fbpx

Belo hišo popestril rojstnodnevni balon: Prvi “ameriški deček” Barron Trump dopolnil 13 let!

Foto: Twitter

Najmlajši sin ameriškega predsednika Donalda Trumpa in prve dame slovenskih korenin Melanie Trump je v sredo dopolnil 13 let. S tem je Barron Trump po Johnu F. Kennedyju mlajšemu postal prvi najstnik, ki živi v Beli hiši, tako Obama, Bush kot tudi Clinton so namreč imeli hčerke. 

Melania, za katero je znano, da uživa v materinstvu, je rojstni dan svojega sina obeležila preko družabnih omrežij Twitter in Facebook in Barronu zaželela vse najboljše.

Foto: epa

Foto: epa

Tekoče govori slovenski jezik
Ko je bil Donald Trump izvoljen za predsednika ZDA, so se oči javnosti uprle tudi v njegovega najmlajšega sina Barrona, ljudje so se začeli spraševati, kdo sploh je najstnik, kaj počne, kaj obožuje in česa ne. In izkazalo se je, da je verjetno najinteligentnejši “prvi deček” ZDA. To podpira več dejstev. Barron je večjezičen. Tekoče govori  slovensko, saj je njegova mati, prva dama ZDA, Slovenka, prav tako tekoče govori angleško, zna pa tudi francosko.

Foto: epa

Poleg tega, da se Barron šola na bolj prestižnih šolah v ZDA, je potrebno izpostaviti, da ga je vzgajala mama in ne varuška, kot je to v navadi v bogatih družinah. Melania se je namreč odločila, da hoče sama vzgajati sina, ne pa, da to vlogo prevzame varuška. Zaradi tega se je med Barronom in Melanio stkala posebna vez mati-sin, ki je mnogi fantki s svojo mamo nimajo. Barron ima posledično višje razvito čustveno inteligenco kot marsikateri njegov vrstnik. Melania je v enem izmed svojih govorov, v katerem je obveščala o smrtnih žrtvah opioidov, razkrila, da njen sin zelo malo časa preživi na družabnih omrežjih, saj ima zelo rad šport.

Foto: epa

N. Ž.