[FOTO in VIDEO] Janez Janša ob začetku poletnega tabora SDS v Bovcu: “Čas, ki je pred nami, je čas tlakovanja poti za našo deseto zmago!”

Janez Janša je imel slavnostni govor na tradicionalnem letnem srečanju odborov SDS v Bovcu. Foto: Instagram.

V Bovcu se je danes začel 24. poletni tabor SDS in Gorniškega kluba dr. Henrika Tume. Zbrane na bovškem letališču je ob začetku nagovoril tudi predsednik SDS Janez Janša, ki je poudaril večkratno zmago SDS na volitvah v zadnjem letu in krepitev strankarskih vrst z novimi člani. Ob tem je bil kritičen do načina oblikovanja vlade in njenega dela. Tabor se je sicer začel s tradicionalnim srečanjem občinskih in mestnih odborov SDS, sledila je tudi predstavitev regijskih kulinaričnih ponudb in kulturno-zabavni program z živo glasbo. Janša je izpostavil, da to ni politični tabor, ko ga imajo običajno pred volitvami v volilnih letih, temveč bolj dopustniško srečanje in predvsem druženje. Ob tem se je zahvalil vsem, ki so prispevali k odličnim rezultatom in zmagi stranke na državnozborskih, lokalnih in evropskih volitvah. Po njegovih besedah se je stranka v času volitev močno okrepila, saj je pridobila okoli 2000 novih članov in članic, med njimi tudi veliko mladih.

“Težko je biti nezadovoljen, če na treh volitvah trikrat zmagaš,” je ocenil Janez Janša. A lahko, kot je dejal, edino za lokalne volitve rečejo, da so njihovi rezultati pripeljali k soodločanju stranke. Vlado so po državnozborskih volitvah namreč sestavili poraženci. “V normalni demokraciji je tako, da vlado običajno prevzame tisti, ki zmaga na volitvah, ki dobi najvišje zaupanje ljudi. Slovenija še ni tam,” je bil kritičen.

Janša se je sicer dotaknil tudi dogajanja na evropskem političnem parketu. V EU se karte mešajo na novo, Slovenija po oceni Janše spet kaže premajhno ambicioznost, saj da nas kot resnega igralca praktično ni na evropskem zemljevidu. “To ima tudi negativne posledice pri pridobivanju projektov, sedežev v evropskih institucijah, ugledu države in tujih investicijah,” je naštel. Kritičen je bil tudi do izbire kandidata za evropskega komisarja. Kot je dejal, so pri izbiri gledali predvsem na to, da predlagajo nekoga, ki doma ne bo nikogar ogrozil, ne glede na to ali bo v EU za Sloveniji karkoli dosegel.

Udeleženci poletnega tabora SDS bodo v nedeljo dan začeli s skalaško sveto mašo z blagoslovom plezalne vrvi in cepina, sledilo bo druženje s članicami ženskega odbora in ogledom razstave Sosedova zgodba v Kobariškem muzeju. Kot vsako leto se bodo udeleženci tabora povzpeli na vrhove nekaterih gora, 27. julija na Triglav. Priložnost bo tudi za manj zahtevne vzpone, sprehode, rafting in kolesarjenje. Tradicionalna gorniška tura do križa na Škrlatici bo letos 1. avgusta, tabor pa bodo zaključili s kolesarjenjem ob Soči in Lepenjici v dolino Lepene do doma Klementa Juge, sledi iz programa, objavljenega na spletni strani SDS.

Foto: Instagram.

Foto: Instagram.

Foto: Instagram.

Foto: Instagram.

Foto: Instagram.

Govor Janeza Janše v nadaljevanju objavljamo v celoti

Zbrali smo se na našem tradicionalnem letnem taboru. To naše srečanje tukaj v tej prelepi dolini je namenjeno predvsem druženju in tudi temu, da nekatere skrbi pozabimo, da se razveselimo, da smo veseli, recimo tudi te naše zastave, ki jo sedaj letalo vleče po zraku, in ki še polepša to dolino. Prave barve, barve prihodnosti so na njej in veseli smo, da imamo ravno v Slovenski demokratski stranki v zastavi barve sonca in neba.

Ko smo se lani tukaj zbrali, je bilo to nekaj tednov po državnozborskih volitvah. Takrat smo rekli, ene volitve so za nami, zmagali smo, nas pa čakajo še dvoje v manj kot enem letu in tudi te so prišle, lokalne in evropske pred kratkim, in v roku enega leta smo šli slovenski volivci trikrat na volitve. Mislim, da takšne gostote odločanja doslej v samostojni Sloveniji še nismo imeli in, dragi prijatelji, na vseh teh volitvah je Slovenska demokratska stranka prepričljivo zmagala. Hvala vsem, ki ste prispevali k tej trojni zmagi. Zmaga na zadnjih volitvah, na volitvah v Evropski parlament, je bila deveta zmaga Slovenske demokratske stranke, odkar obstajamo. Deveta zmaga. Devetič smo zmagali maja letos in v Sloveniji seveda ni nobene druge stranke, ki bi imela za sabo takšno bilanco.

Vidim tukaj nekaj obrazov, ki jih videvam od samega začetka, od naše prve zmage in poseben pozdrav vsem tistim veteranom, s katerimi smo skupaj devetkrat slavili.

Seveda pa v normalni demokraciji je tako, da odgovornost oziroma vlado običajno prevzame tisti, ki zmaga na volitvah in tisti, ki dobi najvišje zaupanje ljudi. Slovenija še ni tam, to vemo. Od teh treh zmag, se pravi, zmage na parlamentarnih volitvah, lokalnih in evropskih volitvah, edino za lokalne volitve lahko rečemo, da naši rezultati v večini slovenskih občin, kjer smo bili dobri, so pripeljali k temu, da tam tudi soodločamo. V kakšnih dveh tretjinah slovenskih občin je SDS del tistih sil v občinskih ali mestnih svetih, ki odloča o hitrejšem ali boljšem razvoju kraja, občin in mest. In vidi se tudi razlika med tistimi kraji in občinami, kjer je SDS zraven in lahko neposredno prispeva s trudom in idejami svojih članov in tistimi, kjer se vodi politika izključevanja.

Žal je bilo drugače po parlamentarnih volitvah. Vlado so sestavili poraženci. Manj poslancev je kakšna stranka v koaliciji dobila, več ministrov je potem zahtevala. Danes imamo neko vlado, ki navzven trdi zase, da je dobila večinsko podporo ljudi, hkrati pa pravijo, da so manjšinska vlada. Gre za neko posebno situacijo, kakršne ni nikjer drugod po svetu. V Evropski uniji, kjer je Slovenija članica, je 10 ali celo 11 držav, kjer imajo manjšinsko vlado, ampak povsod manjšinsko vlado vodi stranka, ki je zmagala, ne pa stranka, ki je volitve izgubila. Tako da smo tudi po tem neka posebnost ne ravno s pozitivnega konca, ko nas ocenjujejo, a tam pač smo.

