fbpx

Zloraba ranljivih skupin, nevladnih organizacij in medijev v politične namene

Ljubljana, Trg republike. Novinarska konferenca ob prevzemu odzivov na zahteve iniciative Glas ljudstva, posredovanih 19. januarja politicnim strankam, ki bodo kandidirale na prihajajocih drzavnozborskih volitvah. Foto: Nebojsa Tejic

V predvolilnem času smo priča nabiranju točk za politične stranke od strani, za katere smo sicer prepričani, da so politično neopredeljene, saj bi takšne tudi morale biti. Glasove za leve stranke oziroma vse stranke, ki imajo antijanšistično držo, nabirajo tudi razne nevladne organizacije. To je škandalozna zloraba teh institucij, saj se gredo predvolilno kampanjo za leve stranke in s tem posegajo v ta, z zakoni precej omejen prostor.

Glas ljudstva ni stranka, ki gre na volitve in nima posebnega računa za volitve. Kdo jih torej financira? Se da finance kampanje, ki se gre glas ljudstva (katerega ljudstva pravzaprav?) kje preveriti? Kako vemo, da je to nabiranje točk za kul antijanšiste? Preprosto, gonijo jo petkovi kolesarji, od Jenulla pa do Teje Jarc.

Tudi Inštitut 8.marec, katerega zaščitni znak je Nika Kovač, je zlorabljen v predvolilno nabiranje točk za leve in skrajno leve stranke, ki grejo na volitve. Spomnimo, Nika Kovač je bila tudi paradni konj kampanje, ki je ljudi lansko poletje nagovarjala, naj glasujejo proti noveli zakona o vodah, saj da bomo Slovenci ostali brez pitne vode. To je bila seveda laž, novela zakona se pitne vode sploh ni dotikala. Z novim zakonom bi imeli bolj urejena nabrežja, počiščene rečne struge, urejena poplavna območja, a je s pomočjo medijev zmagala laž. Ljudje so glasovali proti, ker … pitna voda.

In ko smo ravno pri pitni vodi, so v tisti kampanji glasove proti noveli nabirali tudi Kralji ulic, kar pomeni, da so se politično opredelili. Nekdo iz antivladnega mehurčka je torej izrabil ranljivo skupino, brezdomce in Kralje ulic, ki jih predstavljajo, da so zanje nabirali glasove. Seveda na temelju laži: vzeli nam bodo pitno vodo. Na ta račun je marsikdo rekel, da Kraljem ulic ne da niti evra več.

O pravi sprevrženosti zgoraj omenjene ideologije in skupine ljudi, ki stoji za vsem tem, pa še najbolje govori Tiktok kampanja “Potrebna sem nove vlade”. Govorimo o mladih dekletih, ki se gredo politično agitacijo za leve stranke, kar je jasno, saj so pozivajo na volitve zaradi potrebe po novi vladi tj. potrebno je zamenjati obstoječo. V videih mlada dekleta, zelo mlada, človek bi rekel premlada, nagovarjajo s takšno retoriko in gestikulacijo, da moške z burno domišljijo kar hitro pripeljejo do trenutka, ko potrebujejo robčke. Pa saj jim tudi namignejo, naj si jih pripravijo. In potem še video, v katerem deklica pove, da ne ve, zakaj to počnejo, ker jih dosti sploh še ni starih petnajst. Zloraba ranljive skupine. Otrok. Nekaj najbolj gnusnega in pritlehnega, kar je na tem svetu, je izpostavljati otroke kot spolni objekt in na tem nabirati glasove za na volitve. Temu bi lahko rekli tudi najstniška prostitucija, saj človek svobodno podvomi, da je to zastonj.

Glas ljudstva (Foto: Twitter)

Kje so tukaj borke za ženske pravice, borke proti zlorabi žensk 8. marec? Molčijo. Saj glasove nabirajo za tiste, ki so njim po volji, in proti tistim, proti katerim tudi same že dve leti protestirajo. Kje je Amnesty Slovenija, ki se bori za ranljive in proti temu, da bi Jenull moral plačati varovanje protestov? Molčijo, ker jim ta vlada ni po volji. Večino institucij v Sloveniji, tudi nevladnih organizacij, obvladujejo ljudje, ki so levo politično opredeljeni in se gredo famozno woke revolucijo. Vse skupaj pa pomeni zgolj to, da tisti, ki za politično agitacijo najbolj izkoriščajo ranljive skupine, nevladne organizacije in medije, najglasneje vpijejo, da so napadeni in da se proti njim vodi ideološka vojna. Kakršnakoli kritika torej ni dovoljena, saj je to takoj napad na ranljivo skupino, borce za te in one pravice in novinarje.

Peter Truden