Enkratna ideja za nedeljsko sladico, ki jo lahko pripravijo tudi otroci

Foto: iStock

Po tradicionalnem ali malo manj tradicionalnem kosilu se gotovo prileže tudi kakšna okusna sladica, da dopolni naš obrok. Med tednom za razmišljanje o sladici ponavadi nimamo niti časa, zato pa lahko tisto minuto več, ki jo imamo, izkoristimo ob koncih tedna.

Tudi če niste ravno specialist za sladice ali se peke že tako težko lotite, je ta recept kot nalašč za vse tiste, ki tehtanja sestavin in umazane posode ne marajo preveč. Še več – brez skrbi lahko celotno pripravo te sladice prepustite tudi vašim otrokom ali pa se dela lotite skupaj.

Ker najtežje zgrešimo s čokolado, je tudi pecivo s čokolado najboljša rešitev.

Za pripravo rahlega peciva s čokolado in kokosom potrebujete:

– pol jogurtovega lončka olja
– 1,5 jogurtovega lončka moke (različnih vrst)
– 1,5 jogurtovega lončka belega sladkorja (lahko ga zamenjate tudi z rjavim sladkorjem)
– tričetrt jogurtovega lončka mleka
– 1 pecilni prašek
– 4 jajca
– od 8 do 12 žlic kakava ali mlete čokolade

Vse sestavine zmešamo in zmes pečemo v pekaču velikosti 20 x 32 centimetrov na 180 stopinj Celzija približno 20–30 minut. Nato še vroč biskvit prelijemo z mešanico 1,5 decilitra toplega mleka in po želji z malo ruma. Ko se biskvit ohladi, ga prelijte še s stopljeno čokolado (čokolada in maslo) in potresite s kokosovo moko.

Sladici, ki ji nekateri pravijo pasji smrčki, lahko ime sicer izberete kar sami ali skupaj z otrokom. Tako bo vse skupaj še bolj zabavno.

Pa dober tek!

B. O.