Šoltes molči. Bo res izdal volivce za 20 tisoč evrov?

Datum:

Nekdanjemu predsedniku računskega sodišča in aktualnemu evropskemu poslancu Igorju Šoltesu trenutna zaposlitev očitno ni dovolj. Odločil se je namreč, da kandidira še za slovenskega revizorja na Evropskem računskem sodišču. Kaj pa volivci?

                   

Pri svoji kandidaturi se je Šoltes sicer zanašal na podboro SMC, a ta po poročanju Požareporta po novem podpira dolgoletnega predsednika Računskega sodišča Slovenije Vojka Antončiča, ki pa ni edini Šoltesov protikandidat. Najmočnejšega protikandidata za službo, ki na mesec nosi bajnih 20 tisoč evrov, Milana Cvikla (trenutnega revizorja na ERS) podpirajo Socialni demokrati, kar je morda tudi razlog, zakaj celoten seznam kandidatov za zdaj še ni bil razkrit javnosti.

Mramorjev skrivnostni seznam kandidatov
Revizorja imenuje vlada, in sicer na predlog ministra za finance, ki pa predloge še skriva. Neurano naj bi bili predlagani kandidati že omenjeni Igor Šoltes, Milan Cvikl, Samo Jereb – podpredsednik računskega sodišča, Nataša Musar Mišeljić – vrhovna državna revizorka, Nataša Prah  vodja Urada RS za nadzor proračuna na finančnem ministrstvu, neimenovana notranja revizorka Agencije za kmetijske trge in razvoj podeželja ter upokojeni Vojko Antončič, prvi slovenski član ERS, ki pa se po nekaterih podatkih ni najbolj izkazal.

Šoltesova čudna kandidatura
Šoltesovi kandidaturi se mnogi čudijo, saj je ena izmed zahtev za mesto revizorja na ERS politična neodvisnost, navsezadnje pa kaže tudi na neodgovoren odnos do volivcev, ki so mu zaupali mesto v Evropskem parlamentu.

Šoltesa smo glede tega povprašali, vendar smo iz njegove evropske poslanske pisarne dobili le kratek odgovor. “Iz pisarne evropskega poslanca dr. Igorja Šoltesa sporočamo, da dokler trajajo uradni postopki, zadeve ne komentiramo.”

Žiga Korsika

 

Sorodno

Zadnji prispevki

Klakočarjeva užaljena, ker nesojenega partnerja na slavnostno sejo spet ne bo

Premier Golob se bo na predvečer dneva državnosti udeležil...

Francoska desnica pripravljena voditi državo

Da so pripravljeni vladati Franciji, je na programski konferenci...