Tudi po evropskih volitvah se zgodba ponavlja. Naša skupna lista s SLS je prepričljivo zmagala na teh volitvah, ekipo evropske komisije pa sestavljajo tisti, ki so volitve izgubili, in to prepričljivo. So seveda tudi druge države članice Evropske unije, kjer so težave s takšnimi kadrovanji, ampak takšne neambicioznosti, kot jo kaže Slovenija sedaj že tretjič z delegiranjem svojih ljudi v evropske institucije, ki bodo v veliki meri odločale o naši prihodnosti, pa težko najdemo kjerkoli drugod. To so, spoštovani, zapravljene priložnosti. Od tega, ali imaš neko težo v evropskih institucijah so odvisne investicije, projekti, naklonjenosti v različnih, ne bom rekel sporih, ampak situacijah, kjer potrebuješ podporo drugih, a če te ni na političnem zemljevidu in če nimaš neke teže, potem ne moreš pričakovati, da te bodo cenili, spoštovali in tudi upoštevali. Mi tega nimamo, kar nam EU garantira. Naprej ne pridemo.

V Bruslju ostaja neporabljenih več kot 2 milijardi evropskih sredstev. Danes ste prišli sem po različnih cestah, dobrih in slabih. Tisti, ki ste se v Bovec pripeljali po slabih cestah in boste tudi nazaj domov šli po takšnih, vedite, da to ni zato, ker ne bi bilo denarja, ampak, ker imamo vlado, ki tega denarja ne zna porabiti. Denarja, ki je naš in nam je na razpolago. Namesto tega se celotna vlada ukvarja s tem, kako onemogočiti nekaj 100 otrokom, ki hodijo v osnovno šolo, enak položaj, gre pa za 300.000 evrov na leto in predlagajo referendume, kršijo ustavo, pišejo zakone, ki so neustavni … Da pa bi se pobrigali za tisto, kar je prva naloga vsake vlade, se pravi, delo za skupno dobro, izkoriščanje možnosti, ki jih država ima doma in v Evropi, to je pa deveta skrb.

Tudi sedaj, ko se je izbiralo kandidata za evropsko komisijo, menim, da so predvsem gledali, da se tja pošlje nekoga, ki doma ne bi nikogar ogrozil, in ne glede ali bo v Evropi za Slovenijo karkoli dosegel.

Prej je Milan dejal, da se spominja začetkov naših druženj v Posočju. Tisto prvo leto in še nekaj naslednjih po letu 1995 smo se zbirali v kampu Klin v Lepeni. Na prvem srečanju nas je bilo 12, tri družine, če se prav spomnim, nekateri ste tukaj, poseben pozdrav vsem, tudi tistim, ki so se po tem v teh 24 letih rodili. Potem nas je bilo nekoliko več in je Dani organiziral prostor na drugi strani Lepene in naši kolegi iz občinskega odbora Bovec so to vse pokosili, da smo se lahko tam srečevali, potem je dolina Lepene postala premajhna za nas in nas je sprejel Bovec, letališče, in tudi tukaj vidim, da bo naslednjič treba še kak šotor ali pa bo treba kaj za senco pripeljati s sabo, ker vreme vedno občinski odbor SDS Bovec vedno organizira lepo, se vidi, da ima veze na nebu in ni slučajno, da je tudi bovški župnik gospod Vili z nami, tako da, hvala lepa za lepo vreme.

Tudi to, da smo od 12 prisotnih na prvi otvoritvi našega prvega tabora leta 1995 prišli sedaj do druženja nekaj tisočev tukaj, dveh ali treh, verjetno nas je 3000 danes ali celo več, tisti bolj lačni boste morali prvi v vrsto za hrano (smeh), ne vem če je organizator to računal, no, ampak vse to se je dogajalo spontano. Tu ste predsedniki številnih občinskih odborov, nobenih razdelilnikov nismo delali, čisto od osebnega interesa in od tega, kako se kje organizirate, je odvisno, kdo pride, kako se pide, torej, tu se zbiramo spontano.

Nek odraz tega, da smo več kot zgolj suhoparna politična druščina, ki se dobiva zgolj na nekih suhoparnih sestankih, je tudi to, da danes tukaj med nami vidim tudi tiste, ki sem jih srečal na par planinskih poteh, in so nastale po tistih naših prvih druženjih v Kampu Klin v Lepeni. Tisti mladi, ki so bili člani podmladka, in so se tam spoznali, in danes jih srečujem, nekateri imajo danes dva, tri, štiri krasne otroke in hodijo po teh poteh.

To je tudi eden od razlogov, da smo lahko sedaj, ko je za nami to super volilno leto, s tem letom zadovoljni, poleg teh rezultatov se nam je v zadnjem letu pridružilo tudi skoraj 2000 novih članic in članov, tudi veliko mladih, naš podmladek se ponovno krepi, tudi v mestih, kar je bilo nekaj časa problem. Čas ki je pred nami, je čas tlakovanja poti za našo deseto zmago.

Mislim, da se je nekdo ustrašil, da bom sedaj cel program povedal, kako zmagati desetič. Brez skrbi. Eno stvar pa bi vendarle položil nam vsem skupaj na srce. V našo deseto zmago ne dvomim, potrebujemo pa veliko zmago. Velikost te zmage pa bo v veliki meri odvisna od tega, ali bodo dobrui ljudje šli na volitve. Ker stanje, kakršno imamo v Sloveniji in tega ne boste slišali prvič, ampak bomo ponavljali, stanje je takšno zaradi tega, ker dobri ljudje ne gredo volit in izvolijo slabo vlado, s tem, ko ne gredo na volitve.

Že pred tisočletji, ko se je še govorilo o starogrški demokraciji, o demokraciji grških mest in polisov, je grški filozof Platon dejal: tisti, ki se zmrduje nad politiko, tisti, ki se ignorantsko obnaša do skupnih stvari, do politike, do upravljanja javnih zadev, je obsojen na to, da mu bodo na koncu vladali tisti, ki so dvakrat manj sposobni od njega. Kot da bi Platon pred tisoč leti govoril o Sloveniji. Vsi v svojih okoljih srečujte ljudi, za katere veste, da so sposobni, veste, da so uspešni, da so marsikaj dosegli v življenju, veste pa tudi, da niso šli volit. Veste tudi, da imajo veliko povedati o tem, kaj vse je narobe. Te moramo nagovoriti zato, da tlakujemo pot do naše desete volilne zmage, ki mora biti velika, zato da bo prihodnost Slovenije takšna, v kateri bomo izkoristili priložnosti, ki se ponujajo doma in po svetu.

Ker danes se to zaenkrat ne dogaja. Zato imamo še ogromno problemov, ki bi že lahko bili rešeni, imamo vrsto področij, s katerimi upravljajo ljudje, ki tega niso sposobni, ker so tam zato, ker mislijo, da so prvorazredni, ali pa, ker so njihovi starši prvorazredni in mislijo, da jim samo po sebi nekaj pripada. Državo jemljejo kot plen in priložnosti gredo mimo in neizkoriščen ostaja celo denar, ki je tudi naš in ki leži v bruseljskih blagajnah.

