Socialno omrežje Twitter prekinja stike s podjetjem, ki podrobno vohuni za ljudmi

Datum:

Socialno omrežje Twitter je prekinilo stike z medijskim velikanom Media Sonar, ki proizvaja programsko opremo za nadzorovanje, ki je v uporabi 19 lokalnih vladnih agencij. Omenjeno podjetje poleg tega sodeluje tudi s policijo pri vohunjenju za aktivisti. 

Dostop Sonarja do javne platforme Twitterja, ki je namenjen za razvijalce, so onemogočili, v obrambo pa so iz Sonarja preko prodajnega zastopnika sporočili, da je bil nadzorni program, ki je osnovan v oblaku, razvit z namenom, da pomaga pri zaznavanju nezakonitih dejavnosti, ki predstavljajo grožnjo za ohranjanje varnosti, poroča Russia Today.

Organi pregona sodelujejo z medijskim velikanom
Med leti 2014-2016 so bili produkti podjetja Sonar kupljeni s strani 19 organov pregona na lokalni ravni za vsoto vsaj 10.000 ameriških dolarjev. Ugotovljeno je bilo, da so podatke poslali tudi na policijsko postajo Fresno v Združenih državah Amerike.

S programom umetne inteligence podrobno preučujejo posameznika
Podjetje Sonar upravlja s pomočjo programa umetne inteligence, z namenom analiziranja konteksta, fraz in emocij kot predvidenih lastnosti, z namenom, da bi se dokopali do podrobne vsebine individualnih socialnih profilov. S pomočjo svoje analize pa prav tako prikazuje posameznikove trende, od izdelkov, ki jih oseba preferira do lokacij, ki jih pogosto obiskuje.

Foto: epa
Foto: epa

Številni menijo, da takšna vrsta programske opreme ne bi smela biti v rokah organov pregona, saj se jim na ta način olajša možnost za izsleditev organizatorjev protestov in aktivistov. Twitter je poudaril svoj čut za socialno pravičnost in dodal, da bo v prihodnosti še naprej pozoren na podjetja kot je Media Sonar.

N. Ž.

Sorodno

Zadnji prispevki

Grims pojasnil, zakaj ni želel glasovati o deklaraciji o Ukrajini

Slovenski dominantni mediji, ki delujejo pod okriljem tranzicijske levice,...

Švedska: Dva Britanca v avtomobilu ustreljena in zažgana!

Več kriminala kot na Švedskem se zgodi le še...

Globalni digitalni kolaps: v Krki izpad celotnega računalniškega sistema

Uporabniki Windowsa po vsem svetu se srečujejo s t....

Trump ob koncu konvencije RNC napovedal deportacijo nezakonitih priseljencev in podpornikov Hamasa

Donald Trump je tudi uradno republikanski predsedniški kandidat. Nominacijo...