fbpx

Zver: Migrantska kriza deluje kot šok

»Čeprav Evropska unija temelji na različnosti, se je v preteklosti razvila v posebno entiteto s svojimi  značilnostmi, ki so drugačne od drugih.« Evropski poslanec Milan Zver opaža, da problematika migrantske krize na Evropsko unijo deluje kot šok.

Na evropskem večeru, organiziranem na temo vrednostnega središča Evropske unije v luči migrantske krize, sta se Zveru pridružila Matevž Tomšič s Fakultete za uporabne družbene študije in Peter Sušnik, predsednik Nove slovenske zaveze.

Tomšič je poudaril, da je migrantska kriza nekaj, kar bi se dalo preprečiti, in problem, s katerim bi se lahko soočili. Kot eno izmed ovir pri soočanju s pričujočo krizo je izpostavil multikulturno ideologijo, ki zanika možnost, da so medkulturne razlike lahko problematične.

Migranti so skupina ljudi, ki ne spoštuje naših predpisov
Debato je zaokrožil Sušnik, ki se je v svoji razpravi naslonil na krščanske vrednote in identiteto, ki je po njegovem ogrožena.

»Počutimo se ogrožene, ker ugotavljamo, da je prišla skupina ljudi, ki ne spoštuje naših predpisov, mi pa nimamo načina, kako te ljudi pripraviti, da bi se jih držali,« je povzel.

Žiga Korsika