To je cilj, da presežemo to stanje, ki ga imamo. Slovenski demokrati zato delamo že več kot tri desetletja. Hvala vsem, ki pri tem sodelujete, od enega do trideset let.

Prej sem srečal tudi nekaj povsem svežih članov in članic, in vas še posebej pozdravljam. Vi ste tisti, na katere polagamo velike upe, kar se prihodnosti tiče. Moramo pa se še krepiti, moramo še rasti in naša deseta zmaga bo dovolj velika, da bo šlo Sloveniji bolje.

Danes pa smo se zbrali, da se podružimo, srečamo, da poskusimo razne dobrote, ki so jih pripeljal iz različnih koncev Slovenije. To je počasi postalo tudi posebno kulinarično tekmovanje. Če bi naredili uradno tekmovanje, bi dobili kar nekaj kandidatov za michelinovo zvezdico, torej SDS je stranka vsestranskih talentov in hvala vsem, ki boste nekaj tega pokazali tudi danes tukaj.
Vsem skupaj želim prijetno druženje. Čim več želim odločitev, da se nam pridružite na kakšni turi v naslednjih dveh tednih. V petek in soboto gremo na Triglav, prostor je rezerviran, ne vrh Triglava, ampak koča na Doliču, za vrh Triglava se bo treba še potruditi. Za vreme se priporočamo gospodu Viliju, 1. avgusta se vidimo na Škrlatici, na tem zgodovinskem kraju, o katerem je prej govoril dr. Tone Jeglič, pri križu, ki je bil postavljen iz trme, a je obstal na tem kraju.

Vabljeni tudi na simpozij o koreninah slovenstva, ki bo tudi tukaj v Bovcu in tudi na vse ostale dogodke, ki so tudi kondicijsko manj naporni, od raftinga do raznih pohodov po teh okoliških hribih, ki so lažje dostopni, pravzaprav dostopni vsakomur. Povsod so tudi vodniki zraven, torej ne se bati, ali boste znali priti gor ali boste srečno prišli dol. Za vse bo poskrbljeno.

Danes vsem želim še naprej prijetno druženje in Bog živi našo čudovito Slovenijo!

Povzeto po Demokracija.si

 • Stric iz ozadja

  Seznam nenormalnih demokracij:
  – Danska
  – Estonija
  – Latvija
  – Luksemburg
  – Norveska
  – Nova Zelandija
  – Portugalska
  – Slovenija

  Saj nismo v tako slabi druzbi.

  • Igor Pavlič

   Končno je bial tudi druga JAnševa vlada nedemokratična, sestavil je koalicijo z Virantom, Erjavcem, Ljudmilo in Žerkjavov, čeprav je na volitvah zmagala JAnkovićeva stranka, ki je bila relativna zmagovalka.

   • Stric iz ozadja

    Ja samo bodo rekli, da je bilo zaradi trenirkarjev + razlika med prvo in drugo stranko ni bila tako velika (dva poslanca) + je trajala samo do porocila kpk, ne cel mandat.

 • Olga101

  Srečno! Slovenija rabi varnost, vizijo in gospodarsko uspešnost!

  • Igor Pavlič

   Na fotkah izgleda kot d abi šlo za kakšno srečanje upokojencev, nobene mladine ni nikjer videti. Kaj bodo ti ljudje blagoslavljali cepine pri maši v Soči?

   • zokispoki

    Ko imate komunjare svoje partizanske veselice, se avtobusa ne morete napolnit, s posranimi plenicami udelezencev vred ! Povprecna starost ducata petokrakih, norih lumpenproletarcev , je precej nad 85 leti !

    • Igor Pavlič

     JA seveda, če je bial pa vojna 15 let pred Janševim rojstvom. v

 • Vojteh Dovč

  V normalni demokraciji je tako, da vlado običajno prevzame tisti, ki zmaga na volitvah, ki dobi najvišje zaupanje ljudi. Slovenija še ni tam,” je bil kritičen.
  —-.ja saj je bila prvo njemu ponujena sestava vlade, pa ni sprejel.
  —Je že pozabil, da je prvo njega Pahor poklical. Pri 6 križih pride vse sorte na vrsto: demenca, prostata … Pa betežnost.

  • Igor Pavlič

   V normalni demokraciji je tako, da vlado sestavi tisti, ki zmore v parlamentu dobiti večinsko podporo, lahko da sploh ni član kakšne stranje in niti sodeloval na volitvah. In manjšinske vlade v Evropi niso nobena eksotika.

 • branči

  bi zamudil priliko, dati rdečim pljuvačem, da iztresejo svoje bolne občutke! še prevelika resnica je, kar je JJ povedal, žal v prazno in brez efekta! vsi, ki nam je vsaj malo mar gnojnica v slo, smo JJ!

  • Igor Pavlič

   Zaminivo je bilo opazovati metamorfozo pljuvača čez Cerkev in domobrance v vlogi politkomisarja 1. čete 1. brigade ive Lola Ribarja v vlogi politkomisaja, ki se je spreobrnil v največjega antikomunista in tlakovalca poti v blagostanje! Očitno ga je po vrnitvi v JAjce i izključitvi iz Zveze komunsitov obiskal Sveti duh, podobno kot apostola PAvla na poti v Damask! Molimo za našega JAneza, da bo vztrajal v katolištvu, baje da bo prej ali slej izpovedal svojo vero, priznal papeža kot božjega namestnika, Kristusovo vstajenje, brezmnadežno spočetje in večno življenje.Končno gre z vrednote, naše otročiče in vnučke! Bogu hvala! Brez Janše, Pučnika in generala Krkoviča bi bila Slovenija še vedno jugoslovanska republila, edina, upan si trditi, da bilo glčavno mesto et države Ljubljana in župan bi bil zagotovo dr.Anže Logar.

   • pupa

    Igor Pavlič: 354 commrnts 78 votes kot je razvidno imaš 22% somišljenikov
    lahko bi si limal sam sebi všečke kot HAMID BEGIC.
    Pa, pa………….

 • rubec

  ŽIVEL JANEZ JANŠA. V Bovcu je bilo lepo. Najlepši sem bil jaz, rubec.

  • Stric iz ozadja

   A ni bil JJ? Ali pa Urska?

   • rubec

    Ne. Rubec in samo on.

  • pajot

   Pajota pa nisi videl. Najbrž je bil kje pri šanku in naročal pivo.

  • Nšo-či

   ..oo pol pa ženske niso skoparile s poljubčki.

   • rubec

    *********
    LP

 • Common Sense

  Samo ena ideja: zmaga bo, ko bo SDS prevzel realno oblast. Sicer se temu rece pirova zmaga. Jaz si zelim, da naslednja ne bi bila pirova zato bi priporocal tkanje zaveznistev za dosego 46+ poslancev v naslednjem sklicu. Brez ideologije, in pragmaticno. Politika je umetnost moznega. To je, ce zeli JJ sploh se kdaj na oblast.

