fbpx

Baba Vanga in prerokbe za 2016: Napovedala je hude stvari …

Foto: www.baba-vanga.com

Baba Vanga, slepa, mistična jasnovidka, ki naj bi napovedala že 11. september v Ameriki, jedrsko razlitje v Fukushimi in rojstvo Islamske države (IS), je napovedala tudi dogodke za leto 2016. Kakšne so njene prerokbe?

Jasnovidka Baba Vanga, rojena v Bolgariji, je umrla leta 1996 v starosti 85 let. Znana je bila kot “Nostradamus z Balkana”, saj naj bi bile njene napovedi točne kar v 85 odstotkih. Izmed stotine napovedi, ki jih je Baba Vanga oznanila skozi 50-letno kariero jasnovidke, se jih je velik delež nanašalo na kulturne, klimatske ali druge nesreče. Med drugim je opozorila na topljenje polarnega ledu in višanje temperatur morja sredi petdesetih let prejšnjega stoletja – torej desetletja pred tem, ko je bilo prvič omenjeno globalno segrevanje.

Foto: Wikimedia commons

Baba Vanga. Foto: Wikimedia commons

Velika muslimanska vojna
Za leto, ki prihaja, je Vangina največja preokupacija “velika muslimanska vojna”, ki straši oboje – tiste, ki verjamejo njej, in tudi tiste, ki verjamejo teorijam zarote. To je povezano predvsem z nedavnimi dogodki, zaradi katerih se ves zahodni svet trudi zadržati izbruhe samooklicane Islamske države in njenih pripadnikov. Prerokbe opozarjajo pred invazijo muslimanskih ekstremistov v Evropo.

Predvidela je, da se bo konflikt pričel z arabsko pomladjo 2010, odvijal pa se bo v Siriji, kjer “bodo muslimani uporabili kemično orožje proti Evropejcem”. Njena prerokba pravi, da se bodo konflikti nadaljevali do vzpostavitve kalifata v Evropi do leta 2043 z Rimom kot epicentrom. Vanga napoveduje, da bo Evropa, kot jo poznamo, “prenehala obstajati”, in da ji sledi postopna eliminacija evropskega prebivalstva, kar naj bi pustilo “kontinent skoraj prazen” – kot nekakšno “puščavo brez vsakega življenja”.

Morda se njene napovedi slišijo dramatične, vendar moramo ob tem vzeti v obzir tudi vse dogodke preteklih let, ki jasno nakazujejo razvoj in moč ISIS, ki na ozemlju Sirije ter drugih držav arabskega polotoka mesta in pokrajine takorekoč izravna z zemljo. Tudi vdor muslimanov v Evropo, kot ga je označila Baba Vanga, se je začel odvijati že letos s terorističnimi napadi meseca novembra v Parizu. ISIS nadaljuje s svojimi pohodi po arabskem polotoku, vse več pa je tudi indicev, da so se njihovi bojevniki uspešno infiltrirali tudi v Evropo.

Baba Vanga (31. januar 1911 –11. avgust 1996) je rojena Vangelija Pandeva Dimitrova v Strumici, majhni vasi Jugoslavije, ki je takrat spadala še pod Otomanski imperij. Po legendi je bila običajno dekle do njenega dvanajstega leta, ko je med hudo nevihto nenavadno izgubila vid. Nekaj dni po nevihti je bila v zelo slabem stanju, saj je imela oči močno poškodovane. Ker je bila preveč revna, da bi si privoščila zdravniško oskrbo, se je morala sama navaditi na življenje v temi. Kmalu po tem naj bi imela prve vizije, s katerimi bi lahko pomagala ljudem in predvidela prihodnost.

