Zimska idila na sobotno jutro na Gorenjskem; bo sneg v ponedeljek tudi drugod zapadel do nižini?

Na severu države vladajo povsem zimske razmere. Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste na Gorenjskem, Koroškem in Štajerskem močno sneži, sneg se oprijema vozišča. Na cestah so plužne in posipne skupine, promet je upočasnjen. Na pot se odpravite s primerno zimsko opremo, povečajte varnostno razdaljo in prilagodite hitrost razmeram na cestah. Zaradi zimskih razmer je cesta čez prelaz Vršič zaprta za vsa vozila, cesta čez prelaz Jezerski vrh pa je zaprta na avstrijski strani. Na avstrijski strani prelazov Korensko sedlo in Ljubelj so obvezne verige. Uporabo verig priporočajo tudi na prelazu Predel.

Kot poroča Prometno-informacijski center, je po nižinah na Gorenjskem in Koroškem ponoči zapadlo od 10 do 15 centimetrov snega, sneženje pa naj bi ponehalo šele popoldne. Gorenjski turistični biseri, kot sta Bled in Kranjska Gora, so si nadeli povsem zimsko preobleko.

V noči na ponedeljek pa bo, kot vse kaže, sneg pobelil tudi nižje dele Notranjske, Dolenjske, Kočevske, Bele krajine in Posavja.

T. F.