  • Antonius

   Verjemite mi, da pred volitvami v evropski parlament, Janša ni brez veze ponudil roko sodelovanja stranki SLS. V SDS se dobro zavedajo, da so od evropskih volitev za Slovenijo pomembnejše volitve v državni zbor.
   NSi-kd je na desnici itak prevarantska stranka, zato upajva, da je SLS potegnila kakšno izkušnjo zaradi svojih prejšnjih nenačelnih ravnanj.
   Nobenih pogovorov in sodelovanja z levičarji ne bo, je na kongresu zagotavljal predsednik Podobnik, jaz si pa samo želim, da se bo svojih zagotovil držal.
   SLS ima svoj potencial in volivce, če bodo dokazali, da tokrat stojijo za svojimi obljubami in besedo.

  • Observer

   Saj zmaga s pirom v roki ni tako slaba. Edini minus je, ko je v hmelju in ječmenu toliko pesticidov, pa še mikroplastika je prisotna v pivu. Tudi pir ni več tisto kar je bil sto let nazaj.

  • Patricija Mihelic

   Eni ste res slepi…. jansa ne sme zmagat.

   • pupa

    V katerem zavodu so ti izjemoma dovolili dostop do računalnika???

   • borko

    sej vedno zmaga…

   • Kapodistrias

    Koliko pa ti plačajo za smetenje na tem portalu?

 • matjazr7

  Upam, da je vsem jasno, da je za JJ zmaga, če lahko nadaljnja štiri leta vedri v opoziciji. Vsake toliko časa se kdo oglasi, kakšno na Twiter napiše in to je to. V Ljubljani so proti migracijam, v Bruslju za, v LJ proti socialistom, v Bruslju jih podpirajo. To je domet JJ in stranke SDS dokler jo bo vodil JJ. Tako da vsi, ki pričakujete kaj drugega se motite. Nima niti možnosti, niti želje, da bi se stranka povzpela na 51%+.

  • pajot

   Želje,da bi se SDS povzpela nad 50% nima milan. Zaenkrat mu to uspeva. Tudi s ponarejenimi volitvami.

  • Srbe na vrbe

   Naj te bo sram, ker si drzneš dvomiti v svetega Janeza Janšo, edinega pravega voditelja, rešitelja Slovenije (Slava mu).

   • dob

    Če ti ni še nihče povedal, tvoj nick je neokusen!

 • Dostmamrecesijeinpičkarije

  Go Janez Janša! Ti si luč na koncu tunela. Ti si edina rešitev za Slovenijo.

  • Igor Pavlič

   Najlepše je bilo videti veliko mladih, ki so prišli na ta zlet SDS-ja.

   • Hamid Begic

    Kje si ti videla mlade?! :)

    PS: Hahahhaah. :)

    • Igor Pavlič

     “Kdor hoče videti, mora gledati s srcem. Bistvo je očem nevidno.”

 • Basileus

  Večina volivcev SDS penzijo 500€, Žan Mahnič pa polo ralph lauren majco za 100€ na račun ovc, ki ga volijo.

  • samurai

   Dej nehi flancat. Poglej tvoje, kaj imajo pa očitaš mlademu fantu neko polo majico….. bejž.
   Na hrvaška letovišča pejd pa poglej koliko janševih se dol prežira.
   Pa mal okol po Maldivih in……..
   Sram te bodi, kaj ti pride na pamet !

   • Basileus

    Ti se samo tolaži in laži komu drugemu.

   • Basileus

    In klinike v Avstraliji. Partijci obvladajo strižt ovce leve in desne.

    • ZatonMesecnikov

     Kritiziraš makedonče, ne ponudiš pa nobene alternative.

     Kot bi prestradanemu, ki se je dokopal do nekaj kruha solil pamet, da ni dobro jesti kruh zaradi glutena…

     poznamo mi pametnjakoviče. Slovenija jih je polna.

  • ZatonMesecnikov

   Gre za kitajsko fejk majico vasilče…

 • Artur

  JJ, prvo ti s svojimi izstopi iz EPP-PES-ALDE NWO globalistične greznice pa se pridruži Višegrajcem pol se bomo pa naprej pogovarjali prej pa nikakor.

  • samurai

   Ustavi konje !

   • Artur

    Status quo? Ne bo napredka.

  • Stric iz ozadja

   Dokler Orban ne izstopi (ali, malo verjetno, ga izkljucijo), ne bodo sli nikamor.

   • Artur

    Slej kot prej jih bo dal na čevelj, JJ bi lahko to pospešil in izstopil pred njim za vzor ampak se mu v njemu znanih interesih nebi izteklo .

 • samurai

  matjazr7, zelo si črnogled glede naše prihodnosti.
  Vse se še da popravit, ampak ne z lažmi in manipulacijami. Ljudje so tega futra siti.
  Ljudje želijo osebo, ki ji lahko zaupajo in to je bil doslej EDINI Janez JANŠA.
  Ta zdajšnja vlada se obnaša, kot slon v trgovini s porcelanom. Mencajo na mestu, kadrujejo, se hvalijo, obtožujejo….. gospodarskega efekta pa nobenga. Doalicijski partnerji zdaj le spoznavajo, da so bili nategnjeni “sam, da ni Janša”.
  “Nestrankarsko opredeljeni levi novinarji” pa se trudijo 100/uro “sam, da ni Janša”
  Tito je rekel “BREZ DELA NI JELA” in to še kako drži. Bo treba pljunit v roke in zategniti pas, ker luknja, ki so jo naredile, ali dopustile vlade po letu 2008 je STRAŠANSKA in to je treba rešit
  S PRIDNOSTJO, POŠTENJEM, PRAVIČNOSTJO – ENAKOSTJO ZA VSE ……itd…..

  • Srbe na vrbe

   SLAVA EDINEMU ODREŠITELJU JANEZU JANŠI, SLAVA MU.

   • Hamid Begic

    Torej si ti še eden od mnogih, katera žena/hči/mati, se kara s Srbinom. :)

    PS: Prepričan sem, da uživajo. :) #KurvePokvarjene

    • ZatonMesecnikov

     Bojni klic je nastal, ker ste nam ubili prestolonaslednika. Mučki i podmuklo;

     Krvava pesem do nebes upije ;Kri Ferdinandova je vmes, Zofije.
     Zvali ste nas dolgo dni na klanje…Iz dolge vstali smo noči in spanja.
     S kanoni vas pozdravimo, vi Srbi,Dom hladen vam postavimo ob vrbi…
     V imenu Božjem pride k vam armada,Pogledat, kaj se sveti tam z Belgráda
     Očistimo vam sveti križ od praha,Za nas je bojni grom in piš brez stráha.
     Nožnicam meč izderemo bliskávi,Da préstol vam operemo krvavi.
     Z zeleno vas odenemo odejo,Na veke vam zaklenemo vso mejo.
     Pravično stare plačamo dolgove,Zmagalci spet se vračamo v domove.

     • Hamid Begic

      Boring! :)

      PS: Try more. :)

     • ZatonMesecnikov

      Ubijao Gavrilo Srbine, Slovencima porestolonaslednika, Ubijao Sima Srbine Dubaić Slovence masovno. Slao Sloba Srbine armiju, da potamane Slovence…Slali Srbi Slovencima Bosance. Uzvikom – Aj Slovenci, ala ste bedaci, nama Bosna a vama Bosanci.

