So rokavice pri cepljenju obvezne? Stroka pravi, da ne – celo poslanec Möderndorfer se je dal cepiti proti gripi kar brez rokavic

Datum:

“Pojavljajo se neutemeljeni pomisleki, da nekateri zdravstveni delavci ne uporabljajo rokavic ob cepljenju. To je povsem normalno in po uradnih priporočilih. Tako so tudi mene (in dr. Beovićevo) cepili. Hvaležen cepljenec,” je zdravnik Igor Muževič ovrgel eno od novih priljubljenih teorij zarot okoli cepljenja proti covidu-19.

Ljudje nikdar niso bili na Luni, kar dokazuje “dejstvo”, da je zastava plapolala, ker je menda pihal veter, Zemljanom nam skrivaj vladajo vesoljci, tehnologija 5G pa naj bi oslabila imunski sistem. To so le nekatere od številnih priljubljenih teorij zarot med katerimi sta prvi dve stari že desetletja, slednja pa je precej novejša. Ene najnovejših pa se nanašajo prav na cepljenje proti covidu-19. Že cepljenje samo med številnimi amaterji buri duhove, zato ni prav nič presenetljivo, da so tudi pri njegovi najbolj aktualni različici našli “dokaz”, ki naj bi potrdil sum, da je vse skupaj zgolj grd nateg. S podnapisi: Šlo je za “dlako v jajcu”.

V povezavi s tem so se pojavili videoposnetki o “izginjajoči” injekcijski igli, čeravno gre za več kot desetletje staro tehnologijo, ki zdravstveno osebje, med drugim varuje pred infekcijo. Še bolj nora pa je tista teorija, ki se nanaša na frizuro vodje strokovne skupine za novi koronavirus na ministrstvu za zdravje Bojane Beović, ki je imela dopoldne na fotografiji, ko se je cepila krajše lase, popoldne na televiziji pa daljše. A vsem ljubiteljem teorij zarot ni ostala dolžna, marveč jim je nemudoma nalila čistega vina, da je razlika v dolžini las posledica dejstva, da je imela zjutraj sveže navite, natupirane lase, proti večeru pa so nekoliko popustili in se “podaljšali”. Tako je zaprla usta vsem, ki so s pomočjo dolžine njenih las dokazovali, da se sploh ni cepila. Lažno novico, so namreč številni uporabniki družbenih omrežij, razgrabili kot sveže žemljice.

Na podoben način pa je dvignilo veliko prahu tudi cepljenje brez rokavic. A tudi to zagato je ovrgel, tokrat priznani zdravnik Igor Muževič, ki je dejal, da gre za “neutemeljene pomisleke, da nekateri zdravstveni delavci ne uporabljajo rokavic ob cepljenju.” Po njegovem strokovnem poznavanju je to povsem normalno in po uradnih priporočilih, in da so tudi njega tako cepili. Ob tem pa smo kot naslovno sliko uporabili prav tisto, na kateri je znani “covid skeptik” Jani Möderndorfer, ki se je dal cepiti proti gripi in to, glej ga “zlomka”, brez vsakršnih higienskih rokavic. Tudi Beovićeva je že zavrnila očitek glede nenošenja zaščitnih rokavic s pojasnilom, da ni tako pomembno ali zdravstveni delavec nosi rokavice, ampak da si je pred tem razkužil roke. Obrazložitve so namreč potrebne, saj nasprotniki cepljenja zganjajo hudo histerijo okoli najbolj aktualnega zdravstvenega dogajanja.

Foto: Socialna omrežja

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Ruska znanstvenica “padla skozi okno”

Umrla je ena izmed vodilnih ruskih ekonomistk Valentina Bondarenko....

Za oblečene kopalke islamske veroizpovedi ne velja kopalni red?

V kranjskem javnem kopališču so obiskovalci priča vse večjemu...

[Video] Ruski vojaški častnik poškodovan v eksploziji avtomobila v Moskvi

Visokemu poveljniku ruske vojske je v eksploziji avtomobila v...