Slovenski zdravnik v Avstriji vladi povedal, zakaj je zapustil Slovenijo

Datum:

Vlada Roberta Goloba in predstavniki zdravnikov ter zobozdravnikov še vedno niso zbližali stališč. Med potekom stavke se je oglasil slovenski zdravnik, ki je službo v domovini zamenjal za službo v sosednji Avstriji. Njegov zapis razkriva odlične pogoje za delo, hkrati pa tudi pomanjkanje zavedanja Golobove vlade, da zdravnikov pač ni moč “nacionalizirati”. 

“Pri inženirjih, zdravnikih ipd. poklicih mora vlada ob oblikovanju plačnega sistema v javnem sektorju upoštevati tudi zunanjo konkurenčnost. Ker so ti profili pač iskani tudi v sosedstvu in širše. Sicer bomo ostali brez njih. Brez te enostavne logike ni možno rešiti nič,” je na socialnem omrežju X komentiral predsednik SDS Janez Janša.

“Zakaj sem šel delat v Avstrijo?” začne svoj zapis, nato pa nadaljuje s serijo trditev, ki razkrivajo odlične pogoje za delo, kakršne si zdravniki v Sloveniji verjetno težko predstavljajo.

Preberite si celoten zapis spodaj.

Odkrit zapis slovenskega zdravnika v Avstriji (Vir: X/Robert Lipovec, dr. med.)

Dr. Lipovec se v dvanajstih alinejah dotakne sovražnega odnosa, ki ga zoper zdravništvo lansira levica in njej podrejeni mediji. Ko je začel delati v Avstriji, ga kar naenkrat nihče več ni ozmerjal za “boga v belem”, temveč je postal spoštovan zdravnik.

Naslovi tudi delovni urnik, ki upošteva dejstvo, da morajo biti zdravniki spočiti za kakovostno opravljanje svojega dela.

Slovenijo je zapustil tudi, “ker vodstva bolnišnica nisem mogel prepričevati, da začne čakalna doba teči z dnem postavljene indikacije za operacijo in ne šele, ko pacient leto dni kasneje fizično prinese vse opravljene predoperativne preiskave v pisarno kardiokirurgije. Čakalna doba na operacijo srca na Koroškem je nekaj tednov do največ dva meseca”.

Robert Lipovec, dr. med., svoj zapis pomenljivo zaključi: “Pokvarjen kapitalizem!” 

Ali bodo večni borci za javno (beri: državno) zdravstvo razumeli pomen zapisa – lahko zgolj špekuliramo.

Ž. K.

Sorodno

Zadnji prispevki

Golob na pogorišče odmevne afere Litijska poslal Andrejo Katič

Na prizorišče odmevne afere Litijska predsednik vlade Robert Golob...

[Video] Razkriti posnetek dokazuje vpletenost uslužbenca UNRWA v oktobrski masaker v Izraelu

Izrael je razkril prestreženo vsebino telefonskega pogovora, kjer Memduh...

Fides pod lažno presumpcijo, da imamo v Slovenji vladavino prava

Včeraj je Fides sklenil, da na ustavno sodišče vloži...