fbpx

Župan Ilirske Bistrice Emil Rojc svari: Če bo izglasovana nezaupnica, bomo več mesecev priča političnem kaosu, občine pa se bodo lahko poslovile od evropskih sredstev

Emil Rojc (foto: STA)

“Katastrofa bo za vse, ne samo za nekatere, kot je to primer sedaj,” je jasen župan Ilirske Bistrice, Emil Rojc. Rojc si deli podobno mnenje kot politični analitik Tino Mamič, ki poudarja, da bomo ob možni izglasovani nezaupnici več mesecev priča političnemu kaosu. Rojc pa pri tem še opozori vse župane, da se bodo lahko poslovili od skoraj pol milijona evropskih sredstev, če bo v Sloveniji vladalo brezvladje.

“V kolikor bo v Državnem zboru izglasovana nezaupnica, bomo za več mesecev priča političnemu kaosu,” je jasen župan Iliriske Bistrice Emil Rojc, ki naj bi kar preko radia izvedel, da je izključen iz stranke. Rojc poudarja, če kdo meni, da je trenutna politična situacija in stanje škodljivo, bo stanje v katerega bomo prišli po morebitni izglasovani nezaupnici katastrofalen. 

“Katastrofa bo za vse, ne samo za nekatere, kot je to primer sedaj,” poudarja župan Ilirske Bistrice, Emil Rojc. Prepričan je, da se nova vlada ne bo mogla obdržati, saj če bi se lahko, ne bi že enkrat razpadla. “Rezultat neizbežne politične krize bo brezvladje v času najhujše bitke z virusom,” je pojasnil.

Politična nestabilnost bi lahko še bolj zamajala načeto gospodarstvo in zdravstvo, odrezala pa bi tudi evropska sredstva občinam
Če bi denimo bila izglasovana nezaupnica in Karl Erjavec ne bi prejel zadostne podpore pri sestavi vlade bi nas to popeljalo v brezvladje sredi epidemije in tik pred nastopom predsedovanja v EU. Brezvladje bi nas v kriznih časih popeljalo v predčasne volitve, medtem ko bi morale kampanje potekati med epidemijo. “Politične kampanje bodo potekale med epidemijo in tako še dodatno poslabšale zdravstveno stanje,” je kritičen Rojc in poudarja, da bo to lahko imeli negativne posledice na že načeto gospodarstvo in zdravstveni sistem.

Kljub temu, da je Rojc bil ves čas član stranke SD, pa je prepričan, da bi takšna politična situacija imela negativne posledice na že načeto gospodarstvo in zdravstveni sistem. Moram biti pošten in priznati, da se je glede financiranja občin, po dolgih letih suše, s sedanjo vlado vendarle pokazala “luč na koncu tunela”,” je pohvalil dosedanje delo vlade. Rojc pri tem še opozori vse župane, da se morajo zavedati, da v času brezvladja občine ne bodo mogle izkoristiti trenutno razpoložljivih evropskih sredstev. “Rok je kratek, konec leta 2023. Žal to nekaterim ni jasno, ali pa jih ne briga,” je še poudaril.

Sara Rančigaj