fbpx

Coca-Cola razburila najprej Ruse, nato pa še Ukrajince

Coca-Cola je med novoletnimi prazniki razburila Ruse, saj je na popularnem ruskem družbenem omrežju VK objavila voščilo z zemljevidom Rusije, a brez Krima, ki si ga je Rusija priključila na spornem referendumu leta 2014. 

Pomanjkljivi zemljevid Rusije je uporabnike razjezil do te mere, da so se predstavniki Coca-Cole odločili zemljevid spremeniti in dodati Krim. Ta poteza je nato razjezila Ukrajince, saj ti ne glede na rezultate referenduma trdijo, da je Krim del Ukrajine. Sledil je pogrom ukrajinske “strani”, nekateri pa so začeli pozivati celo k bojkotu znamke.

Coca Cola razburila najprej Ruse, nato pa še Ukrajince 1

Coca Cola raje umakne oglas
V vodstvu Coca-Cole so nato oglas raje kar umaknili. “Dragi prijatelji. Hvala za vašo pozornost. Odločili smo se zbrisati objavo, ki je povzročila razburjenje,” so zapisali na ukrajinski podružnici podjetja. Kasneje so se opravičili tudi na sedežu podjetja v Atlanti (ZDA), a so krivdo hkrati prevalili na zunanjo agencijo.

Mi kot podjetje ne zavzemamo političnih stališč, ki niso povezana z našim poslovanjem, in se opravičujemo za objavo, ki smo jo odstranili,” so zapisali v sporočilu za javnost.

Ž. K., STA