Levičarji so ponoreli: Jenull in vojska kolesarjev gredo nad sedež SMC!

Datum:

KUL kandidat za mandatarja Karl Erjavec je danes aktualni vladi vložil predlog kontruktivne nezaupnice, z zgolj 42 podpisi. Za podpis se namreč niso odločili niti vsi poslanci stranke DeSUS. Erjavec sicer verjame, da ima trenutno 42 podpisov in še kakšen glas več. Poleg tega pa je prepričan, da je lahko na tajnem glasovanju rezultat bistveno drugačen. Očitno se boji, da bo rezultat še mnogo slabši, saj so se začeli pritiski na stranko SMC resno stopnjevati. “Danes pred sedež SMC prinesemo transparente, pisma vzpodbude in…česen!

“Prihodnost Slovenije visi na nitki, njena usoda je v rokah osmih poslank in poslancev SMC in zagotovo jim ob tej teži ni prijetno! Zato bomo danes okrog 19. ure pred sedež SMC individualno prinesli transaprente, pisma vzpodbude in česen, ki pomaga pri spominu in odganja sile zla,” je zapisal eden izmed organizatorjev petkovih protestov Jaša Jenull na Facebooku. “S skupnimi močmi bomo poslanke in poslance karseda prijazno spomnili na predvolilne zaveze in program njihove stranke ter jih opogumili, dapodprejo konstruktivno nezaupnico in nas tako odrešijo večmesečnih muk, nemirov in razdorov,” ki jih vzpostavlja trenutna strahovlada, je še zapisal in obelodanil svoj namen. Jenull je mnenja, da je Slovenija na robu prepada in da konstruktivna nezaupnica trenutno edina možnost, ki lahko vsaj delno povrne zaupanje ljudi v delo vlade in njene ukrepe ter tako prepreči, da letošnje leto ne bo še veliko bolj katastrofalno od lanskega. “Verjamem, da vsaj nekateri v stranki SMC vedo in čutijo, kaj je edina odgovorna rešitev trenutne situacije in da bodo prihodnji teden dokazali svoja načela in kredibilnost kot zastopniki svojih volilk in volilcev,” je še potrkal na vest poslancev stranke SMC.

V stranki SMC se do sedaj niso pustili pod pritiski in so tudi večkrat poudarili, da so si enostni v odločitvi, da Karla Erjavca ne bodo podprli. Tudi na seji Sveta SMC, ki je trajala več kot sedem ur, je Svet SMC-ja  sledil že znani odločitvi poslanske skupine, da stari-novi predsednik DeSUS-a Karel Erjavec, ki se nadeja položaja novega mandatarja, njihovih glasov nima. “Po plodni in konstruktivni seji sveta stranke SMC, smo med drugim sprejeli sklep, da ne podpiramo izvolitve Karla Erjavca za mandatarja vlade,” je zapisal predsenik stranke DeSUS in gospodarki minister Zdravko Počivalšek. Prav tako je Počivalšek večkrat povedal, da ne vidi smisla v sodelovanju s to alternativno KUL koalicijo, saj je aktualna vlada veliko bolj operativna in da tako efektivno niso delali še v nobeni vladi doslej.

Foto: Facebook

Za nabiranje glasov dovoljena vsa sredstva
No, dejstvo da ima premalo glasov, Erjavca sicer ni preveč omejevalo pri njegovi nameri. Ta teden je imel sicer kar nekaj težav tudi znotraj lastne stranke. Čeprav je ves čas zatrjeval, da ima zagotovljene podpise vseh svojih poslancev, jih po nekajurnem sestankovanju v začetku tega tedna še vedno ni mogel pokazati. Pogajanja so se očitno nadaljevala še danes, saj so novinarsko konferenco morali odložiti na kasneje, potem pa se je tudi izkazalo, da Branko Simonovič ne bo prispeval svojega podpisa. Kor razlog je zapisal tudi to, da je iz očitnih razlogov ta nezaupnica namenjena ne le vladi, pač pa tudi nekdanjemu ministru za zdravje Tomažu Gantarju, torej tudi strani DeSUS. Nezaupnice lastni stranki seveda ni želel podpreti, saj bi to pomenilo neustavnost delovanja obeh ministrov stranke DeSUS. Tako so pod predlog konstruktivne nezaupnice, s kandidatom za novega predsednika vlade Karlom Erjavcem, prispevali svoje podpise le trije poslanci stranke upokojencev.

42 ni 46!
Erjavec je danes na novinarski konferenci povedal, da je prepričan, da lahko konstruktivna nezaupnica uspe. Po vložitvi predloga je poudaril, da je treba preprečiti kršenje temeljnih pravnih načel, kot so vpletanje v pravosodje, preprečevanje svobode medijev, posege v policijo in državno tožilstvo. Kar pa ga očitno ne ovira pri tem, da bi se vpletal v odločitve drugih političnih strank. Za izvolitev novega predsednika vlade je, kot zdaj že vsi vemo, potrebnih najmanj 46 poslanskih glasov. In vsem je jasno, da koalicija KUL in Erjavec še vedno računajo še na kakšen poslanski glas SMC. Do 46 jim jih zdaj namreč manjka vsaj štirje, glede na to, da je glasovanje tajno, pa je prej za pričakovati, da bo Erjavec deležen še kakšnega glasu manj in ne več. No, razen, če bo morda česen opravil svoje. V sili vrag še muhe je, pravijo.

Sara Bertoncelj

Sorodno

Zadnji prispevki

Odstopila vodja ameriške tajne službe

Vodja ameriške tajne službe Kimberly Cheatle je odstopila. Po...

Musk: “Moj sin je mrtev, ubil ga je virus prebujenstva”

Elon Musk je v nedavnem intervjuju delil osebno zgodbo...

Republikanski senator zahteva Bidnovo razrešitev

Republikanski senator Eric Schmitt je pozval vse člane Bidnovega...