Bizarno, kako je okrog prinesel Jeseničane

Datum:

Hokejski klub Jesenice je pred petnajstimi dnevi za 150 tisoč evrov na dražbi kupil Ljubljančan Boris Požeg. Slednji je medtem odstopil od pogodbe, stečajnemu upravitelju pa je ostala plačana varščina, ki znaša neverjetnih 120 evrov.

Za blagovno znamko HK Jesenice se je na dražbi v Murski Soboti potegovalo nekaj več kot 10 ljudi. Pričakovati je bilo, da bo blagovno znamko kupil eden izmed trojice favoritov. Nekdanji hokejist Tomaž Razingar, predsednik Hokejskega drsalnega društva (HDD) Jesenice Anže Pogačar in predstavniki Acroni Jesenic bi bili namreč logična izbira, toda vse je presenetil ljubljanski poslovnež Boris Požeg.

Začel je z veliki besedami, kmalu poniknil, zdaj odstopil od pogodbe
Izklicna cena je bila 1.200 evrov, varščina pa je znašala le 120 evrov, kolikor je na koncu za “dobro reklamo” tudi plačal poslovnež Boris Požeg. Ta je takoj po nakupu obljubljal sodelovanje s HDD Jesenice in vlaganje v jeseniški hokej, a je kmalu za tem odšel v tujino, zdaj pa je od pogodbe odstopil. “Glede na to, da ni podpisal pogodbe in ni plačal are, ki bi jo moral plačati, je dejstvo, da je odstopil od pogodbe,” je za Novo24TV povedal stečajni upravitelj Štefan Ščap in dodal, da bo dražba ponovljena.

Kdo koga vleče za nos?
Podjetnik Boris Požeg še vedno trdi, da ga zanima sodelovanje pri projektu jeseniškega hokeja, toda tako stečajni upravitelj Ščap kot predsednik Jesenic Pogačar s Požegom nimata dobrih izkušenj. Še preden je podjetnik Požeg javno povedal, da ni pripravljen plačati 150 tisoč evrov, je predsednik Jesenic Anže Pogačar za Novo24TV povedal: “Z gospodom Požegom sva se slišala in mislim, da je potem odšel v tujino. Imel naj bi neke investitorje iz tujine, ki naj bi bili pripravljeni vložiti v jeseniški hokej, ampak dlje od tega nismo prišli.”

Več podrobnosti o zadevi v jutrišnjem obširnem intervjuju
s predsednikom HDD Jesenic Anžetom Pogačarjem.

Nova dražba bo februarja
“V ponedeljek bom dal predlog in sodišče seznanil s tem, da je prišlo do odstopa od pogodbe in da gre blagovna znamka v novo prodajo,” je začetek postopkov, s katerimi bo prišlo do nove dražbe, napovedal nezadovoljni Ščap. V nadaljevanju je tudi obrazložil, kakšen bo nadaljnji postopek: “Sodišče bo izdalo sklep, ki mora biti 30 dni objavljen na spletni strani AJPES-a, nato bo treba počakati še na 15-dnevni rok za ugovor na objavo, kar vse skupaj pomeni 45 dni. Šele takrat lahko jaz objavim novo dražbo, če se seveda nihče ne pritoži.” A to še ni vse, potem ko bo stečajni upravitelj Ščap sodišče seznanil z novo izklicno ceno, za katero upa, da bo sprejeta, mora preteči še nadaljnjih 15 dni, tako da novo dražbo lahko pričakujemo šele februarja.

Jeseniškemu hokeju je že zdaj storjena škoda
“Če gre komu za interes jeseniškega hokeja, bi se lahko dogovorili in ne bi dražili pod 50 tisoč evrov,” je za Novo24TV povedal predsednik HDD Jesenice. “Dva tisoč evrov bi lahko plačali za znamko, ostali znesek pa namenili za hokej,” je še dodal. Že zdaj je jasno, da bo izklicna cena na drugi dražbi precej višja, kar nam je potrdil tudi Ščap, ki pa še ni želel izdati, kolikšna bo ta številka. Ob tem, ko je jeseniški hokej že tako ali tako na beraški palici, bo zdaj za odkup blagovne znamke treba odšteti še več. In razlog? Slovenski pravosodni sistem oziroma, kot je dejal stečajni upravitelj Štefan Ščap: “Zakon omogoča takšno poigravanje.”

R.V., G. V.

Sorodno

Zadnji prispevki

Bo Tusk prekinil sodelovanje z ZDA in Južno Korejo pri gradnji jedrskih elektrarn?

Vlada Donalda Tuska naj bi razmišljala o sodelovanju s...

[Video] Tajnikar bi se problemov v zdravstvu lotil kot Adrie Airways

Na včerajšnji, stoti dan zdravniške stavke, je svoje mnenje...

“Polanci” protestirali: Vlada je denar prerazporedila drugam!

Slovenija je ena izmed držav z najvišjim deležem prometnih...