     • Hamid Begic

      “Aj Slovenci, ala ste bedaci, nama Bosna a vama Bosanci”… Za to je bio upravu. Samo, da ne dolaze samo oni… dolaze i Albanci(rođena brača Janše), migranti, Bugari,… :)

      PS: Nema spasa za domorodne izdajničke Slovence kao ti. :)

     • ZatonMesecnikov

      Albanci su saveznici Slovencima bili.

     • Hamid Begic

      Baš ste našli prave. :)

      PS: HAhahahhaha. :)

     • ZatonMesecnikov

      Srbin Sloba slao Armiju na Slovence, Sima Srbine tamanio Slovence, Srbin gavrilo ubio Slovencima Prestolonasljednika.

      Šiptari nisu…

   • Patricija Mihelic

    Glejte ta vlada ki je zdaj je dosti boljša od Janseve vlade

    • pupa

     Iz Katerega zavoda pa pišeš???

  • Basileus

   V Yugi si tulil jedini Živeli Tito, danes opranoglava,ovca edini živel Twito;)

  • Igor Pavlič

   Delu čast in oblast! Tovarne delavcem, zemljo kmetom! Janša – Orban!

  • Patricija Mihelic

   Jansa pa ze ni pošten. On je najvec pokradel

   • pupa

    Tz katerega zavoda pa pišeš???

   • Igor Pavlič

    Janša, Časar, Bavčar, Kangler, Rupar, Lovšin itd. so pokradli daleč manj kot JAnković, Kučan in Zemljarič, za vrednote gre! Razlika je očitna! Pa še osvobodili so nas srbskega škornja!

 • zamaškar

  Ne samo,da onemogočajo nekaj 100otrokom,ki hodijo v osnovno šolo enak položaj,kršijo ustavo,pišejo zakone,ki so neustavni.Še huje od tega je,da ustvarjajo dnevno razmere,za katere ne vemo ali se nahajamo v razmerah dražgoške bitke,pustnega časa,da preboja niti ne omenjam ??

  • Igor Pavlič

   Prioriteta je zdaj zbiranje denarja za džipe, ki jih nujnotrabijo naši misijonarji na Madagaskarju, za slovenske otroke naj pa poskrbi država! Odstop takoj, drvimo v katastrofo! Pa na denar za gorivo ne pozabimo! Priporočam električne džipe, so zelo eko!

 • Hamid Begic

  Se je orgijanje na Bovcu končalo brez smrtne žrtve?! :)

  PS: Sram naj vas bo “zmagovalci”. Hahahah. :)

  • ZatonMesecnikov

   Gre za zborovanja čisto drugega tipa, kot ga je imel Sloba Srbine na gazimestanu. Tam so bile potem posledično smrtne žrtve.

   in Slobova pristašica nam soli pamet…

   • Hamid Begic

    Si se udeležil tega “zbora”? :)

    PS: Ste si podajali tvojo hčerko?!…. Sharing is caring, right?! :)

    • ZatonMesecnikov

     Imam sina udbice. Mogao bi te pojebat, kad si tako znatiželjna.

     Samo nezam, dal se ikome digne u kontaktu sa tobom…

     • Hamid Begic

      Nisam ja homoseksualac. Niti sam znao, da je tvoj sin peder. :)

      PS: Bolja je meni tvoja čerka. :) #8======D

     • ZatonMesecnikov

      Udbice, Ćerka starešine JNA zvanog Brko, jer se brkova uvijek držao pasulj od marende u kasarni.

      patila uvjek, što tata junaće nije sina dobio, Ćoju.

     • Hamid Begic

      Kakve su ti to nebuloze. Ti nešta smisliš i to uporno ponavljaš kao, da je to neka istina. :)

      PS: Sve si gluplji i gluplji. :)

     • ZatonMesecnikov

      Nismo mi od jučer udbice. nikova si promjenila na ovom portalu ko stranaka na ćošku, gde inače radiš…

     • Hamid Begic

      Moji nikovi: UDBA, Josip Broz Tito, Eric Holder Jr, Hamid Begić…. Pomjenio sam samo zbog toga jer su me banovali. :)

      PS: Nemožete, da sakrijete istinu. :)

     • ZatonMesecnikov

      Prepoznaje se, da si žena. ili možda onaj hemafrodit, kako se kaže.

      ne znaš da pišeš muški…

   • Igor Pavlič

    Ampak Slobo je bil takrat predsednik, ne rtlativni zmagovalec na twitterju, ki organizira blagoslov cepina in vrvi.

  • Janez Kepic-Kern

   BODI “TAKO PREKLETO DOBER”
   IN
   POJDI RAJE – SPAT.
   Prazno, brezveze tveziš in tečnariš. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

   • Hamid Begic

    In kako je bilo Kepić?! :)

    PS: Did you get lucky?! :)

    • Janez Kepic-Kern

     Daj !
     A ne vidiš, da Te nihče – “ne šmirgla”.
     Pojdi
     spat ali početi – kaj pametnega. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

     • Hamid Begic

      Pa lepo te vprašam. :)

      PS: Si kaj poslikal?! Explicit?! :)

  • antimur

   Tebi bo potrebno zapreti tvoj čefurski gobec in to tako, da ti na misel ne bo več prišlo, da bi žalil poštene Slovence. Marš nazaj v tvojo čefursko smrdljivščino, jo boš najbolje odnesel, če se boš sam spokal in to še pravi čas.

   • Hamid Begic

    Tekbir! :)

    PS: Inshallah! :)

 • Janez Kepic-Kern

  Na tem shodu
  sem jaz Janez Kepic-Kern kot
  ČVRST PODPORNIK, SICER NEČLAN OK STRANKE SDS – DANES BIL.
  bilo je veliko, verjeto preko tisoč, dva tisoč ljudi – iz cele Slovenije.
  Prijetna srečanja s starimi znanci in prijatelji.
  Vse je bilo zelo OK, veliko glasbe. In vroč julijski dan. L.r. JANEZ K. KERN KOMENDA

  • Igor Pavlič

   Vderjetno več kot 3.000 je menil Vodj. Škoda, da Thopson pride šele naslednje leto.

