Sprevrženo: V “opravičilu” Tone Partljič pred volitvami Franca Kanglerja obtožuje še moralne nečistosti! Kangler: “Opravičila ne sprejmem!”

Datum:

V svojem dolgo pričakovanem “opravičilu” eden izmed vodilnih akterjev mariborskih vstaj, pisatelj in nekdanji politik Tone Partljič, Franca Kanglerja zdaj obtožuje kar moralne nečistosti. Želi Partljič kot akter globoke države, ki očitno vse slabše obvladuje sodstvo, na ta način pomagati močno zadolženemu Arsenoviču, s katerim se bo Kangler po najverjetneje pomeril v drugem krogu lokalnih volitev? Za mnenje smo vprašali tudi Kanglerja, ki pravi, da opravičila ne sprejme.

                   

Po tem, ko je po številnih padlih sodnih postopkih proti Francu Kanglerju javnost končno spregledala, da so bile tudi mariborske vstaje zrežirane s strani globoke države, Kangler postaja vse večji trn v peti globoke države. Nekdanji župan drugega največjega slovenskega mesta se bo na lokalnih volitvah 18. novembra tako ponovno potegoval za župansko funkcijo, vzpodbudni zanj pa so tudi rezultati javnomnenjskih raziskav. Agencija Parsifal je namreč na vzorcu 723 vprašanih ugotovila, da bi v primeru, da bi bile lokalne volitve to nedeljo, za Kanglerja volilo kar 40,4 odstotka vprašanih!

Ker jim ga ni uspelo onesposobiti s sodišči, ga zdaj poskušajo prikazati kot moralno umazanega!
Nekdanji politik in pisatelj Tone Partljič, ki je bil eden glavnih akterjev mariborskih vstaj, na katerih so se znebili Kanglerja in dobili nesposobnega Andreja Fištravca, je v zadnjih mesecih gotovo v zadregi, saj se je začelo kazati, da Kangler ni kriv očitanih dejanj, zaradi katerih je bil preganjan prek sodišč, zato je tudi v nedavnem intervjuju za revijo Reporter povedal, da “se mu dozdeva, da se bo moral opravičiti”. Ne vemo, ali je do takšnih izjav Partljiča prihajalo namerno ali po nesreči; gotovo je, da je Kangler vse bolj moteč za globoko državo, pri čemer je jasno, da je njeno orodje tudi Partljič. Končno smo dočakali napovedano opravičilo in Partljič je premišljeno izbral čas: v Reporterju je bilo namreč objavljeno v ponedeljek, 29. oktobra, torej malo manj kot tri tedne pred lokalnimi volitvami, ki bodo potekale 18. novembra!

Tone Partljič (Foto: Nada Mihajlovic/STA)

“Opravičilo” je prav bizarno: v iskanju razlogov, da Kangler ni primeren za župana, mu očitajo celo narečje in diplomo, ki so mu jo odvzeli v sumljivih okoliščinah
Partljič v svojem “opravičilu” Kanglerju tako očita, da ta ni moralno in človeško čist, kljub temu da so bila sodišča globoke države tokrat poražena. Pri tem navaja nekatera naključja pri podelitvi domnevno spornega občinskega stanovanja in to, da naj bi bil njegov voznik ob nekem trenutku, ko je vozil Partljiča in podžupana v Nemčijo, od vožnje pač utrujen. “Opravičilo” pa se nadaljuje naravnost bizarno: v nadaljevanju Partljič Kanglerju očita celo, da naj bi imel težave z znanjem slovenščine, in mu očita rabo narečnega jezika in t. i. “kanglerizme”, kar pa je po Partljičevem mnenju v univerzitetnem mestu moteče. Partljič, ki bi kot kulturnik moral spoštovati narečno raznolikost, saj prav ta bogati slovenski jezik in kulturo, v svojem “opravičilu” navaja tudi Kanglerjevo razveljavljeno diplomo, o kateri pa več nekaj vrstic nižje.

