fbpx

Družinska in ljubezenska življenja naših politikov. Kdo je rekorder po ločitvah?

Miro Cerar (Foto: epa)

Vsaka politika in politična pot pusti za seboj posledice. Razmerja se po navadi začenjajo krhati v družini. Kdo je med politiki rekorder po ločitvah? Katere so nove in sveže ljubezni? Ponujamo vam nekaj zgodb.

V Sloveniji imamo veliko politikov, ki jim družina pomeni prav vse na svetu. Najbolj zvesti svojim družinam so pri stranki SDS in Nova Slovenija. Svojo idilično družinico večkrat pokaže predsednik NSi, Matej Tonin, ki ima z ženo Marjeto tri otroke. Minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janez Cigler Kralj in Klavdija Kralj, ki je montessori pedagoginja, pa sta poročena že 14 let. Pravijo, da so srčna družina s štirimi otroki.

Tudi družina Bačovnik – Janša je trdna družina, ki je opora predsedniku vlade. Morebiti je tudi zaradi uspešne družine lahko uspešna tudi država. “Ljubezen do doma in domovine je položena v zibelko oziroma nam jo v srce položijo starši. Tudi v moje je bila. Od otroštva sem bila tudi ponosna, da sem Slovenka, da prihajam iz majhne države, ki pa jo čutim kot biser sredi sveta”, je za radio Ognjišče dejala soproga Janeza Janše. Zato je tudi družina prepletena s to ljubeznijo in lahko deluje složno. Sicer pa se Janez Janša lahko pohvali s kar štirimi otroki – Niko in Žana ima iz prejšnjega zakona s Silvo Predalič, z zdajšnjo ženo Urško Bačovnik Janša pa sinova Črtomirja in Jakoba.

Družina Janša (Foto: arhiv družine Janša)

Rekorder po ločitvah je Miro Cerar?
In kdo je rekorder po ločitvah med politiki? Zagotovo nekdanji predsednik vlade in sedaj že propadli politik Miro Cerar, ki naj bi imel za sabo  že tretjo ločitev.  Po prvi ženi Maji in drugi ženi Danici je prišla Vesna, tik pred božičnimi prazniki, ko je bil Cerar še predsednik vlade, pa je javnost presenetil še z Mojco Stropnik. Spoznala naj bi se kar v njegovem kabinetu. 

Edvard Kadič: Zasebno življenje politikov oziroma podoba v javnosti je prav tako pomembna, saj izdaja, kakšna je ta oseba v resnici.

Ločitev Zmaga Jelinčiča
V javnosti je najbolj odmevala ločitev Zmaga Jelinčiča, ko mu je žena odšla z mlajšim ljubimcem. Ločitvena vojna med Zmagom Jelinčičem in sedaj že bivšo ženo Moniko se je razplamtela predvsem zaradi premoženja, saj naj bi Monika zahtevala kar 3.338.650 evrov, kolikor ocenjuje svoj doprinos obsega skupnega premoženja in ugotovitve deležev na skupnem premoženju v obdobju od 1998 do avgusta 2019. Dišal pa naj bi ji seveda tudi vikend na obali. Vojna med zakoncema še  ni povsem razčiščena.

Tanja Fajon in njeni Nemci?
Zanimiva je ljubezenska zgodba Tanje Fajon. Prej naj bi bila v zvezi z nemškim snemalcem in novinarjem Veit-Ulrichom Braunom, s katerim sta, kadar nista bila v Bruslju, živela v Zbiljskem gaju. Njegov predhodnik, ko je bila še radijska novinarka, je bil Mark Krautberger, trenutni glavni in odgovorni urednik revije Mehanik in voznik. Za nekaj časa je celo prevzela njegov priimek. Sedaj pa Tanjo videvamo v zvezi z nekdanjim kulturnim ministrom Dejanom Prešičkom. On pa je bil poročen z Lizo Hawlina, s katero imata hčerki Floro in Lijo.

Tanja Fajon (Foto: STA)

Skrivnostno družinsko življenje Marjana Šarca?
Ali je vse prav v zakonu nekdanjega predsednika vlade Marjana Šarca, pa se že dolgo ugotavlja, saj naj bi se njegova žena Barbara Iskra Šarec odselila iz Šarčeve družinske hiše v Šmarci pri Kamniku in se preselila nazaj k svojim staršem v Domžale. Kot je poročal Požareport naj bi Barbara Iskra Šarec tudi že uradno spremenila naslov stalnega bivališča iz kamniškega v domžalskega. Ali naj bi bil domnevni razpad zveze med zakoncema Šarec povezan z afero lepa Nataša, pa so zaenkrat le špekulacije. Očitno je to zaenkrat še skrivnost.

Novi ločenec Tomaž Vesel?
Sicer pa ima svojo osebno prtljago tudi morebitni novi obraz političnega parketa Tomaž Vesel. Pred kratkim se je po ločitvi iz idilične družinske hiše v Šentvidu pri Stični odselil v stanovanje v prestolnico. A dokler se dejanja politika skladajo z načeli, ki jih zagovarja, je pri nas po mnenju strokovnjakov vse dovoljeno. Vesela so nazadnje videli v družbi nepovezane poslanke Janje Sluga, piše SIOL. Ne glede na vse napisano partnerji pogosto krojijo usodo politikov tudi pri ločitvah v dobrem ali slabem smislu.

E-Maribor