Enkratna ideja za nedeljsko sladico, ki jo lahko pripravijo tudi otroci

Foto: iStock

Po tradicionalnem ali malo manj tradicionalnem kosilu se gotovo prileže tudi kakšna okusna sladica, da dopolni naš obrok. Med tednom za razmišljanje o sladici ponavadi nimamo niti časa, zato pa lahko tisto minuto več, ki jo imamo, izkoristimo ob koncih tedna.

Tudi če niste ravno specialist za sladice ali se peke že tako težko lotite, je ta recept kot nalašč za vse tiste, ki tehtanja sestavin in umazane posode ne marajo preveč. Še več – brez skrbi lahko celotno pripravo te sladice prepustite tudi vašim otrokom ali pa se dela lotite skupaj.

Ker najtežje zgrešimo s čokolado, je tudi pecivo s čokolado najboljša rešitev.

Za pripravo rahlega peciva s čokolado in kokosom potrebujete:

– pol jogurtovega lončka olja
– 1,5 jogurtovega lončka moke (različnih vrst)
– 1,5 jogurtovega lončka belega sladkorja (lahko ga zamenjate tudi z rjavim sladkorjem)
– tričetrt jogurtovega lončka mleka
– 1 pecilni prašek
– 4 jajca
– od 8 do 12 žlic kakava ali mlete čokolade

Vse sestavine zmešamo in zmes pečemo v pekaču velikosti 20 x 32 centimetrov na 180 stopinj Celzija približno 20–30 minut. Nato še vroč biskvit prelijemo z mešanico 1,5 decilitra toplega mleka in po želji z malo ruma. Ko se biskvit ohladi, ga prelijte še s stopljeno čokolado (čokolada in maslo) in potresite s kokosovo moko.

Sladici, ki ji nekateri pravijo pasji smrčki, lahko ime sicer izberete kar sami ali skupaj z otrokom. Tako bo vse skupaj še bolj zabavno.

Pa dober tek!

B. O.

 

 • Vera

  Če želite, da bo ta sladica dobra , morate z mešalnikom prvo zmiksat sladkor in jajca , šele nato se doda vse drugo . Verjemite uspeh je zagotovljen . Pecilni prašek zmešamo samo v moko , ter dodamo povsem na koncu mešanja .

  • dr Janez Sveti

   Bom komentar pokazal moji gospodinji.
   DR Janez Sveti gospod

  • karlina

   Res je, Vera.

   • Vera

    Veliko pečem in z leti se naberejo izkušnje :) . Ne vem zakaj dajejo gor tako površno napisane recepte , ker ti niso za odrasle ok, kaj šele za otroke . Tudi mleta čokolada ( v prahu ) se v takšnem biskvitu ne obnese prav dobro , ker je trdo , po kakavu pa je pecivo rahlo . Čokolado v prahu jaz dajem v en enostaven recept , ker prvo v posodo nalijem rumeno maso ( biskvit ) med polovico pa vmešam 2 žlici čokolade v prahu in grem po svetlem testu cik-cak , da ima lep izgled . Priporočam . Lp

    Dne 10. april 2016 16:26 je Disqus napisal/-a:

 • Diplomanter

  anketa o tv -vedeževanju, zanimivo …prosim rešite

  https://www.1ka.si/a/90630

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!