   • Janez Kepic-Kern

    JA.
    CCA 3000 IN VEČ.
    Res zelo veliko ljudi je bilo. Vsi OK volje. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

   • Hamid Begic

    Ti podpiraš Tupsona in SDS?! :)

    PS: Da vem, kako da ti odgovorim. :)

   • Hamid Begic

    Sem dobil odgovor. :)

    PS: Jebem ti mrtvu majku na grob tebi i ustašama. :)
    PS: Prijava na spletno oko— zaradi pedofilije— upam, da ni to tvoje pravo ime. :)

 • Hamid Begic

  Sami “mladci” na tem zborovanju. Vi ste dokaz, da z leti postaneš bolj glup/neumen. :)

  PS: Jeb__ vam maj__ ustašku staru! :)

  • Janez Kepic-Kern

   ŠALA
   Temu se očitno meša.
   Tam nas je bilo nad 90 % SLOVENCEV .
   SAMO SLOVENSKA GLASBA. Nobenega “ustaša!
   KONEC ŠALE L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

  • ZatonMesecnikov

   Dali vama ustaše po pićki Udbice 91-95…

   • Hamid Begic

    Uz pomoč čitavog svijeta i jedva obstali. :)

    PS: Bas su bili snažni. Hahahhah. :)

    • ZatonMesecnikov

     Sami oni bili. Niko nije hteo da im pomogne. Samo se pokazali, pa svi na traktore…

     • Hamid Begic

      To su ti činjenice. Cijeli svet jedva progonio 250.00 hiljada civila. Snažni borci. Hahahahah. :)

      PS: Ali ti si tako nedokazan/glup, da je to neverovatno. To si sam potvrdijo, kad si izjavijo, da domobranci nisi znali šta je nacistična ideologija. :) #Hahahahah

     • ZatonMesecnikov

      Nije cijeli svet bio. samo nekoliko gardijskih brigada…

     • Hamid Begic

      Nema smisla. :)

      PS: Ti živiš u nekom svom svijetu… Utopija. :) #HAhhahaha

     • ZatonMesecnikov

      Znamo mi kakvi ste…

  • Janez Kepic-Kern

   ŠALA
   VESTE
   ON JE TISTA VRSTA ČLOVEKA, KI JE VSAK DAN LEPŠI IN MLAJŠI.
   Žal tudi vsajk dan manj jasno razmišljajoč.
   In vsak dan – bolj zloben. Se zdi.
   TOTALNO NEZANIMIV – OSEBEK PAČ – TA H.B.
   KONEC ŠALE L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

   • Srbe na vrbe

    ŠALA
    ZAKAJ
    PIŠEŠ
    V
    TOLIKO
    VRSTICAH
    KONEC
    ŠALE
    L.R.
    JANEZ
    KRANJSKI

 • Artur

  Dva, tri tisoč zbranih na poletnem taboru SDS v Bovcu !? Koliko pravih domoljubov je bilo že zbranih pred parlamentarno štalo vsakokrat na protestih proti vsiljevanju migrantske drhali? 200,300 največ 500 ?! Ja nekateri, ki se imajo za domoljube imajo res nenavadno prioriteto recimo, kot je žurka namesto množičnega protesta, ko nam že vrag šalo jemlje z vse večjim navalom parazitske migrantske drhali.

  • Hamid Begic

   Njim je važno, da imajo zastonj hrano in pijačo… Mislim na Janšo in Co. :)

   PS: Vsi ostali so si verjetno s seboj prinesli prigrizke. :)

 • Hamid Begic

  Na tem zboru se pa res zbere cela ustaška bagra iz cele Slovenije in Hrvaške. :)

  PS: Sramota za cel svet! :)

  • Artur

   Kaj pa komunajzlska bagra danes, ki se vse bolj koti, jaz še nisem videl nobenega domobranca pa živim še 58 let, temveč samo iz fotografij še za časa 2 sv. vojne oziroma njihovega boja proti protinarodni revoluciji boljševističnih gošarjev.

   • Hamid Begic

    Oboji si bagra, katera živi v preteklosti. Samo ne moremo pozabiti, da so domobranci 10000-krat večja bagra od komunistov, zato ker so prisegli Hitlerju in ubijali izključno svoj narod. :)

    PS: Smrt domobrancima! :)

    • Artur

     Pa narodno izdajalski gošarji so prisegali Stalinu in za rusko podalspsko provinco ne za samostojno svobodno Slovenijo ,Stalinu kateri se je eno leto bratil s Hitlerjem.

     • Hamid Begic

      Lepo, da se strinjaš, da so domobranci dobili tisto, kar so zaslužili. :)

      PS: Očitno nisi tako zabit, kot ostali SDS-ovci. :)

     • Artur

      Rekel sem narodno izdajaslaki gošarji, ki so prisegali Stalinu, domobranci so pač izbrali manjše zlo poleg tega, da so za ceno svojih življenj morali braniti svoje domove in svoje najbližje pred krvavo revolucijio komunističnih tolovajev.

     • Hamid Begic

      Tooooo!!! Gremo se skupaj zadreti… :)

      PS: Smrt domobranizmu/ustaštvu!!! :)

     • Artur

      Baš si pristranski, namenoma si se pozabil zadreti za vsa zla tega sveta : smrt komunizmu, nacizmu , fašizmu. Komunizem namreč še danes oziroma vse bolj hara nad poštenimi ljudmi.

     • Hamid Begic

      Se strinjam… Obsojam vse totalitarne režime. :)

      PS: Še posebaj ustaštvo, katerega zopet obujajo SDS-ovci. :)

     • Artur

      Od kdaj je ustaštvo primerljivo z njihovim “domoljubjem” , (vsaj imajo se za domoljube) . Razloži mi kako je lahko domoljub ustaš ?

    • Observer

     Domobranci so prisegli Hitlerju leta 1944, komunisti pa so sodelovali z njim že leta 1934 in prej. Pošiljali so tudi svoje oficirje in vojake en k drugim na šolanje v Berlin in Moskvo, se družili, itd. Zgodovina je jasna glede tega in se ni začela leta 1944.

     Vaša propaganda je zlajnana. Domobranci bad, komunisti good. Še v filmih omenijo to zgodovinsko dejstvo.

     Enemy at the Gates (5/9) Movie CLIP – Soup Time (2001) HD
     https://www.youtube.com/watch?v=WTi7v77XZYs

    • pupa

     Domobrancev ni več, ker ste vse “počistili”.

  • Igor Pavlič

   Henrik Tuma s obrača v grobu.

   • xtc

    Bajemaha z SDS zastavo.

 • Black_hawk

  Janša ti si naš ampak ta pasiva res ne pelje nikamor. Počasi se bom naveličal bot za sds ker se nič ne zgodi..

  • Stric iz ozadja

   Kucan je kriv. Pa strici. Pa trenirkarji. Pa udba. Pa tranzicijska levica.

 • Hamid Begic

  Pogledal sem si tisti posnetek. Skozi ekran zaudarja po primitivnosti, neizobraženosti, izdajalstvu in ima še priokus zločinskosti. :)

  PS: Zakaj policija ni razbila tega ustaškega “zbora”?! :) #PoklukarUrgiraj

  • pupa

   Hamid kako to, da si nisi dal sam sebi všečka pri tem komentarju.

   Zelo si me razočaral,da si sam sebe zanemaril in to ni lepo od tebe.

   • Hamid Begic

    I dont forget. :)

    PS: Si bila na “zboru”?!

    • pupa

     Sem bila in sem jedla pršut in ribe od Radina . Pasulj – fižol ki so ga skuhali gasilci še povohala nisem.

     Pa še to , če te zanima dobila sem številko 3015. Za mano jih je še veliko prišlo. Bilo nas je vsaj 30% več kot lani.

