Aktivisti za pravice živali želeli doseči spremembo imena vasi v Veliki Britaniji, da bi bila bolj veganom prijazna

(vir: twitter)

Aktivisti za pravice živali so se odločili, da bi bilo bolje, če se ime angleške vasice Wool (v sodobnem prevodu volna) preimenuje v “Veganska volna”. Vaščani so se predlogu nasmejali in ga zavrnili, saj je ime vasice starejše od tisoč let in pomeni v izvirniku “izvir vode”.

Aktivistom za pravice živali te dni ne gre ravno najbolje, zato si morajo sproti izmišljevati najbolj bizarne zahteve, s katerimi bi lahko upravičili svoje delovanje. Ena takih je po poročanju Voice of Europe zahteva do prebivalcev vasi Wool, ki se nahaja v okrožju Dorset in že tisoč let nosi isto ime.

“Wool (volna) promovira krutost do ovc,” je v pismu vaški skupnosti Wool zapisala direktorica organizacije PETA Elisa Allen in podala prošnjo, naj spremenijo ime vasi. Allenova je celo obljubila, da bo dva tisoč gospodinjstev v zahvalo za spremembo imena prejelo “krutosti-proste” “volnene” odeje, narejene iz bananinega lubja.

Vaščani so se predlogu nasmejali, sploh ker ime vasice ne izvira iz volne, kakor bi lahko domnevali nepoučeni, temveč je to stara angleška beseda za izvir vode. Vaški svet je prošnjo organizacije PETA objavil na Facebooku, kjer so vaščani v večini brili norce iz nje, ne da bi se ji resno posvetili. “To je smešna zahteva, ki je sprožila kar veliko vrvenja po vasi. Nekaj ljudi je bilo celo užaljenih, medtem ko se preostali zabavajo,” je povedala Cherry Brooks iz vaškega mestnega sveta.

Ivan Šokić

 • Tone

  Ne vem, ali na Novi takim “novicam” nasedate, ali si jih izmišljate.

  • Cucurbita Pepo

   Pametni novinarji so si službo poiskali drugje

   • Tone

    Mislim, da na Novi sploh nimajo novinarjev, ampak novice ustvarja kar strankin podmladek.

  • stane

   Drek smrdljivi!drek ti ze dolgo casa kaplje na “mozgane”-prazno tintaro.

   • Tone

    Zelo globoka misel, to pa že moram reči.

  • šrauf

   Zgleda ,da imajo tudi v Angliji svoje FDV-eje,kjer “proizvajajo” doktorje iz mešanje megle. Faliranci pa postanejo profesonalni aktivisti za vse živo in celo življenje parizitirajo na javnem denarju ali z eno besedo-levak.

   https://www.dailymail.co.uk/news/article-6417883/Neighbours-ridicule-PETA-says-1-000-year-old-English-village-Wool-renamed-Vegan-Wool.html

   • Tone

    Povsod jih imajo, predvsem pa v urejenih in naprednih državah.
    K sreči je v Sloveniji kar nekaj polpismenih osebkov, ki so spregledali in na to opozarjajo.

    • Stane

     Z norimi evaki na celu ni napredka. Zakaj nemski upokojenci vse tezje zivijo? No pametnjakovic!
     Je to napredno,da se jemlje avtohtonim in daje klavcem-negroidom,da se bolj in bolj krepijo in lazje pobijajo svoje dobrotnike?

     • Tone

      Nemški upokojenci živijo vse težje, ker so tam že nekaj mandatov desnaki na oblasti. To je povsod tako.
      Sicer pa se tebi že blede od sovraštva in rasizma. Kako je treba ravnati z migranti obstajajo mednarodna pravila, resolucije in pogodbe, ki so jih države podpisale. Nihče nikomur nič ne jemlje.
      Kako veš, da bi država denar, ki ga zdaj porablja za migrante, namenila avtohtonim revežem, morda bi kupila nove avtomobile za ministre ali kak đip za vojsko.

 • Van Der Waals

  EKO TERORISTI VEGANI!!

 • RATATA

  Komunisti se trudijo spremeniti ime Gospa (Sveta) v Tovarišica, pri tem jih matra predvsem to, kako bodo sklanjali bivše gosposvetsko polje tam okrog.

 • največji ljuzer jjajo

  na sliki sta oba bralca, ki še verjameta Šokićevim besedilom; levo je nasnifani podmladek SDS in njegov selfi s twiterja

 • Volkhv

  Well —Wool

 • Imperial Commando

  Aktivisti? Se pravi levićarji. Fak keri snowflakei so to.

 • xtc

  Tupoglavci kot tupoglavci levaki.

 • Bibi

  To je podobno, kot ko so hoteli desnjaki izvoliti politika izrojene desnice za Ljubljanskega župana. To smo se smejali tej butasti domislici potem pa na dan volitev izvolili našega Zokija. Anžetu pa bo sedaj princ teme ustrojil hrbet in ga nagnal od doma.