil, da je narod zaradi njih povsem deformiran, brez demokratične tradicije in večinsko brez razmišljanja na evropski civilizacijski način.

   • kokobily

    kadrujejo v USA, Janšek pa kraduje

   • Janez Posavec

    V KAKŠNE ŠOLE SI PA TI HODIL ??? Verjetno v Cerkvene, ali si bil v Južni Ameriki, ker so morali TVOJI zbrisat po Drugi svetovni vojni, pa si se potem priplazil v Slovenijo, ker se tam NE LIŽE MED IN MLEKO. Normalen človek nebi pisal takih bedarij, mogoče NAPUMPAN z drugačno miselnostjo, ki pa kdo ve, kaj vse ponuja. Pa nehajte se že enkrat SMEŠIT z takšnimi Komentarji, ali se ne zavedate, da ljudem gre na smeh pri branju takšnih zapisov. K O N E C ! ! !

 • Krtača17

  Janša je pa v svojih tvitih kot vedno destruktivno zajedljiv. V bistvu se mu pa jebe za vse skup. On bo šel na vinček pač v kakšno Grčijo…. O rešitvi problema bi pa odgovoril kaj? 0

  • RATATA

   kak butl

   • Krtača17

    In zato da bo Janša dokazal svoj prav, je pripravljen potopit vinarje. Kdo je tu butast?

    • traktor

     Kaj pa ima neki Janša s tem, da imamo nesposobnega ministra za kmetijstvo in zunanje zadeve? Saj on ne more namesto njiju vladat, a ne ?

     • Krtača17

      Če se že gre politika in če že steguje jezik, naj ga na kakšen drugačen način. Če nima nič pametnega za dodat, naj bo raje tiho. S takim tvitom se je še bolj pogreznil v blato.

     • traktor

      Kaj pa lahko, saj ne more nič.

     • WatsonForus

      poglej si v denarnico in se zjokaj !

    • RATATA

     Kaj pa naj bi tukaj Janšek storil?
     Tisto kar je izgubljeno ni več politika, ampak je priložnost, ki jo je potrebno izkoristit.
     Morda prašičministerŽidan tukaj sploh ni nič kriv, ga je pa potrebno jebat u glavo ne iz žlehtnobe ampak zavoljo tega ker je zahojen komunistični bedak, ki nadaljuje tradicijo porojeno na zločinskih temeljih.
     Kaj takega ne pripada nikomur!
     In kaj sploh meni omenjaš Janšata? Za koga me pa imaš?
     A si res tak butl(?) še večji kot sem mislil na začetku?

    • radames

     Vinarje je potopil nesposobni Židan, ne pa Janša. Židan je minister, ne Janša.
     JEBE SE TARDEČIM ZA VINO!!! Jebenti, a boš nekoč le pogruntal?
     JEBE SE TARDEČIM ZA NAROD IN DRŽAVO!
     Že med 2. vojno so se izražali,da za njih narod ni prav nič važen. In zdaj samo nadaljujeo z destrukcijo države in naroda.

     • Borut Stari

      Ni mu treba pogruntat je že dovolj usekan.

   • radames

    Seveda je BUTL. Tako velik, da je treba napisati z velikimi črkami.

    • RATATA

     ZAVPITI PRAVIŠ!

     • Rožle

      ZARENČATI…!!!…

     • karpelec

      ZAKRTAČITI..!!!

  • Rožle

   Te je začel spet počas Janša preganjat ….

   • Krtača17

    Seveda. Ne vem no. Vino je ogroženo, levi vsaj nekaj delajo na tem. Kvazidesni pa pljuvajo. Ljudje bojo pa na koncu brez vina. Jebe se vinarjem za janšev tvit. Res fuul konstruktivno jim pomaga. Zato pa pravim – točno toliko sds pomaga – 0.

    • komar marko

     a ti ne veš kaj je naloga vladajočih in kaj naloga opozicije. A si še v jaslih ko take norosti pišeš! A sespomniš ko je JJ vladal, kako je OPOZICIJA lepo naštudirala PATRIJO in PROGROM SLO države na vceli črti. Da bi uspeli ste obljubili 1000 OJROTOV plače in penzije! Imaš slab spomin????????

    • radames

     Vino je ogroženo, NLB pa ne bo več komunajzarska. Gobcanje o vinu je samo prikrivanje hude katastrofe za tardeče – bodoča izguba NLB. Tam se napajajo s svežim denarjem, vino se jim pa JEBE!!!!

  • komar marko

   in če predlaga zakon ga rdečuhi zavrnejo. Čez eno leto ga predstavijo kot svojega. Enako kot program sanacije , ki se ga je posredovalo v Bruselj, ki ga butlškova in cmerko predstavljata kot svojega. Enako o zapiranju meja. SLUČAJ? odlično samo prihvatizirate stvari. Ni čudno da so vse banke prazne!

