fbpx

Ameriški predsedniški par ob zaščitnih ukrepih razveselil otroke ob noči čarovnic!

Ameriški predsednik Donald Trump in prva dama Melania Trump (Foto: epa)

V luči prihajajoče noči čarovnic je tako kot vsako leto do sedaj ameriški predsedniški par v Beli hiši gostil otroke in njihove starše. V okrašenem ambientu, kjer ni manjkalo buč in tematskih okraskov, so otrokom kljub epidemiji novega koronavirusa pričarali praznično vzdušje. A vendarle je bilo letos drugače, saj so udeleženci morali poleg kostumov nositi tudi zaščitne maske.   

Otroci oblečeni v različne kostume so se drug za drugim v varnostni razdalji zgrinjali proti stopnišču z vidnim napisom “Noč čarovnic 2020”, kjer je bilo razstavljenih na stotine buč različnih velikosti. Manjkala pa ni niti glasbena spremljava skupine Marine Band v temnih uniformah, ki so poskrbeli za igranje v strašljivih tonih. Med drugim so izvedli tematski pesmi “Igre prestolov” in znamenitega Thrillerja pokojnega Michaela Jacksona.

Foto: epa

Foto: epa

Foto: epa

Osebnega razdeljevanja daril ni bilo
Če sta včasih predsednik Donald Trump in ameriška prva dama slovenskih korenin Melania Trump otrokom osebno razdeljevala darila, je bilo tokrat drugače. Zaradi varnostnih ukrepov namreč to ni bilo mogoče. Vrečko z darili so tako lahko starši povabljenih otrok prevzeli na mizah v posebni varnostni razdalji.

Kakorkoli, vseeno so si otroci lahko ogledali predsedniški par dokaj od blizu. Med maskami je bilo med drugim videti vojaka, ki je veselo salutiral Trumpu, samoroga, bučo, čarovnika Harryja Potterja, dinozavra, dva otroka pa sta se celo preoblekla v predsedniški ameriški par. Skupina podpornikov je po poročanju Breitbarta skandirala: “Še štiri leta!”, ko se je par ob zaključku dogodka napotil v notranjost Bele hiše.

Foto: epa

Foto: epa

Nina Žoher