Igralci izdali Mourinha

Datum:

Jose Mourinho je včeraj doživel nov boleč poraz v prvenstvu. Tokrat je bila boljša ekipa, ki je letos v Angliji pravi hit prvenstva. Nogometaši Leicester Cityja so bili po mnenju mnogih favoriti na tekmi proti ‘modrim’ in jih na koncu tudi premagali z 2 : 1. Po tekmi je novo “pikantno” izjavo podal trener Chelseaja, ki je med drugim dejal, da so ga igralci pustili na cedilu.

Chelsea, ki smo ga lani spremljali, kako je “dirjal” proti naslovu državnih prvakov, je letos neprepoznavna ekipa. Kljub letošnjim slabim predstavam, ki so svetlobna leta oddaljeni od lanskih, vodstvo kluba na čelu z ruskim milijarderjem Romanom Abramovičem Joseju Mourinhu še naprej zaupa – zdi pa se, da Mourinho ne zaupa več igralcem.

“Krivci” za poraz igralci in celo pobiralci žog
Chelsea je proti Leicester Cityju izgubljal že z dvema zadetkoma zaostanka. V 77. minuti so se sicer približali na samo gol zaostanka, a jim ni uspelo storiti ničesar več. Po tekmi je Jose Mourinho krivdo za poraz na nek način zvalil na igralce, ki naj ne bi upoštevali njegovih navodil in tako izdali njegovo delo. “Čutim, da je bilo izdano moje delo!” je v intervjuju za SkySports dejal trener Londončanov, ki sta ga ujezila predvsem oba zadetka. Ali to morda pomeni, da se igralci Chelseaja želijo znebiti kontroverznega Portugalca? “The special one”, kot so mu nadeli vzdevek v Angliji, je šel še korak dlje. Poleg igralcev je krivdo za poraz pripisal tudi pobiralcem žog, za katere je dejal, da so ”sramota za Premier League”.

Boj za prva štiri mesta izgubljen
Zaostanek branilcev lanskega naslova za četrto mesto je že velikih 14 točk. Kot je dejal karizmatični Portugalec, je boj za mesta, ki vodijo v Ligo prvakov, že izgubljen. Samo 4 zmage na 16 tekmah so jih prikovale na 16. mesto. Tudi pred cono izpada imajo ‘modri’ samo točko. Kljub vsemu Chelsea še naprej ohranja upanje v Ligi prvakov, kjer so se uvrstili v osmino finala. Nasprotnik, ki se bo pomeril z njimi, pa je stari znanec PSG, ki je lani “modre” že izločil. Londončani, ki so dobili najtežjega možnega nasprotnika, s takšno igro proti francoskemu velikanu nimajo česa iskati.

Do kdaj bo trajal Mourinho?
Koliko časa bomo na klopi gledali Mourinha, je očitno zgolj še vprašanje časa. Vodstvo naj bi ga želelo odstaviti že pred zadnjim reprezentančnim premorom, vendar se je Portugalec na stolčku vendarle nekako uspel obdržati. Toda samo s svojim imenom in nekdanjimi uspehi na klopi ne bo več dolgo, saj je dejstvo, da je Chelsea trenutno v hudi krizi, iz katere se vsaj zaenkrat ne zna rešiti. Na kakšen način Mourinho sploh še lahko pomaga svojo ekipi? Zagotovo najbolj s tem, da bi zapustil trenersko mesto Chelseaja.

G. V.

Sorodno

Zadnji prispevki

Prodaja električnih vozil v Evropi upada

Kljub naporom globalistov, da do leta 2035 prepovedo prodajo...

Pričetek dobrodelne akcije “Pomagajmo preživeti in živeti”

Slovenska karitas je na petkovi novinarski konferenci predstavila začetek...

Telekom ob 47 milijonih dobička ne bo izplačeval dividend?

Vseslovensko združenje malih delničarjev (VZMD) nasprotuje predlogu Uprave in...

Ddr. Jaklič poudarja, da je opravljal le dejavnosti, ki mu jih dovoljuje zakon

Potem ko se je Mladina razpisala o obstoju popoldanskega...