Discovery snema dokumentarec o zmajčkih v Sloveniji

Foto: Postojnska jama

Rojstvo mladih zmajčkov, kot ljubkovalno kličejo človeške ribice v Postojnski jami, je zbudilo tudi veliko zanimanje svetovne javnosti. Po objavah v več svetovno znanih medijih pa bodo mali bodoči zmajčki tokrat dobili tudi svoj dokumentarni film. V Postojnski jami ga je te dni snemal slavni Discovery Channel.

Človeška ribica je v akvariju Postojnske jame izlegla več jajčec. Gre za izjemno redek pojav, ki je takoj zaokrožil po svetu. Po objavah svetovno znanih medijskih hiš, kot sta New York Times in britanski CNN pa se za male zmajčke sedaj zanimajo tudi svetovno znane televizije.

Postojnsko jamo je obiskala ekipa slavnega Discovery Channela, ki bo o fenomenu človeške ribice posnela posebno oddajo. Ekipa snema že vse od jutra, na terenu pa bo cel dan.

Človeška ribica je sicer v dveh tednih izlegla najmanj 45 jajčec. Biologa Postojnske jame sta “dala” ribico pod infrardečo kamero za snemanje v temi, akvarij pa izolirala, da radovednost obiskovalcev za ribico in njena jajčeca ne bi bila preveč stresna.

M. G.