   • Krtača17

    Mogoče imajo pa oboji enak program. No, razlika je mogoče v detajlih saj veš – janša bi trojko, levi pa …just more time….

    • komar marko

     Enak program. JJ ga je izdela, ko je butlškova še ni vedela za kaj se gre kaj šele cmerko. Kot drugo, bi bila boljša EU trojka, ki bi počistila nesnago, tako se pa še vedno ŠLEPA in nam pije kri, podobno je s prodajo bank! Mimogrede, takrat smo bankrotirali, ker EU ni hotela dati pufa, dala ga je pa Amerika. pa veš zakaj?

 • komar marko

  Vladajoči zapravlajjo narodno premoženje in do danes niso ustvarili še nič. Podobno je nek pijani politik podpisal za ozemlje ob Dragonji. Podobno se je spet dogodilo pri arbitraži. In spet so iz ISTEGA gnezda. Le zakaj obsojamo domobrance, ki so trdili da so ŠKODA za SLO!

  • Franjo

   če ne poznaš stvari, ne komentirar. enostavno

 • Franjo Trojner

  Sramota se še samo poglablja. ZL in ZAB s postopkovnimi predlogi na komisiji onemogoča razpravo o predlagani noveli zakona o tujcih. Seja po zaslugi sedaj člana vladne stranke SMC Moderndorferja prekinjena za 45 minut. Ma koliko ljudi zastopa Bratuškova, Trček in Moderndorfer pet morda dest tisoč in koliko glasov so skupaj dobili na volitvah??? Moje mnenje je, da poizkušajo ptefstavniki micenega števila volicev izničiti tudi v vseh anketah do sedaj izraženo večinsko voljo ljudstva. Predsednik komisije ne obvlada svojega položaja. Ma mi smo še na nižjem nivoju, kot zadnja banana republika. Kaj he še nižje od banana republike sam ne vem, pozna izraz za to morda kdo od vas? Ma norca se delajo iz vseh nas in kar najbolj boli še plačani so za to in sicer iz našega davkoplačevalskega denarja, ABSURD!

 • Slovenec 33

  Ko vam bo res jasno, da nikjer na svetu okupatporji in izdajalci svojega naroda ne spoštuejo nobenih etičnih in moralnih norm in da je tudi v Sloveniji enako, boste končno razumeli, da je cilj okupatorjev in izdajalcev svojega naroda uničenje vsega, kar je slovensko.
  Samo poglejte v katerih strankah so se nagomilali okupatorji in izdajalci svojega naroda
  (SD, ZAB, DESUS, SMC) in zato so rezultati njihovih nedel pričakovani, nikakor pa niso v interesu slovenskega naroda..
  To je največji doseg “počepovalnih cepetalčkov”.
  Počepajo navzgor, da ritolizijo in cepetajo navzdol po slovenskem narodu.

 • FRANC3

  Židan&Co prihajao iz predelovalne industrije in se jim fučka za primarno pridelavo (poljedelstvo, živinoreja, vinogradništvo,…). Njihovo načelo je: Če ne bo doma dovolj poceni, bomo kupili pa na tujem. Za nas je pomemben dobiček”. Tikaj se vidi sprega med predelovalno verigo in trgovino.
  Levičarji ne marajo Židov (pa še kdo drugi). Toda židovski trgovci so že pred WWII zagovarjali delitev dobička na tretjine: 1/3 primarni pridelavi, 1/3 predelovalni veji in 1/3 trgovcem.
  V Sloveniji pa trgovec dobi cca 60% dobička, predelovalna veja cca 30%, primarni veji kmetijstva pa ostane manj kot 10% dobička. V prid nam ne gre niti velikost kmetijskih površin niti vremenski pogoji, pa še kaj bi se našlo.
  Zaključek: Levičarji so grobarji slovenskega kmeta in kmetijstva. Dokaz lahko najdete vse od leta 1941 dalje: Kmet je moral med vojno odpreti hišo, hleve in kašče za osvoboditelje. Po vojni so kmeta nagradili z obvezno oddajo do leta 1953 (beri: zastonj hraniti proletarce), nacionalizacijo, nezmožnost dobiti kredite, nezmožnost zaposliti delovno silo, nezmožnost stopiti v pokojninski sistem, itn.
  Če je tako lahko biti kmet, zakaj pa so propadle vse zadruge s primarno pridelavo, ostale pa so samo zadruge kot posredniki in trgovci.
  Slovenija je imela leta 1991 72% samooskrbe. Po zadnjih podatkih naj bi bila ta samooskrba danes nekje okoli 45%. Je to bodočnost slovenskega kmeta???

