Zoran Janković spet pred sodnike, tokrat zaradi Stožic

Zoran Janković (Foto: STA).

Ljubljanski župan Zoran Janković je danes zopet sedel na zatožno klop, tokrat pred preiskovalno sodnico zaradi suma zlorabe položaja v zvezi z gradnjo stadiona Stožice. Na sodišču se mu bodo med drugim pridružili še njegov sin Damijan Janković, direktorja Grepa in direktor Energetike Ljubljana Hrvoje Drašković. 

Janković je na sodišče prišel brez besed skupaj s svojim odvetnikom in za medije ni dajal nobenega komentarja, poročajo Slovenske novice.

Pred sodnico zaradi Stožic
Obtoženi morajo danes pred preiskovalno sodnico zaradi kaznivih dejanj pri gradnji športnega kompleksa Stožice. Ljubljanski župan Janković je osumljen napeljevanja k zlorabi položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti. H kaznivemu dejanju naj bi napeljal direktorja Energetike Ljubljana Hrvoja Draškovića.

Ta naj bi od družbe Grep pridobil protipravno premoženjsko korist v višini več kot tri milijone evrov, še poročajo Slovenske novice. Na sodišču sta se zato znašla tudi Uroš Ogrin in Zlatko Sraka kot direktorja Grepa, saj sta osumljena, da naj bi pomagala pri zlorabi položaja ali zaupanja pri gospodarski družbi.

M. G.