Bi si ogledali film z zlatim globusom? Potem si oglejte Povratnika.

Film Povratnik režiserja Alejandra Inarrituja z Leonardom DiCapriom v glavni vlogi je na sinočnji 73. podelitvi filmskih in televizijskih nagrad Združenja tujih dopisnikov Hollywooda osvojil zlati globus za najboljšo dramo, z zlatim globusom za DiCapria in Inarrituja pa je skupaj osvojil kar tri.

Romantična drama Carol s petimi nominacijami je ostala praznih rok, kakor tudi film o finančni krizi v ZDA Velika poteza. Za najboljši glasbeni film ali komedijo je bil razglašen Marsovec, zlati globus pa je za glavno vlogo v tej kategoriji pobral tudi Matt Damon.

Dva zlata globusa je dobil tudi film Steve Jobs, in sicer za najboljši scenarij (Aaron Sorkin) in stransko žensko dramsko vlogo (Kate Winslet).

V filmskih kategorijah so nagrade pobrali med drugim tudi Jennifer Lawrence za glavno vlogo v glasbenem filmu ali komediji (Joy), Sylvester Stallone za najboljšo stransko vlogo (Creed) in Brie Larson za glavno vlogo v drami (Soba).

V televizijskih kategorijah sta glavni nagradi odnesli dve novi seriji. Mr. Robot je dobil zlati globus za najboljšo dramsko serijo, Mozart v džungli pa za najboljšo komedijo.

Med nagrajenkami sta bila tudi Lady Gaga za glavno vlogo v televizijski seriji ali filmu (Ameriška grozljivka) in Christian Slater za stransko moško vlogo v enaki kategoriji.

B. O., STA