fbpx

Matjaž Nemec vas v svoji anketi sprašuje za nasvet, proti kateremu ministru naj sproži interpelacijo

Matjaž Nemec in njegova kosilnica.

Podpredsednik Socialnih demokratov in poslanec v državnem zboru mag. Matjaž Nemec je tipičen predstavnik slovenske opozicije v času koronakrize. Medtem, ko se vlada pod vodstvom Janeza Janše zelo uspešno spopada z največjo slovensko krizo po osamosvojitvi in ob podpori stroke s striktnimi ukrepi nadzorjuje epidemijo, oz. število okuženih ter smrtnih žrtev, v opoziciji iščejo načine, kako bi delo vlade, ki ga podpira več kot 85 odstotkov ljudi, diskreditirali.

Problem je, ker sploh nimajo utemeljenih razlogov, da bi to koalicijo kritizirali, saj je Slovenija v svetu postala zgled bitke s covid-19, prav tako pa je takšno početje, ko bi Slovenci morali stopiti skupaj, nevarno in protislovensko. Da so pri SD resnično izgubili kompas in tavajo v temi, kako očrniti največjo vladno stranko, priča zadnja poteza omenjenega Nemca na Twitterju. Svoje sledilce je namreč kar anketiral, proti kateremu ministru naj sproži interpelacijo.

“Kateri minister Vlade Republike Slovenije je po vašem zrel za interpelacijo,” je na Twitterju svoje sledilce spraševal Matjaž Nemec. Kot možne odgovore je ponudil imena notranjega ministra Aleša Hojsa (zanj je glasovalo 34 odstotkov), gospodarskega ministra Zdravka Počivalška (30 odstotkov), Anžeta Logarja (22 odstotkov) in Mateja Tonina (14 odstotkov). V njegovi anketi je sicer glasovalo 511 ljudi.

Pod Nemčevim “čivkom” se je usul plaz ostrih kritik jeznih sledilcev, ki ne morejo razumeti, da v času, ko se vsi ministri trudijo za zajezitev koronakrize, ki bi rešila življenja stotine Slovenk in Slovencev, podpredsednik Socialnih demokratov deluje tako “protislovensko” in “razdiralno”. “Ne vem kdo je tebi Matjaž Nemec dal magisterij, ta bi bil zrel za preverjanje,” je zabrusil uporabnik Marjan Žandar. “Matjaž, vi ste en tak velik otročaj. Puer aeternus,” je dodal J.K. Dizma.

Novinarka tednika Demokracije Petra Janša pa je prilepila YouTube povezavo do kolaža izjav bivšega predsednika vlade Marjana Šarca, ki je konec fenruarja in še na začetku marca zanikal nevarnost covid-19 in odločno pripomogel, da je Slovenija za nekaj tednov zamudila z ukrepi, zaradi česar smo imeli večje število okuženih (in smrtnih žrtev), kot bi jih imeli sicer. “Bo prej potrebno odgovarjati za to,” je zapisala Petra Janša.

T. F.