Šola sili otroke v vegetarijanstvo v imenu večjega povezovanja med učenci različnih veroizpovedi in kultur

Datum:

V osnovni šoli Swan, ki se nahaja v Summertownu v Oxfordu, so prepovedali meso in ribe. Ravno tako otroci ne smejo prinesti malice s seboj v šolo. Tako so obsojeni na vegetarijanska kosila, zaradi katerih pa marsikateri otrok domov pride lačen. Ravnateljica se izgovarja, da izključno vegetarijanski jedilnik povezuje otroke različnih ver in kultur.

Novoodprta osnovna šola v Oxfordu nudi izključno vegetarijanski jedilnik. Ravno tako pa otroci ne smejo prinesti malice s seboj od doma. Starši se pritožujejo, da otroci prihajajo domov lačni, a šola vztraja, da vegetarijanski jedilnik omogoča večjo povezanost med šolarji iz različnih ozadij.

“Moja hči je prišla domov lačna,” je povedala mama ene od učenk, ki obiskujejo šolo Swan v Summertownu. “Slišala sem, da je veliko otrok ravno tako zelo lačnih – morale bi obstajati možnosti za večerjo, ki ponuja meso, nikoli nisem slišala za tako (vegetarijansko) šolo.”

Otroci ne smejo jesti mesa v imenu zaščite okolja
Ravnateljica Kay Wood po drugi strani trdi, da so se za v celoti vegetarijanski jedilnik na šoli odločili zaradi treh razlogov. Ta naj bi po poročanju Oxford Mail bil cenejši, ponujal naj bi “ogromne okoljske in trajnostne prednosti” ter “omogočal učencem vseh veroizpovedi in različnih prehranjevalnih navad, da jedo skupaj”.

https://twitter.com/_1BUV/status/1172193332333694976?

Pri tem je Woodova dodala, da kosila, ki bi si jih prinesli učenci od doma, niso prepovedana zaradi strahu, da bi prinesli v šolo meso, temveč zato, ker želijo, da bi vsi otroci in učitelji jedli skupaj in se družili v času kosila.

“Vsako strežbo kosila vodi nekdo iz učiteljskega osebja v dnevni ‘refleksiji’ in s tedenskimi ‘zahvalnicami’, s katerimi učenci izrazijo, za kaj so hvaležni drugim, kar se je zgodilo ta teden,” je pojasnila Woodova. Z drugimi besedami, gre za novodobni ekofašistični vegi-kult, katerega del so pod prisilo tudi otroci.

Ivan Šokić

Sorodno

Zadnji prispevki

Vabljeni na Ritem srca – festival sodobne krščanske glasbe

Radio Ognjišče tudi letos pripravlja festival sodobne krščanske glasbe...

V Kongu spodletel državi udar

Vojska Demokratične republike Kongo trdi, da je danes preprečila...

Pokojnine – stvari so blizu vrelišča

"Ne vem, kako bodo prihodnjo zimo preživeli naši upokojenci....

Po infarktu je na helikopter čakal kar uro in pol

Osebo, ki jo je zadel srčni infarkt je kar...