[VIDEO] Še drugi domači poraz Kingsov

Datum:

Los Angeles Kingsi so morali tudi na drugi tekmi končnice pred domačimi gledalci priznati premoč San Joseju, ki se je veselil zmage z 2 : 1, v seriji pa skupno povedel že z 2 : 0. Tudi tokrat Kingsi niso bili na svojem najvišjem nivoju, zaostanek so lovili skozi celotno tekmo. Serija se sedaj seli v San Jose, kjer bosta na sporedu dve tekmi.

Še kako je svež spomin navijačev iz Los Angelesa, ko so pred dvema letoma v prvem krogu končnice igrali prav proti San Joseju, izgubili prve tri tekme, nato pa se iz praktično nemogočega položaja vrnili ter napredovali s štirimi zaporednimi zmagami v drugi krog. Na koncu so se veselili tudi naslova v ligi NHL. Morda podoben zalet jemljejo tudi letos.

LA Kings – San Jose – 0 : 2
1 : 2 (0 : 1, 0 : 1, 1 : 0)
Lecavalier 55.; Pavelski 4.,Couture 29.

Odlični vratar Jones in znova strelec Pavelski za zmago Sharksov
V vsaki tretjini smo videli po en zadetek. Domačo mrežo Quicka je načel – kdo drug kot – Joe Pavelski, ki je bil dvakratni strelec že na prvi tekmi, tokrat pa je zadel že v zgodnji fazi tekme, v 4. minuti. Kingsi so imeli na prvi tekmi kar nekaj sreče pri dveh zadetkih, saj so si gostje oba zabili dobesedno sami, a so bili tudi tokrat domačini v napadih premalo konkretni. V 29. minuti sta bila pri Kingsih izključena kar dva hokejista, San Jose priložnosti ni izpustil iz rok in je prišel do povišanja vodstva, zadel je Logan Couture. V zadnjih 20 minutah so Kingsi zaigrali bolj napadalno in lovili zadetek. Do njega so prišli šele v 55. minuti, ko je domačim nekaj malega upanja vlil Vincent Lecavalier, vendar je bilo, kot se je izkazalo pozneje, to že prepozno. Trener Sutter je v zaključku iz vrat znova potegnil vratarja, kar pa tudi tokrat ni dalo želenega učinka. V vratih gostov je blestel Jones, ki je zbral 26 obramb in bil eden najboljših posameznikov pri Sharksih. LA se bodo morali – če ne bodo želeli sezone končati že ta teden – prebuditi.

Edini zadetek Kingsov na tekmi:

Rezultat prve tekme:

LA Kings – San Jose – 0 : 1
3 : 4 (1 : 1, 2 : 2, 0 : 1)
Muzzin 3., Carter 28 (podaja Kopitar)., Lewis 38.; Pavelski 7. 41., Burns 27., Hertl 38.

Pari končnice:

Vzhod:
Washington – Philadelphia 2 : 0
Pittsburgh – NY Rangers 1 : 1
Tampa Bay – Detroit 2 : 0
Florida – NY Islanders 1 : 1

Zahod:
Dallas – Minnesota 2 : 0
ST. Louis – Chicago 1 : 1
Los Angeles  – San Jose (Anže Kopitar) 0 : 2
Anaheim – Nashville 0 : 1

V končnici igrajo ekipe na štiri zmage po sistemu 2-2-1-1-1.

G. V.

Sorodno

Zadnji prispevki

Romunija prepovedala staršem, da otroka odtujujejo od drugega starša

Romunija je včeraj prva evropska država, ki je starševsko...

Tu je odgovor, zakaj Janković zmaguje na volitvah!

Levica spodbuja multikulturalizem, ker se ji to izplača. Odličen...

ZNP: Politika se vse bolj meša v delo medijev

Združenje novinarjev in publicistov je pred 3. majem, svetovnim...