     • Hamid Begic

      Vsako leto vas je manj… Starost, pa to… Hrano ste vi plačali, ane?! :)

      PS: Orgije pa sledijo po 22:00 uri, si mislim?! :)

     • pupa

      Na našem avtobusu ni nobenemu padla proteza iz ust pa tudi smrada iz plenic ni bilo zaznati.
      Sama sem že doma in bodo orgije po dvaindvajseti uri kar doma.

     • Hamid Begic

      Hahahahahah. Ponavadi padajo proteze in plenice so polne?! :)

      PS: To me pa je nasmejalo. :)

     • pupa

      To kar ti želiš se dogaja samo na tistih avtobusih, kjer potniki častijo rdečo ZVEZDO in pojejo BANDIERO ROSSO.

  • pupa

   Priden si dal všečka po mojem opozorilu.

 • Hamid Begic

  Poglejte si Mahniča in “gospo” na desni… Kdo ima večje “joške”?! :)

  PS: Mislim, da Mahnič… Postaven fantin… Hahhahaha. :) #HeDoesntGetLaid

  • pupa

   Kdo ti je kriv, če imaš probleme z dioptrijo, saj veš kje se ureja te probleme, če pa nimaš denarja za to, pa si kupi vsaj kakšna zelo poceni kitajska očala, se mi zdi. da jih dobiš že za nekaj malega denarja.

 • xtc

  SDS,SDS uber allles ,uber alles in der Welt.
  He,he,he.

  • Srbe na vrbe

   Nazi style?

   • xtc

    He,h,h kaj se dereš?

 • xtc

  Baje pravijo ,da je bilo 20000 ljudi, samo na pikniku,no toliko še Labavci Marjana Šipca nimajo.

  • Srbe na vrbe

   Baje jih je blo 5.000.000, samo jih še dosedaj niso uspeli preštet.

   • xtc

    A ti si še kar na Kosovem polju ob sliki Vožda?

    • Srbe na vrbe

     Ne, jaz sem v Bovcu. Tam sem slišal te govorice.

     • xtc

      Bovec ni na kosovem-a torej ti je Xarxchi mentor?

     • Srbe na vrbe

      Nimam mentorja. Sem samouk.

     • pupa

      Samouki so najsposobnejši, ker so sami sebi učitelji.

     • xtc

      V čem delanju d** iz kruha?Ja verjamem ti.

  • Hamid Begic

   Miljonar, kaj ne delaš?! :)

   PS: HAhahahah. :)

   • xtc

    Kva je revše še Kučan ni poslal pasje konzerve ti?
    Ahja nimaš norme.

    • Hamid Begic

     Zdaj imam čas, da vam povem resnico. :)

     PS: Si bil v Bovcu, milionar?! :)

     • xtc

      Torej si dobil konzrvo pasje hrane z Mercatorja,kot je domenjeno?
      No sedaj še kupček podri.

 • xtc

  No pomembno je danes razkritje na Požar Reportu ,s strani bivšega vidnega člana SD ,da je Xarxci v bistvu Kosovar,kar dejansko pojasnjuje zakaj alarmanten uvoz teh ljudi v SLO,ki izčrpavajo SLO socialo,navaža rođake,ki jih bomo financirali pač Slovenci,seveda pa naj bi tudi nesojena Ekomisarka izhajala iz iste druščine.,skratka,kako huda je zadeva je vidno v Velenju kjer je Kontić po vzori Stasi Mutti izražal Willkommen Kosovarjem,sedaj pa ,ko so mu preko kartic za zdravstvo preko sociale po osem na eno izropali občinski proračun bi jih izgnal-,ker ne gre beži v penzijo.

  • Igor Pavlič

   Zdav vsaj vemo, da sta zemljaka, verjetno celo iz sosednjih vasi.

   • xtc

    Z Trboveljskim Dr ,definitivno.

 • Hamid Begic

  SDS ustaška bagra se vidimo jutri. :)

  PS: Še malo pa vas bomo uničili. :)

  • xtc

   Ti še plenic sebi ne moreš menjat kako bi kaj drugega-uživaj ob pasji mercator konzervi.

  • Artur

   A te je kdo od tvojih komunajzlov opozoril na tvoj sovražni govor, namreč tvojih so polne goflje boja proti sovražnem govoru ?

   • Tunek-Haloški Hillbilly

    Dobro, pač nisi ustaš…si pa zabiti domobranec. V brezno s teboj !!!

    • Artur

     Ja domo branec sem. Pa pridi mi na vrata pa me probaj vreči v brezno pa boš videl kako zabito se boš počutil.

     • Tunek-Haloški Hillbilly

      Fuknem te v brezno takoj če treba…še prej pa ti pič*** razbijem… Kapish?

     • xtc

      Ti si šepos** plenic ne moreš menjat,kako bi e kaj duzga?

     • Artur

      Ja komunajzli res ne morete iz svoje kože. Psihopati kot psihopati.

     • Tunek-Haloški Hillbilly

      Domobranci RAUS !!!

     • xtc

      Mislin ,da NOB opice poćasi z Menina planina sex shopom odhajate RAUS.

     • Tunek-Haloški Hillbilly

      Jaz in moja Julika redno hodiva v sex shop…za dodatno popestritev :)

     • xtc

      A to na n v Oražmovi?

 • Tunek-Haloški Hillbilly

  Čujte, Janša je 10X zmagal, vladal pa samo 2X…pa še to ne dva celotna mandata. Meni je to smešno…he he… Pa še to…Johan nikoli več ne bo vlada….makar ima po štiri tabore na leto. Pa da ti gate ftrga !!!

  • xtc

   Tunek ti samo geltušl za odškodnino Krkotu pripravi pa bo ne se naprezat tukaj,onesnažuješ.

   • Tunek-Haloški Hillbilly

    A tebi ni smešno, da Janezek nonstop zmaguje, vlada pa ne? Meni je smešno…no :)

    • xtc

     Niti ne kako je bilo z vašimi ZK Kučanisti v SFRJ?
     Kar napreje ste zmagovali in kje imate SFRJ?

     • Srbe na vrbe

      V Sloveniji.

     • xtc

      Ne več grozi vam isto kot v SFRJ.

     • Tunek-Haloški Hillbilly

      Ti pa v Vukojebini…

 • xtc

  He,he,he zanimivo.
  Levi nonstop tulijo ,da so zmagali in pobili vse “ustaše” in “domobrance” ter “nemce sedaj pa tulijo ,da jih ti ogrožajo,psihični bolniki ali psihopati?

  • Tunek-Haloški Hillbilly

   Potrebna bo ponovna deratizacije. Desničarske podgane ste se preveč razmnožile…

   • xtc

    Ah,Tunek ti samo za odškodnino in opravičilo v EUR Krkotu poskrbi,kar se pa tiče menjave plenic pa dežurno na ZD pokliči.

    • Tunek-Haloški Hillbilly

     Krko ne dobi niti centa od mene. Bo pa še odgovarjal za smrt Mrlaka…sina slovenske matere. Kapish*

     • xtc

      Tunnek ti samgnar prpravi Krko te bo za pete obesil ,če boš dolžan-plenic se ti ne bo dotikal-smrdijo.

