fbpx

Deklica in podivjani lev: Poslala mu je poljubček, potem pa …

Foto: Youtube

Živalski vrtovi so pogoste izletniške točke. Še posebej so priljubljene pri mladih družinah. Otroci lahko pogosto uživajo v neposredni bližini divjih živali, kjer lahko dobijo občutek, da gre za nežna in ljubezniva bitja. V resnici gre za nevarne živali, ki bi kaj kmalu pohrustale nič hudega sluteče obiskovalce, kar je spoznalo tudi dekle na posnetku.

Ime deklice iz Nove Zelandije je Sophie. Avtorica posnetka, ki si ga je na Youtubu ogledalo že skoraj šest in pol milijonov ljudi, je deklico poimenovala kar krotilka levov, čeprav je vse prej kot to. Posnetek je naredila in objavila njena mama.

Poslala mu je poljubček, potem pa …
Sophie je levu, ki je stal na drugi strani zaščitnega stekla, pošiljala ljubeznive poglede, ki pa jih je lev očitno interpretiral kot grožnjo – ali pa je bil preprosto lačen. Iz ozadja je slišati pozive deklici: “Sophie, pojdi stran od stekla,” vendar se dekle ni odzvalo. Prestraši se šele, ko razjarjenemu levu pošlje poljubček, ta pa zaradi tega skoraj naskoči varnostno steklo. Še sreča, da je pregrada vzdržala.

Ž. K.