Sodišče EU Bolgariji ukazalo, da mora priznati španski rojstni list z dvema “biološkima” materama

Datum:

Sodišče Evropske unije je s sodbo 14. decembra 2021, ko je Bolgariji odredilo, da mora priznati dvema ženskama, da sta biološki materi otroka, kakor to piše na rojstnem listu, ki so ga izdale španske oblasti, močno preseglo svoja pooblastila, in kakor opozarja stroka, odločitev sodišča predstavlja kršenje člena 4 Pogodbe o Evropski uniji, ki naj bi državam članicam EU zagotavljal spoštovanje nacionalne identitete. Zdaj pa bodo nebuloze o tem, kako ima lahko otrok dve “biološki materi”, sprejete v Španiji, morali ne samo tolerirati, temveč kar priznati tudi v Bolgariji.

                   

Sodišče Evrope unije v zadnjem času sprejema vrsto odločitev, s katerimi želi od držav članic Jugovzhodne Evrope, kot sta Bolgarija in Romunija, izsiliti več “pravic” za posameznike LGBT. Leta 2018 so Romuniji odredili, da mora priznati “poroko” dveh homoseksualcev, ki sta se poročila v Belgiji, konec 2021 pa je isto sodišče odločilo, da mora Bolgarija priznati španski rojstni list otroka, na katerem piše, da ima kar dve “biološki materi”. Glede na to, da je pojem biološke matere donedavno bil rezerviran za žensko, ki je otroka rodila, bi lahko rekli, da gre kratkomalo za medicinski čudež.

Če se sprašujete, kako je mogoče, da sta dve ženski rodili enega in istega otroka, boste razočarani. Na delu niso znanstvenofantastični eksperimenti, kjer bi iz takšnih ali drugačnih razlogov skušali rešiti življenje nedonošenega dojenčka, tako da ga po preranem rojstvu vstavijo v maternico druge zdrave ženske, ki bi ga donosila do polnega roka. Tako bi lahko upravičili imetje dveh bioloških mater na rojstnem listu.

Vsiljevanje ideologije LGBT
A v dotičnem primeru gre za nadaljevanje vsiljevanja  ideologije LGBT na vse konce in kraje, pa če je to smiselno ali ne. Tako ima lahko otrok v Španiji dve biološki materi in nobenega očeta. Sodišče Evropske unije po poročanju Remix News vztraja, da je treba spoštovati strategijo LGBTIQ o enakosti, ki jo je Evropska komisija sprejela novembra 2020 in ravno tako predstavlja hudo poseganje v člen 4 Pogodbe o Evropski uniji. Celotno besedilo pogodbe EU v slovenščini najdete TUKAJ.

Jabolko spora je bila izdaja bolgarskega potnega lista za otroka, rojenega bolgarski državljanki v Španiji. Na španskem rojstnem listu sta po trditvah sodišča EU “navedeni obe materi”. V Bolgariji to ni pilo vode, ker obrazec rojstnega lista, ki je potreben za pridobitev potnega lista, določa eno polje za “mater” in drugo za “očeta”. V vsako od omenjenih polj je mogoče vnesti samo eno ime. Bolgarske oblasti so posledično izdajo zahtevanega rojstnega lista zavrnile. Celotno besedilo v slovenščini sporočila za medije Sodišča EU v zvezi s spornim primerom najdete TUKAJ.

Kam pes taco moli, je pokazala tudi predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen, ko je v svojem govoru o stanju EU v letu 2020 pred Evropskim parlamentom glede “strategije pravic LGBTQI” povedala, da bo “zahtevala več vzajemnih prepoznanj družinskih odnosov v EU”. Kakor je to opisala takrat: “Če ste starš v eni državi, ste starš v vsaki državi.”

Predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen (foto: EPA)

V istem duhu je bila 14. septembra 2021 v Evropskem parlamentu sprejeta resolucija o pravicah LGBTIQ, ki vključuje naslednjo cvetko, da Evropski parlament: “4. vztraja, da mora EU sprejeti skupen pristop k priznavanju istospolnih porok in partnerskih skupnosti; poziva države članice, naj posebej uvedejo ustrezno zakonodajo, da bi zagotovile popolno spoštovanje pravice do zasebnega in družinskega življenja brez diskriminacije in do prostega gibanja vseh družin, vključno z ukrepi za lažje priznavanje zakonitega spola transspolnih staršev.” Celotno besedilo sporne resolucije v slovenščini najdete TUKAJ.

Evropski parlament si jemlje pravico, da gospoduje državam članicam EU
Kakor je jasno, gre za izkrivljanje realnosti in vsiljevanje neresnic o bioloških dejstvih. To, ali se ima eden od staršev za moškega, žensko, mačko, ujeto v telo opice, ali pa za obešalnik v omari je absolutno nerelevantno za vprašanje, kdo je oče in kdo mati otroka. Psihopatološka slika posameznika ne sme imeti kakršnega koli vpliva na vprašanje o starševstvu otroka. Otrok ima lahko vedno samo očeta in mater. V določenih primerih je mogoče, da se ne ve, kdo je oče ali celo mati določenega otroka, a to še vedno ne spremeni dejstva, da sta bila za njegovo spočetje potrebna tako moški kot ženska. Vprašanje, ali so starši solipsisti, shizofreniki ali transspolniki, je ločeno od starševstva.

Sicer pa je Evropski parlament začel stegovati kremplje po suverenosti posameznih držav članic EU, kar dokazuje tudi naslednja trditev v isti resoluciji o pravicah LGBT, ki je bila sprejeta septembra 2021. Evropski parlament “opozarja, da pravo EU prevlada nad vsemi vrstami nacionalnega prava, tudi nad ustavnimi določbami, ki so v nasprotju s pravom EU, zato se države članice, ki hočejo ovirati temeljne pravice do prostega gibanja oseb v EU, ne morejo sklicevati na ustavno prepoved istospolnih porok ali ustavno zaščito moraleali javnega reda, da bi kršile pravice mavričnih družin, ki se preselijo na njihovo ozemlje.” Po mnenju EU parlamenta pravo EU ni samo nad zakoni držav članic EU, temveč tudi na nacionalnimi ustavami posameznih držav. Z drugimi besedami, tudi Slovenija je v očeh Bruslja samo še satrapija.

Ivan Šokić

Sorodno

Zadnji prispevki