Sodišče po plačilu nizke varščine izpustilo obtožene v zadevi Kavaški klan

Datum:

Okrožno sodišče v Ljubljani je po plačilu varščine v višini pet tisočakov, na prostost izpustilo tri domnevne člane slovenske veje Kavaškega klana. Če bo zbrano dovolj denarja, bodo na prostost odšli še trije. Policija je zvišala stopnjo ogroženosti tožilke Gončin. 

                   

Pripor so po skoraj 15-mesečnem obdobju že zapustili Danijel Mišljenović, Dejan Marijanović in Elvis Kolenović. Po plačilu varščine pa bodo na prostosti še Stojan Babić (sicer v hišnem priporu), Srđan Petrović in Slađan Kerimović. S predlogom obrambe, da se obtožene s plačilom varščine izpusti iz pripora, se je strinjal tudi nosilec obtožnice, tožilec Jože Levašič, zaposlen na Specializiranem državnem tožilstvu. V priporu sicer ostajajo še domnevni vodja slovenske veje mafijske združbe Klemen Kladivec, njegov brat Blaž Kladivec in Drejc Kovač, poroča STA.

V hišnem priporu je prav tako še vedno Mišo Krčić. Tožilstvo je prepričano, da so bili navedeni odlično pozicionirani znotraj slovenske veje Kavaškega klana, ki ima sicer korenine v Črni gori. V priporu sta prav tako domnevna kurirja, ki naj bi prevažala drogo in denar (od trgovine z drogo) – Dragan Todorović, sicer bosanski državljan, in Marko Radoman s srbskim državljanstvom. Edini, ki se že od začetka brani na prostosti je Darko Podraščanin. Policija je sicer povišala stopnjo ogroženosti za tožilko Matejo Gončin.

https://twitter.com/EdvardKadic/status/1695173900609421588?s=20

Ljudi so mučili s kladivi in sekirami
Kavaški klan s sedežem v Črni gori je sicer znan po svoji brutalnosti in obračunavanju z nasprotniki. Februarja 2021 je srbska policija v spektakularni akciji razbila srbsko celico in ob tem prijela njenega vodjo Veljka Belivuka, ki je znan pod vzdevkom Velja Nevolja – o tem smo tudi pisali. Nad svojimi žrtvami so se zverinsko znašali,  najprej so jih mučili, nato umorili in razkosali s sekiro.

Čevapčiče iz največjih sovražnikov je jedel z gorčico in veliko čebule!
Odstranili so jim notranje organe in meso ločili od kosti – ostanke so dali v industrijsko napravo za mletje mesa, predelano zmes pa so pospravili v vrečke in vrgli v Donavo. Trupla so uničevali tudi v kislini. Na telefonih osumljenih so našli fotografije, kako pozirajo s trofejami – torej z odsekanimi glavami in drugimi deli telesa. O vseh teh grozodejstvih je sicer kot prvi govoril že srbski predsednik Aleksander Vučić. Več tukaj in tukaj. Znano je še, da so ljudem rezali jezike, z glavami pa igrali nogomet. Več tukaj. Iz mesa so izdelovali tudi čevapčiče. Vidni član mafije Radoje Zvicer je z njimi hranil svoje pse, čevapčiče iz največjih sovražnikov pa je užival tudi sam z gorčico in veliko čebule (tukaj)

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Proruski Kučanovi “mirovniki” pri Urški Klakočar Zupančič

Časnik Delo poroča o "skrivnem sestanku" Kučanovih šestih mirovnikov...

Kučanova zadrega s Čeferinom, ki ga ni tu

Revizija nakupa razpadajoče stavbe na Litijski v Ljubljani, v...

Golob pravi, da bo nakup Patrijinih oklepnikov strokovna odločitev, na Boxerje je očitno že pozabil

"Spomnimo, strokovnjaki so jih rotili, naj ne razveljavijo pogodbe...

[Poskus atentata] Trump: “Neverjetno je, da se kaj takega lahko zgodi v naši državi”

Včeraj popoldne je na Trumpovem volilnem shodu v Butlerju...