fbpx

Dobrodelni tek čez celotno Slovenijo: Za pomoč materam in otrokom v materinskih domovih

Foto: Fundacija Beli Golob

Mednarodna mirovniška fundacija Beli golob, predsednik katere je znani pevec Gianni Rijavec, je organizirala dobrodelni tek za pomoč materam in otrokom v materinskih domovih. Skupaj z ultramaratonko Sonjo Leskovar so z ognjem miru in ljubezni pretekli celotno Slovenijo – od Primorske do Prekmurja. 

Dobrodelni tek od Trnovega pri Gorici do Cankove v Prekmurju je potekal z namenom širjenja miru in pomoči otrokom in materam. ”Tekli smo za mir, ki ga v tem trenutku še kako potrebujemo, zato da bomo povezali ideološko razdeljeno Slovenijo ter zato da bomo pomagali materam in otrokom v materinskih domovih v Solkanu in Šempetru pri Gorici in materinskemu domu Škofijske karitas v Murski Soboti,” so zapisali v izjavi za javnost Mednarodne mirovniške fundacije Beli golob.

Z dobrodelnim namenom je tekla ultramaratonka Sonja Leskovar. Na cilju v kraju Gerlinci na meji z Avstrijo so odkrili skulpturo Dečka miru – slovenskega prinašalca ognja miru in ljubezni, simbol prijateljstva in povezovanja.

Sprejem plamenice v Mariboru na Trgu Leona Štuklja so spremljali znani obrazi Maribora: Tone Partljič, Alfi Nipič, Milan Pečovnik – Pidži, podžupan Maribora Zdravko Luketič, Gorazd Elvič -Čudežna polja in drugi.

Fotogalerija:

M. G.