Zver: Migrantska kriza deluje kot šok

»Čeprav Evropska unija temelji na različnosti, se je v preteklosti razvila v posebno entiteto s svojimi  značilnostmi, ki so drugačne od drugih.« Evropski poslanec Milan Zver opaža, da problematika migrantske krize na Evropsko unijo deluje kot šok.

Na evropskem večeru, organiziranem na temo vrednostnega središča Evropske unije v luči migrantske krize, sta se Zveru pridružila Matevž Tomšič s Fakultete za uporabne družbene študije in Peter Sušnik, predsednik Nove slovenske zaveze.

Tomšič je poudaril, da je migrantska kriza nekaj, kar bi se dalo preprečiti, in problem, s katerim bi se lahko soočili. Kot eno izmed ovir pri soočanju s pričujočo krizo je izpostavil multikulturno ideologijo, ki zanika možnost, da so medkulturne razlike lahko problematične.

Migranti so skupina ljudi, ki ne spoštuje naših predpisov
Debato je zaokrožil Sušnik, ki se je v svoji razpravi naslonil na krščanske vrednote in identiteto, ki je po njegovem ogrožena.

»Počutimo se ogrožene, ker ugotavljamo, da je prišla skupina ljudi, ki ne spoštuje naših predpisov, mi pa nimamo načina, kako te ljudi pripraviti, da bi se jih držali,« je povzel.

Žiga Korsika

 • viktorh

  “Migranti so skupina ljudi, ki ne spoštuje naših predpisov”
  Krivi pa smo mi, ker tega ne sankcioniramo.

  • koza

   pa saj sama Merkla jih tudi ne sankcionira, tiste, ki so že od lani tam

 • hibernacija

  Zver kaj pa če bi vsa tegobna vprašanja naslovil kar na šefico Merklovo, ki je alfa samica v EPP tropu, kateremu pripada tudi SDS. Lahko bi jo Janez direktno vprašal za prežgano, ki jo je zakuhala in katero zdaj porivate na levo , da jo mora pojesti!?

  • GeneralLeon

   Raje vprašaj vašo cmero, zakaj ni že prej naročila žice in zakaj je dovolila ilegalcem prehod?

 • karlina

  To, kar so povedali, vemo že vsi, ki pametno razmišljamo, le vodilni v EU očitno ne, oz. nočejo vedeti in sprenevedajo, do kdaj že ????

 • xtc

  Ni šok je pa namenska anarhija.

 • črnaovca

  Kaj tukaj modruje on je ja evropski poslanec naj modruje v parlamentu, morda si ne upa. Kdo bi vedel kaj se tam dogaja