Socialisti bodo imeli zopet polna usta besed o delavskih pravicah

Datum:

Po Sloveniji bodo zvečer zagoreli številni kresovi v čast praznika dela, 1. maja, ki ga spremljajo različni nastopi, koncerti, govori in predvsem druženja. Socialisti bodo kot vedno imeli polna usta besed o delavskih pravicah, medtem ko so sami privilegiran sloj v naši državi. 

                   

Največ ljudi tudi letos pričakujejo na kresovanju na Rožniku nad Ljubljano, kjer bo zbrane nagovorila predsednica Zveze svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS) Lidija Jerkič. Na Rožniku bodo po prižigu kresa za glasbeno podlago skrbele skupine Dan D, Voice Attack ter Greg Black & The Bad Notion.

Družili se bodo tudi na Trgu Leona Štuklja v Mariboru, govorec pa bo izvršni sekretar ZSSS Andrej Zorko. Za glasbeni program bodo poskrbeli Godba Ruše z mažoretkami, Karneval Band ter Rock Partyzani. Kresovanje z glasbo pa bo med drugim v krajevni skupnosti Malečnik pri Mariboru ter v Rušah.

Kresovi bodo zagoreli tudi drugje po Sloveniji, od Prekmurja do Primorske, kjer bo Obalna sindikalna organizacija – KS 90 na Markovcu nad Koprom pripravila že tradicionalno osrednje kresovanje v slovenski Istri z živo glasbo.

Noč bo tako za marsikoga kratka, saj bodo v ponedeljek zjutraj marsikje že zgodaj zadonele prvomajske budnice, ki jim bodo čez dan sledile praznične prireditve.

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Rekordna nepriljubljenost nemške vlade

Nemški volivci so izjemno nezadovoljni z delom vlade, kot...

Katere bodo posledice dviga sodniških plač?

Kakšne bodo posledice dviga sodniških plač? Primeri plač in...

Fajonova bo spet donirala s terorizmom povezani UNRWA

Ministrica Tanja Fajon je na včerajšnji donatorski konferenci za...