Šokantna razkritja o humanitarni organizaciji: V Združenih narodih zaposlenih več kot tri tisoč pedofilov, ki naj bi posilili že 60 tisoč ljudi!

Datum:

Dokumenti, o katerih govorimo, kažejo na to, da so ”humanitarni” delavci Organizacije združenih narodov posilili 60.000 ljudi. V organizaciji je bojda zaposlenih kar 3.300 pedofilov. Doslej skrivno, nelegalno in predvsem nemoralno početje znotraj organizacije, ki ga izvajajo njeni člani, je razkril žvižgač, spolno pa naj bi zlorabljali nedolžne po vsem svetu. Ker so humanitarci, v njihovo delo nihče ne dvomi, britanski davkoplačevalci pa jih posredno celo financirajo.

                   

Do 60.000 posilstev, ki so pretresla svet, je prišlo v zadnjem desetletju. Slednje razkriva ekskluzivni dokument, ki ga je nekdanji visoki uradnik OZN Andrew MacLeod lani predal državni sekretarki za mednarodni razvoj Priti Patel. Tu se nahajajo ocene, da po svetu znotraj organizacije dela kar 3.300 pedofilov. Na tisoče ”plenilcev”, kot jih je sam opisal, se je namerno pridružilo organizaciji. Med pretvarjanjem in ukvarjanjem s t. i. humanitarnim delom so se približali otrokom in ranljivim ženskam. Več let so zločine prikrivali, sumničave sodelavce, ki so odkrili njihova početja, pa odpustili.

O razkritju je včeraj poročal britanski The Sun, s katerim je MacLeod delil podrobne informacije ter opozoril na problematiko in izjemno razširjenost škandala. 60.000 žrtev je ogromno število, ki temelji na MacLeodovih študijah in izračunih od leta 2016 naprej. Takrat je na sprejemu generalnega sekretarja OZN Antonia Guterresa civilno osebje OZN skupaj z mirovniki zlorabilo 311 žrtev v 12 mesecih. OZN priznava, da je dejansko število primerov najverjetneje še večje, saj podatkov o (ne)prijavljenih primerih primanjkuje, predvsem pa ne poznajo točnih informacij o dogajanju izven vojnih območjih.

Oblečena Unicefova majica še ne pomeni dobrih namenov
Na svetu je več deset tisočih pedofilov, ki se skrivajo za humanitarnimi dejanji in, ker nosijo Unicefovo majico, jih nihče ne vpraša, kaj počnejo. Lahko počnejo, kar želijo in niso kaznovani. Dejavnost je po svetu zelo razširjena, kriv pa je sistem, ki bi moral takšno početje ustaviti že pred leti,” je povedal MacLeod. V okviru ZN je delal že po vsem svetu, med drugim je vodil tudi različne operacije na Balkanu, Ruandi in v Pakistanu. Zagovarja in zavzema se za strožji nadzor delavcev na terenu, pa tudi za to, da se vse zlorabe privedejo pred britansko sodišče. Na podlagi dokazov, ki jih ima, je Priti Patel, ki je kot ministrica odstopila novembra lani, včeraj obtožila visoke uradnike v oddelku za mednarodni razvoj, da naj bi pomagali pri prikrivanju početja zaposlenih. Dejala je, da so jo ti želeli prepričati, da o posilstvu ne bi javno in kritično spregovorila in zatrjevali, da so pedofilsko v resnici nagnjeni vojaki.

Ministrica za mednarodni razvoj Združenega kraljestva Penny Mordaunt. (Foto: epa)

Ali to pomeni, da britanski davkoplačevalci nevede financirajo posilstva?
Velika Britanija je ena izmed desetih največjih donatorjev, ko govorimo o proračunu OZN, saj jim letno nameni kar več kot dve milijardi evrov. MacLeod vztraja, da je to trden dokaz, da se ”otroško posilstvo nenamerno financira s strani britanskih davkoplačevalcev”. Dejal je tudi, da je vedel, da poteka “veliko razprav glede početja uradnikov in da je nekaj treba spremeniti. Zgodilo se ni nič, glede na zapisane nepravilnosti pa so tisti, ki so na to opozarjali, bili enostavno odpuščeni“.

Proti OZN naperjeni tudi ostali v britanski politični sferi, ki organizaciji ne zaupajo več
Tudi konzervativni britanski politik Conor Burns je dejal, da je to razkritje vrh vsega, kar se je dogajalo zadnja leta. Pozval je, da je treba najnovejše ugotovitve jemati zelo resno in dodal: “Verjamem, da so se v preteklih letih dogajale sistematične, dobro organizirane in prikrite dejavnosti.” Ministrica za mednarodni razvoj Združenega kraljestva Penny Mordaunt je zatrdila, da bo pospešila “aktivnosti in delo pri odkrivanju in boju proti spolnemu izkoriščanju in zlorabam v OZN ter drugih mednarodnih organizacijah“. Lani septembra je predsednica vlade Združenega kraljestva Theresa May zagrozila, da Britanija ne bo več financirala OZN, dokler si ta ne pridobi njenega zaupanja.

Anja Lepej

Sorodno

Zadnji prispevki

Na tekmi s Srbijo se bo srečala balkanska naveza Vučić, Golob in Janković

Ob robu evropskega nogometnega prvenstva in pred četrtkovo tekmo...

Zgodba dveh digitalnih Slovenij

Prejšnji minister za digitalno preobrazbo v Janševi vladi je...

Miran Videtič: “Sile, ki težijo k spremembi smeri EPP-ja, bi znale uspeti!”

"Skratka, nekaj se bo dogajalo, čuti se neka napetost...

Ustvarjalna svoboda, ne izključevanje – upanje za vse

Za nami so evropske volitve, v katerih smo se...