  • Krtača17

   Jaz bi ti predlagal da odgovore iščeš v eu politiki in Bruslju in seveda domačih kimavčkih ki to politiko podpirajo. Bruselj je tisti ki je recimo uvedel raznorazne kvote od sladkorja do mleka (kje smo že imeli usmerjeno gospodarstvo?). Ko je bila konkurenca zjahana (napram Nemčiji in Beneluxu), pa so vrli bruseljski kolhozniki rekli sori zmotili smo se in kvote umaknili. Da ne govorim o raznih subvencijah, kreditih in blablabla eu propagandi. Sicer je tudi na tem portalu vse tiho ampak nad trenutno politiko bemtijo tudi kmetje v Bruslju – v Bruslju je pred kratkim snežilo mleko v prahu. Nemara ima prste zraven Kučan? To je tisti del štorije ki jo tudi Janša rad zamolči. Ker to politiko tudi sam podpira….

   • FRANC3

    Levaki VEDNO tolčejo po Zahodu (od ustanovitve PF 26. aprila 1941 dalje). Ko pa so znotraj Zahoda se jim pa prilizujejo. Zaprtje TSO v Ormožu je podpisal takratni premier J. Drnovšek: EU je predlagala, Drnovšek je pa mirno podpisal. Ni ga bilo toliko v hlačah, da bi zahteval VSAJ ENO tovarno, da ostane v obratovanju. Za njim je stal PREDELOVALNI lobi, ki s pridelovalnim nima nič.
    Leva politika je grobar slovenskega kmetijstva!

   • radames

    Lubi Slovenci, si zamislite, kaj bi bilo z nami, če ne bi bili v EU? Do zdaj bi nam domači tardeči že gate potegnili z riti, ogromno denarja bi zmetali za tiskarske linije za tiskanje denarja, plače bi imeli pa v bilijonih.
    Kljub bruseljskim birokratom in nagajanju Bruslja se lahko zahvalimo Bogu, da smo v EU!

    • Franjo

     ne serji! sem prepričan, da bi nam bilo brez eu bolje

 • Jovo Jamnica

  Gnes sta me @tarantela in @janez c. dobro zastopala, zato nebom nič komentero…

  • MEFISTO

   Torej nisem zaman govoril, da imajo nicki prjatla razumnega v naprej določene vloge.

 • dr Janez Sveti

  Sloveniji bi šlo veliko bolje,ko bi jo vodili kar birokrati iz Brusulja. Mogoče nebi toliko pokradli.
  DR janez SVeti bogat davkoutajevalec

 • Fogglof Tunnek

  Židanova levica???… Tita hočemo nazaj:

  https://www.scribd.com/document/332449626/Tita-Hocemo-Nazaj

  • radames

   Foglou tumpek tumpek.

 • razerznak
 • samsara

  Nove haciende ob obali ‘Lijepe njihove’, so očitno dobile nove lastnike.

  • cosmosjasnovidec

   Ja od slinastega kehlavega “erjavca” celotna levaška komunjara SMC za izdajo in predajo Slovenskega Piranskega zaliva hrčakom.

   • samsara

    Pa tudi ‘Evropejcev’ je precej, v tej družbi ‘vikendašev’.

 • samsara

  SD je ( s svojimi člani) pravna naslednica zločinske, totalitarne komunistične partije, največjega zla, ki je v novejši zgodovini prizadelo Slovence.
  Kot nekdaj Komunistična partija, tako danes Socialni demokrati s tovarišem Židanom na čelu, poleg rdeče komunistične zvezde.
  Gnus!

  • Fogglof Tunnek

   Čuj voluhar, ka si ti zamešo SD z SDS-om? Oproščeno !

   • Rožle

    Neki se ponavljaš …

 • Antonius

  Prav za prav moramo biti SD hvaležni, ker s kadri Židanovega kova prepričuje še zadnje dvomljivce, zakaj naj na naslednjih volitvah volijo SDS.
  Božja previdnost ni k zaščiti prekmurske gibanice spustila Židanovih prstov, ker bi v maniri Židanovih zelo uspešnih pogajanj tudi gibanico izgubili.
  Veterinar Židan v politiki je primerljiv samo z ‘milojko ‘kolar na ministrstvu za zdravje in medicino.
  Ampak pri pujskih je pa videti, da so bolj sproščeni, odkar ni Židana na veterini.