Maribor (Foto: Facebook)

Kangler: “Opravičila ne sprejmem!”
Kangler je o novi manipulativni provokaciji s strani Partljiča jasen: “Tega opravičila ne sprejmem, javno sem Partljiča pozval, da naj se kot slovenski pisatelj opraviči mojemu otroku, ki mu je storil veliko krivico. Politiku se ni potrebno opravičevati, saj v politiki ni zamer, kar sam kot dolgoletni politik LDS dobro ve. Res pa je, da je kot bivši član LDS dolga leta izkoriščal svoj vpliv za svoje interese, ko je stranka razpadla, jo je pa zapustil.” Partljiču sporoča tudi: “Sporočil bi mu tudi, da sem ponosen, da sem Štajerec, v sebi nosim štajersko srce! Žal mi je, da je bil Partljič v preteklosti velikokrat na strani drugih interesov, kot lahko tudi drugi sodelavci potrdijo, da je velikokrat glasoval proti mestu Maribor.” Medtem, ko je bil Kangler leta 1991 pripravljen umreti za Slovenijo, je Partljič danes dežurni za blatenje osamosvojiteljev. “Kar se tiče moralno-etičnih obtožb, Partljič je zadnji, ki me lahko glede tega obtožuje. Leta 1991 sem bil pripravljen osebno umreti za Slovenijo, za katero sem se boril, zato si želim pravičnosti in poštenosti do vseh v tej državi ne glede na narečje, ki ga nekdo govori. Partljič ni sin takšnega kova, pač pa je sin tistega, ki dela iz ozadja. Zanimivo je, da vedno pokličejo njega, ko je potrebno blatiti tiste, ki so nam priborili samostojno Slovenijo,” je o Partljiču še povedal Kangler.

Franc Kangler (Foto: STA)

Gre za usklajeno akcijo globoke države, da bi preprečili ponovno izvolitev Kanglerja
Ko se je izkazalo, da je sedanji “vstajniški” župan Andrej Fištravec popolnoma nesposoben, je globoka država našla nov obraz za prihajajoče lokalne volitve. To je močno zadolženi podjetnik Aleksander Saša Arsenovič, ki si v primeru zmage na volitvah gotovo obeta lažje odplačevanje dolgov. Prav zaradi zadolženosti je idealen kandidat globoke države, saj bi bil tako bolj vodljiv, kljub ne upoštevajoč dolgove in ne preveč uspešni poslovni poti pa ga je Haklovo režimsko trobilo Večer tako rekoč čez noč izstrelilo med zvezde mimo zdaj že uveljavljene kandidatke LMŠ Lidije Divjak Mirnik in Fištravca.

Arsenovič, ki se bo najverjetneje s Kanglerjem pomeril v drugem krogu volitev in je sicer sprva nameraval kandidirati s pomočjo podpore SMC, se je kljub temu odločil kandidirati s podpisi volivcev, saj SMC tako hitro propada, da je postalo jasno, da se mu bolj splača tvegati z zbiranjem podpisov, v zameno za katere pa je volivce podkupil z golažem in/ali kavo v Hotelu Maribor, kot je poročal maribor.info. O Arsenovičevi kandidaturi je Kangler povedal sledeče: “To je tipična značilnost slovenske politike, ki nima ne moralnih, ne etičnih, niti demokratičnih načel. Tako tudi prek medijev globoka država forsira Arsenoviča, ki so ga našli, ko je postalo jasno, da imam dejanske možnosti za izvolitev. Zato je tudi tako pozno prišla njegova odločitev o kandidaturi.” 

Iz vrst SMC pa prihaja tudi nekdanja poslanka Jasna Murgel, ki je kot članica Komisije DOBA Fakultete v Mariboru sodelovala pri odvzemu Kanglerjevega diplomskega naziva, ki ga je pridobil leta 2013. Kangler sporen odvzem diplome opisuje sledeče: “Partljiča pozivam, da povpraša dr. Milana Ojsterška, ki je jasno napisal mnenje, da gre za hudo krivico, ki mi jo je fakulteta naredila, to so potrdili tako moj mentor, kot dva bivša rektorja, ki so pregledali mojo diplomsko nalogo. Niti ena beseda ni plagiat! Dr. Murgel je bila predsednica senata, vsaka beseda o njeni odločitvi je odveč.”

Saša Arsenovič. Foto: STA

J. Ž.

Sorodno

Zadnji prispevki

Trump dosegel novo pomembno zmago

"Združimo se, da bi končali z vsakršnim oboroževanjem našega...

“Golobnjak” poskrbel za ponižanega Brgleza

"Vlada Republike Slovenije je na današnji dopisni seji na...

Podobnik podprl povezovanje SLS in NSi

Po dolgoletnem evropskem poslancu in nekdanjem predsedniku SLS Francu Bogoviču,...

Je Klakočarjeva spoznala razsežnosti sejanja sovraštva do drugače mislečih?

V luči poskusa atentata na nekdanjega ameriškega predsednika se...