SLS in Društvo SKZ – Slovenska kmečka zveza sta prepričljivi zmagovalki volitev v organe Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije

Datum:

Po neuradnih rezultatih je Marjan Podobnik eden od zmagovalcev volitev v organe KGZS za pravne osebe. Na volitvah za fizične osebe pa bo po neuradnih rezultatih Društvu SKZ – Slovenska kmečka zveza v novem svetu zbornice pripadalo 15 od skupno 41 svetniških mest.

                   

Kandidat Društva SKZ – Slovenska kmečka zveza za predsednika zbornice, Marjan Podobnik, ima skupaj z izvoljenimi člani Društva SKZ za pravne osebe in koalicijskimi partnerji zagotovljeno absolutno večino. Slovenska kmečka zveza bo k sodelovanju za prihodnje vodenje zbornice povabila predstavnike vseh izvoljenih list, saj smo prepričani, da le s sodelovanjem in enotnim nastopom lahko zagotovimo boljšo prihodnost slovenskemu kmetu, kmetijstvu, podeželju in vsem članom zbornice.

Med prioritetami prihodnjega vodenja KGZS Podobnik izpostavlja prizadevanje za pravične odkupne cene in poštene odnose znotraj prehranske verige, popolno debirokratizacijo in ukinitev davčnih blagajn za manjše pridelovalce, oddajo državnih kmetijskih zemljišč in gozdov v dolgoročen najem slovenskim kmetom, zaščito lastninskih pravic kmetov in drugih lastnikov kmetijskih zemljišč in gozdov in proti kakršnimkoli dodatnim obdavčitvam kmetijskih in gozdnih zemljišč ter kmetijskih objektov. Izpostavlja tudi prizadevanje, da bo poklic kmeta in njegovo delo postalo spoštovano, da bodo starejši kmetje in kmetice imeli dostojne pokojnine in da bo kmetovanje privlačno za mlade prevzemnike tudi z vsestransko okrepitvijo zakonskega statusa družinske kmetije.

Image
Dosežena je bila zadovoljiva udeležba na volitvah pravnih oseb, in sicer preko 41-odstotna, kar je skoraj trikrat več, kot na zadnjih volitvah. Za fizične osebe pa je kljub nekoliko višji udeležbi kot pred štirimi leti le-ta odločna prenizka, kar priča o tem, da bo novo vodstvo zbornice čakalo izjemno zahtevno delo, da se vzpostavi večje zaupanje kmetov v delovanje zbornice ter v ustrezno zastopanje interesov vseh članov zbornice.

SLS si bo prizadevala za hitro oblikovanje novega vodstva zbornice in takojšnji začetek aktivnega dela v časih, ki so za kmete, kmetijstvo in podeželje izjemno zahtevni in terjajo od vseh deležnikov na področju kmetijstva in razvoja podeželja odgovorno in odločno postopanje.

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Čigav novi obraz bo Peter Gregorčič?

"Ponudil jim je, da bi s svojo ekipo prevzel...

Proruski Kučanovi “mirovniki” pri Urški Klakočar Zupančič

Časnik Delo poroča o "skrivnem sestanku" Kučanovih šestih mirovnikov...

Kučanova zadrega s Čeferinom, ki ga ni tu

Revizija nakupa razpadajoče stavbe na Litijski v Ljubljani, v...

Golob pravi, da bo nakup Patrijinih oklepnikov strokovna odločitev, na Boxerje je očitno že pozabil

"Spomnimo, strokovnjaki so jih rotili, naj ne razveljavijo pogodbe...