fbpx

Boj za milijonsko premoženje zakoncev Jelinčič: Partner Monike Jelinčič napadel Zmagovega odvetnika in mu ukradel dokument?!

Foto: STA

Kmalu po ločitvenem postopku zakoncev Zmaga Jelinčiča Plemenitega in Monike Jelinčič so začele padati ovadbe. Novi partner Jelinčičeve žene, Rok Miklič, je bil ovaden, ker naj bi fizično napadel odvetnika in mu ukradel dokument, Miklič se je odzval s kazensko ovadbo in prijavo na odvetniško zbornico.

Spopad za milijonsko premoženje na ljubljanskem okrožnem sodišču med zakoncema Jelinčič iz dneva v dan dobiva nove razsežnosti, njun boj pa se večinoma osredotoča na primorsko vilo v Žusterni. Slednja stoji na prestižni lokaciji, samo parcela naj bi bila vredna več kot pol milijona evrov. Prvak SNS Jelinčič je namreč nekaj let nazaj, da je njegovo premoženje vredno okoli 10 milijonov evrov. Od tega naj bi bila pet milijonov evrov vredna vila na Tivolski cesti v Ljubljani, preostalih pet milijonov evrov pa naj bi bile vredne njegove zbirke (knjižna, numizmatična, filatelistična, umetniška in zbirka orožja ter drugih starin). Vrednost njegovega premoženja pa se je z nakupom parcele in izgradnjo vile v Žusterni še povečala. Jelinčič ima v lasti več kot 200 kosov strelnega orožja med drugim lastnik najstarejše slovenske puške, katere vrednost je ocenjena na 1,2 milijona evrov, in impozantne zbirke japonskih mečev.

Monika želi premoženje razdeliti, Zmago zahteva, da mu vrne več pol milijona 
Potem ko se je Monika Jelinčič po 16 letih zakona s predsednikom SNS Zmagom Jelinčičem Plemenitim preselila k svojemu novemu, mlajšemu partnerju Roku Mikliču, je poslanec SNS napovedal, da bo boj za premoženje neizprosen. “Nima se kaj deliti, vse je bilo moje. Tudi hiša v Ljubljani je bila že prej moja, Monika k meni ni prišla z nobenim premoženjem in tudi nobenega vlaganja ni bilo v hišo v Ljubljani ali na Obali,” je dejal Jelinčič. Od nje tako zahteva, da mu vrne 627.000 evrov, kolikor je dal za nakup 2211 kvadratnih metrov velike parcele v Žusterni. Tam sta nato zgradila luksuzno vilo z dvigalom, bazenom, telovadnico, poroča Svet24. 

Kdo laže?
Jelinčič pravi, da je parcelo kupil z denarjem, ki ga je zaslužil s prodajo numizmatične zbirke, ki je bila last njegove družine še pred poroko, in tako ni bil ustvarjen v času zakonske zveze. A kot se za burne ločitvene postopke spodobi, je Monika Jelinčič pred sodiščem povedala popolnoma nasprotno zgodbo, pravi, da sta denar vzela iz domačega sefa in z njim plačala parcelo in da je bil znesek ustvarjen v času zakonske zveze. A darilno pogodbo o parceli je vseeno podpisala, po priporočilu odvetnika, da bi se izognila plačilu davka.

Novi partner Monike Jelinčič Rok Miklič je pospremil svojo drago na sodišče. (Foto: Slovenske novice)

Monikin ljubimec napadel odvetnika
Prav v povezavi z dokumentom o plačilu davka v vrednosti 287.000 evrov pa je v javnosti odjeknila novica, da je novi partner Jelinčičeve žene fizično napadel odvetnika. “Monikin ljubimec je napadel uradnika in mu ukradel davčni spis,” je zatrdil Jelinčič. “Danes je gospa Monika Zupanc Jelinčič v našo pisarno prišla skupaj s svojim novim partnerjem Rokom Mikličem, da bi prevzela neko staro zadevo, ki sta jo takrat pri nas imela še skupaj z gospodom Zmagom Jelinčičem. Ko smo se dogovarjali o prevzemu te zadeve, je gospod Miklič zagrabil spis in fizično odrinil našega kolega, ki mu je želel preprečiti, da bi s spisom odšel. V zvezi s tem bomo na policijo podali ovadbo in predlog za prepoved približevanja gospodu Mikliču naši odvetniški pisarni in našim odvetnikom. Ker nas je strah, da bo na sodišču fizično obračunal z nami, bomo sodišče zaprosili, da nas ustrezno varujejo pri opravljanju našega poklica” je povedal odvetnik Zmaga Jelinčiča, Peter Fašun. Ob tem je dejal, da so Moniki Jelinčič spis želeli izročiti, vendar “smo želeli, da prej podpiše zapisnik o prevzemu, kar je običajna praksa, in poravna stroške zastopanja, a gospa tega ni želela podpisati”.

Miklič zanikal obtožbe
Miklič je prek zapisa na svojem facebook profilu dan pozneje odločno zanikal te očitke: “V medijih so se pojavile informacije, ki so popolnoma neresnične in niso nič drugega kot obrekovanje. Zaradi obrekovanja in fizičnega napada, ki se je zgodil name, so bile danes vložene kazenske ovadbe in prijavi na odvetniško zbornico. V izogib dvomov o verodostojnosti in resničnosti moje izjave in ovadb sem pripravljen opraviti poligrafski test,” je zatrdil Miklič.

Lana Božič