Spomenik Vange. Foto: Wikimedia commons

Spomenik Vange. Foto: Wikimedia commons

S svojim prerokovanjem prihodnosti je kmalu prepričala tudi ostale, zato je na tistem območju kmalu postala zelo znana. Njene vizije prihodnosti so bile tako natančne, da je postala jasnovidka za bogate in vplivne ljudi iz cele države in tudi drugod. Kasneje je služila vodjem bolgarske komunistične partije kot njihova svetovalka. Bila je pod konstantnim nadzorom partije in oblasti, saj so se z njo srečevali številni tuji politiki in poslovneži iz vsega sveta.

O njej je bil posnet tudi dokumentarec z naslovom Vanga – vidni in nevidni svet. Leta 1977 pa je bil o njej posnet tudi bolgarski film Fenomenat. V letu 2013 pa so Rusi o Vangi snemali biografsko serijo, sestavljeno iz 12 delov.

Prerokbe Babe Vange, ki so se uresničile
Prerokba iz leta 1950: globalno segrevanje
“Mrzle pokrajine bodo postale tople in vulkani se bodo zbudili. Vse se bo stopilo kot led.”

Prerokba iz leta 1950: tsunami v 2004
“Velik val bo pokril veliko obalo z mesti in ljudmi in vse bo izginilo pod vodo.”

Prerokba iz leta 1980: potop ruske jedrske podmornice Kursk v letu 2000
“Videla sem posadko, ki je umirala grozne smrti nekaj dni med tem, ko so jih mednarodne skupine reševalcev poskušale rešiti iz globin oceana. Na prelomu tisočletja v avgustu 1999 ali 2000 bo Kursk pokrit z vodo in ves svet bo jokal za tem.”

Prerokba iz 1989: 11. september 2001, teroristični napad na dvojčka v New Yorku.
“Groza, groza. Ameriška brata bosta padla po tem, ko ju napadejo jeklene ptice. Volkovi bodo tulili v grmovju (grmovje = bush – naj bi se nanašalo na takratnega predsednika ZDA G. Busha) in nedolžna kri bo tekla.”

Vangine največje napovedi od 2016 naprej
2016: Muslimani bodo vdrli v Evropo, ki bo prenehala obstajati takšna, kot jo poznamo. Uničenje, ki bo sledilo, bo trajalo leta, kar bo počasi zmanjševalo evropsko populacijo in kontinent puščalo skoraj prazen.
2023: Orbita Zemlje se bo spremenila.
2025: Populacija Evrope bo dosegla skoraj ničlo.
2028: Človeštvo bo letelo na Venero v upanju, da najde nove vire energije.
2033: Gladina oceanov se bo dvignila zaradi taljenja polarnega ledu.
2043: Evropska preobrazba v islamski kalifat je zaključena. Rim je izbran za prestolnico. Ekonomija tega dela sveta je vodena po muslimanskih pravilih.
2066: ZDA bo z namenom zavzetja Rima in vrnitev krščanstva nazaj v Evropo prvič uporabila klimatsko orožje.
2076: Komunizem se bo vrnil v Evropo.
2084: Narava bo prerojena.
2100: Sonce, ki ga je naredil človek, razsvetljuje temno stran planeta (opomba: to je v teku že od leta 2008 – znanstveniki delajo na tem, da bi ustvarili umetno sonce z uporabo tehnologije jedrske fuzije).
2130: S pomočjo nezemljanov bo civilizacija znala živeti pod vodo.
2170: Velika globalna suša.
2187: Uspešno bosta zaustavljena dva velika izbruha vulkanov.
2201: Sončevi termo-nuklearni procesi se upočasnijo, zato na Zemlji pade temperatura.
2262: Planeti bodo počasi spreminjali orbite, Mars bo ogrožal velik komet.
2354: Nesreča na umetnem soncu bo povzročila še več suše.
2480: Dve umetni sonci bosta trčili in pustili Zemljo v temi.
3005: Vojna na Marsu bo spremenila smer gibanja planeta.
3010: Komet bo zadel Luno, Zemlja bo obdana z obročem skal in pepela.
3797: Do tega časa bo vse na Zemlji umrlo. Kakorkoli – človeška civilizacija bo dovolj napredna, da se premakne v novo ozvezdje.

A. D.