Sneg, burja in čistejši zrak, Arso izdal oranžno opozorilo!

Datum:

Večji del Slovenije je pobelil sneg, na Primorskem piha močna burja, ki se čez dan krepi. V južni polovici Slovenije bo še rahlo snežilo. Zaradi vetra je ponekod že oviran promet. Popoldne bo oblačno, tu in tam se bo lahko oblačnost prehodno trgala. Predvsem v južni in jugovzhodni Sloveniji bo občasno naletaval sneg. Vremenska sprememba je poleg dežja in snega prinesla tudi čistejši zrak.

Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem zmerna do močna burja, ki naj bi nekoliko oslabela v ponedeljek čez dan. Arso je za danes in ponedeljek za jugozahodni del države tako izdal oranžno vremensko opozorilo. Do ponedeljkovih jutranjih ur bodo najmočnejši sunki burje na izpostavljenih mestih dosegali hitrost do okoli 120 kilometrov na uro. Kot navaja ARSO na Twitterju, so največjo hitrost burje danes izmerili v Podnanosu, in sicer 124 km/h.

Prometno-informacijski center za državne ceste ob zimskih razmerah opozarja na prepovedi za tovorni promet na cesti Col – Črni Vrh. Cesta čez prelaz Vršič je prevozna le za osebna vozila z verigami, ki so obvezne tudi na cesti čez prelaz Ljubelj na avstrijski strani.

Na vipavski hitri cesti med Nanosom in Selom je prepovedan promet za počitniške prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami ter avtobuse, 3. stopnja, na regionalnih cestah Selo–Ajševica–Vogrsko, Razdrto–Podnanos–Manče–Vipava pa za počitniške prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do osem ton, 1. stopnja. Zaradi burje je na primorski avtocesti zaprt predor Kastelec proti Ljubljani, na odseku Kastelec–Kozina. Promet je preusmerjen na vzporedno cesto.

Goriški portal

Sorodno

Zadnji prispevki

Politični analitik: Mene bi bilo sram!

Predsednik vlade je zakuhal nov PR škandal, ko se...

Za oblečene kopalke islamske veroizpovedi kopalni red ne velja?

V kranjskem javnem kopališču so obiskovalci priča vse večjemu...

[Video] Meteorski vzpon zlagane Kamale Harris – od posteljnih aktivnosti do nameščenih afer

Podpredsednica ZDA Kamala Harris je v svoji domovini znana...

Ruska znanstvenica “padla skozi okno”

Umrla je ena izmed vodilnih ruskih ekonomistk Valentina Bondarenko....