Slovenska ljudska stranka ponosna na dosežke svojih kandidatov na lokalnih volitvah

Datum:

“Ponosen sem na vsakega izmed kandidatov. Ponosen zato, ker so se odločili, da njihove poti ne bodo določali drugi, temveč jo bodo krojili sami, tega pa so se lotili na podlagi vrednot Slovenske ljudske stranke,” je po volitvah izjavil predsednik Slovenske ljudske stranke Marko Balažic.

                   

Po predlagateljstvu oziroma sopredlagateljstvu je stranka SLS dobila župane v 16 občinah: Benedikt, Bloke, Dobje, Dobrna, Hajdina, Kobilje, Litija, Majšperk, Naklo, Pivka, Rače – Fram, Sevnica, Slovenska Bistrica, Šenčur, Tišina, Trnovska vas. V drugi krog volitev, ki bo 4. decembra, se je uvrstilo 9 kandidatov iz občin: Destrnik, Gorišnica, Ig, Kranj, Laško, Mengeš, Moravče, Puconci, Šmartno pri Litiji.

Predsednik SLS-a Marko Balažic je ponosen naprav vsakega izmed kandidatov. “Ponosen zato, ker so se odločili, da njihove poti ne bodo določali drugi, temveč jo bodo krojili sami, tega pa so se lotili na podlagi vrednot Slovenske ljudske stranke. Govorim o odnosu do življenja, odnosu do sočloveka in kvaliteti srca. Ponosen zato, ker geslo “Bodi človek ljudem”, ki smo ga v SLS izbrali, najbolje opiše njihov način delovanja,” je poudaril.  Prav tako Balažica navkljub neizvolitvi njihove kandidatke za ljubljansko županjo veseli podatek, da je stranka po daljši odsotnosti zopet zastopana v mestnih svetih Mestne občine Ljubljana, prav tako pa tudi v Mestni občini Ptuj. V Ljubljani bo mesto ljubljanske svetnice zasedla dr. Tina Bregant, na Ptuju pa bo svetnica postala Suzana Lara Krause. “Če k rezultatu prištejemo še 14 neodvisnih kandidatov, ki jim je stranka izrazila podporo ter so bili izvoljeni v prvem krogu, lahko ugotovimo, da je SLS na ravni županov največja stranka v Sloveniji,” še pravijo.

Foto: SLS Twitter

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Klakočarjeva užaljena, ker nesojenega partnerja na slavnostno sejo spet ne bo

Premier Golob se bo na predvečer dneva državnosti udeležil...

Francoska desnica pripravljena voditi državo

Da so pripravljeni vladati Franciji, je na programski konferenci...