  • Janez Posavec

   Antonius • 6 mesecev nazaj

   • Janez Posavec

    Za SDS vsekakor NE BOM VOLIL, ker je Veliki vodja J J že pokazal svoje kvalitete, ko je imel možnost za delovanje, in to na nepošten način, v in po letu 1991, in ko je bil Predsednik. Lepo vas prosim, nehajte že enkrat delat reklamo za J J, še to nam je treba, potem pa res najbolje da spet vzamemo v roke razno kmečko orodje, kot ob Kmečkih puntih, in naženemo vso BANDO, ki nas JE, IN NAS še vodi v propad Slovenije. To bi pomenili, a gremo iz Slabega, NA SLABŠE. Če pa vam je všeč J J, pa si ga pripeljite v svojo vas, ali mesto, pa naj vam tam izboljša sedanje razmere, verjamem da vam bo kmalu žal. Ne rečem, da so bili ostali vodilni NE VEM KAJ, ampa če bo J J na oblasti, bomo pa res videli, kaj se reče HUDO. Zato se tisti, ki na vse načine delate raklamo za Jajota, samo še naprej lepo sanjajte SVOJE SANJE !!!

 • južnificirana_si

  to, da hrvati naše politike žejne čez vodo pripeljejo ,to vemo že več časa, zdaj vemo, da jih pripeljejo žejne tudi čez vino

 • VERZIFIKATOR

  Jurij Orvel

  TERAN Z ŽIVALSKE FARME

  Na živalski farmi znani,
  Orwellovi najbolj pristni,
  kjer sosedje so zavistni,
  tam se domovina brani.

  Orwell tole je sporočil:
  »Mastno bodo se nalili,
  pujsi ves teran popili,
  hrbet se je ves usločil.«

  »Naš je vendar ta teran,«
  je potarnal farmar prvi,
  mož dejanj, za njim pa črvi
  so brbljali tja v en dan.

  Farmar, vrli mož dejanj,
  bi s teranom si nazdravil,
  toda kaj ko je zapravil
  vso zadevo, bil izdan.

  Židane prav nič ni volje,
  vsa ga židanost mineva,
  isto godljo le pogreva,
  da lahko bilo bi bolje.

  »Tujci grdi so, pristranski,«
  toži prvi kmetovalec,
  glavni s farme pogajalec,
  »stroški spora pa neznanski.«

  Toči solze krokodilske,
  kot opitež kmétič tarna,
  farma pa vsa malomarna
  zgleda kot obale nilske.

  Nilske kajpak po poplavi,
  ko odneslo je pridelek
  in ko se domač izdelek
  v tuji znašel je opravi.

  Tam, kjer se tako kmetuje,
  kot na farmi tej živalski,
  čudno ni, da poznavalski
  svet nad njo zgolj obupuje.

  Sosed pa, veselju vdan,
  ta zdaj židane je volje,
  saj počuti se najbolje,
  butcev pije ko teran.

  • južnificirana_si

   čestitke

 • Brutus

  Levaki so hujši od jezdecev Apokalipse! Jezdeci Apokalipse pridejo in gredo, levaški škodljivci pa ostajajo in desetletja delajo škodo narodu in uničujejo države v katerih so na oblasti…

 • cosmosjasnovidec

  Saj so pa vsi levičarji več kot naravne katastrofe.
  Sloveniji zaradi svoje umsko zahojene zaostalosti delajo sramoto po celi zemeljski obli.
  Še najbolj zabit narod na svetu se iz njih norčuje ter smeji.

 • lauraas

  Mehkužci!!! Pod takimi se izumira!

 • lauraas

  Za von Rhein: pod takimi se izumira! Žalostno je, da “taki” to dobro vejo, ampak iz STRAHU nič ne upajo!

 • lauraas

  Bravo Franjo, 1990 nismo vsega dokončali. Poklon.

 • lauraas

  Ali pa vejo in to namerno delajo Sloveniji, kot Sekolec?

 • Rožle

  A sm vam reku, da bodo unga faliranega študenta slej al prej odpeljal na Studenc…

 • francelj3

  Vse se je začelo s tem, ko je Pahor dovolil hrvatarjem vstop v EU, preden je bila določena meja. Od takrat gre samo še navzdol. Postajamo hrvatarska provinca.

 • južnificirana_si

  lahko je bit z nekom prijatelj, ki se vedno podredi v imenu prijateljskih odnosov.

 • kokobily

  pa papkki farbenblindni, TERAN je RDEČ, pa še rodi samo na terra rossi (rdeča zemlja)
  zato se tepemo ??

 • Franc Šink

  Lepše bi se slišalo VLADA VINA.

 • Franjo

  se ga je pa nalizal!!!! mu že rezerva sveti

 • ludvig

  … priborili so nam pa: IRANGATE, MIGRANTE…in VARAŽDINSKO ZELJE…