 • Tunek-Haloški Hillbilly

  Torej pravite, da je v Bovcu bila megla :)

  • xtc

   A si ti še kar na Kosovem Polju in zmaguješ?

 • Janez Kepic-Kern

  PONAVLJA,M.
  Na tem shodu
  sem jaz Janez Kepic-Kern kot
  ČVRST PODPORNIK, SICER NEČLAN OK STRANKE SDS – DANES BIL.
  bilo je veliko, verjeto preko tisoč, dva tisoč ljudi – iz cele Slovenije.
  Prijetna srečanja s starimi znanci in prijatelji.
  Vse je bilo zelo OK, veliko glasbe. In vroč julijski dan. L.r. JANEZ K. KERN KOMENDA
  Š.S.
  KAJ PA TA PROVOKATORČEK – SPODAJ – PRAZNO IN FOVŠLJIVO – TVEZI – JE ČISTO VSEENO.
  Zelo OK shod je bil. naravnost – SUPER.
  le
  zelo vročdan je bil.

 • Tunek-Haloški Hillbilly

  Stari pregovor pravi, da iz neumne luknje neumen veter piha in to nam janšisti na svojem taboru vsako leto vztrajno dokazujejo. Od njihovega idola do vseh njegovih podanikov naprej na tem portalu !!!

 • xtc

  Skratka,danes je res pomemben dan ,da se je nekdanji vidni član SD Pertinač odločil obelodaniti kdo v resnici je Xarxchi-da ni Slovenec je pomembna prelomnica,kajti zagotovo se je tavaroval proti tožbi z dokazi odkritje pa Xarxchiju precej zoožuje politični prostor in ga izrinaja na rob,kajti vse več Slovencev,Hrčkov tukaj in še bolj smešno Srbov jim zadeva vse bolj gre na živce in kaj je najbolj smešno celo levim.

  • Srbe na vrbe

   A on je tud s Kosova? Piše:
   “Jih pa na srečo poznam avtor tega zapisa in moj oče je kosovski Albanec, ki sicer že vrsto let živi v Švici.”

   Gliha vkup štriha.

   • xtc

    Lahk ga tožiš in preganjaš,važno ,da je zadeva v javosti.
    Uživaj.

    • Srbe na vrbe

     Ne, samo smešno se mi zdi, ko se Albanci pritožujejo, da je preveč Albancev v Sloveniji. Kaj šele to, da se pritožujejo, da je premier Albanec. Saj to potem pomeni, da je “naš”, kajne?

     • xtc

      Saj veškje je Šmarca,pozvoni pred 3 m zidom in vloži pritožbo,no morda dobiš burk ali baklav li sladoljed.

     • Srbe na vrbe

      A grem lahko raj k Albancu Petrinaču, saj se on pritožuje, da je preveč Albancev ne Šarec.

     • xtc

      Zaradi mene.

 • xtc

  Kakor koli že razkriva se igra Kučana ,ki je žele z novim DR Kosovo ponoviti že enkraten uspeh LDS a se je izkazalo ,da je Xarxchi FAIL z IQ znatno nižjim od Zasavskega DR.
  Seveda pa je treba vedeti,da je bil takrat pretok informacij pecej bolj omejen,filtriran in doziran zati se ga je dalo ustoličiti kot “velikega drćžavnika” danes v dobi interneta to pač ne gre in Xarxchija se pač ne da ustoličit na enak način-preveč informacij in resnic.

 • Tunek-Haloški Hillbilly

  Skratka, bil je res pomemben dan ,da se je nekdanji vidni sodelavec Janše, Mitja Kunstelj, odločil obelodaniti kdo v resnici je Janša-da ni Slovenec je pomembna prelomnica. Kunstelj pravi, da je 17. septembra 1958 bil v vasi Fushë Kosovë (Kosovo Polje) v bližini Prištine rojen Ivani Jansha, sin Kosovarja Fatmirja Janshe in Makedonsko-Albanske matere Zamire Beqiraj. Ko je bil Ivani še otrok, sta ga biološka starša dala v posvojitev domobranskima rejnikoma iz Grosupljega.

  • xtc

   Težava tvojega Kunstlja je ,da je narkič in da ima še kar nekaj let za gulit-ni ravno verodostojen kot ne TZgaga in Šurc po tvoji obsodbi.

   • Tunek-Haloški Hillbilly

    Čuj, Ivani je ob prihodu v Slovenijo bil krščen in pri krstu dobil ime Janez. Albanski priimek in ime Ivani Jansha so poslovenili, tako da je bil od tedaj znan kot Ivan Janez Janša. Janša se je celotno življenje zavedal svojih albanskih korenin, a jih je pred javnostjo uspešno skrival, dokler niso raziskovalni novinarji (ne Šurc in Zgaga) izbrskali zgodbo o njegovem pravem poreklu. Kot otrok je bil v okupiranem Kosovu velikokrat deležen zaničevanja Srbskih oblasti, kar ga je tako travmatiziralo, da ima še danes patološki odpor proti Srbom in vsem priimkom na IĆ…zato jih žali s trenirkarji !!!

    • xtc

     Pein cirher a tiše ni dovolj odškodnin?
     No očitno bo trreba zadevo poostritX5 potem pa bo vrejetno tudi psmet.
     Sicer pa po tvoji obsodbi ;Vpite vnebo vpijočega v Sahari” jaz bi se raje ukvatjal z poplačilom odškodnine.

     • Tunek-Haloški Hillbilly

      Pa še to… ko je bil Janša še mladinec, so sovaščani v Grosupljem večkrat podvomili o njegovem poreklu, saj obrazna morfologija ni namigovala na slovensko poreklo, pač pa je bila bolj podobna ljudem iz zahodnega Balkana, bolj natančno Albanije.

     • xtc

      Tunek Peinkirher samo geltušl in kartico pripravi vesga ostalega t bosta odrešila Krko-heroj in JJ znagovalec vojne za SLO.

     • Tunek-Haloški Hillbilly

      Kot mladinec je bil Janez v Jugoslaviji zaprisežen komunist, saj je bil mnenja, da lahko po Titovi smrti prevzame njegovo mesto kot avtoritativni vodja države. Ko je bil zaradi radikalnih militantnih pogledov izključen iz komunistične partije je postal zaprisežen antikomunist.

     • tretjerazredni

      V Sloveniji itak ni bilo komunizma, pri nas so se šli realistični macional socialitem, s človeškim obrazom. Real socializem skratka, pisan na kožo domobrancem, zato Janša zmaguje, ker ljudje imajo raje čisto vodo.

     • pupa

      Krkovič sicer bo denar prejel on bo plačal, pa ne iz svojega fonda, Za take mafijce obstaja udbovski ali sovin ČRNI FOND iz katerega plačujeko vse svoje PORKARIJE.

  • tretjerazredni

   Še enkrat si pozorno preberi domnevno ime matere, Zamira (zamera) Begiraj (pobegni raje), že iz tega vica bi ti lahko bilo kaj jasno.

 • xtc

  Hja za leve neprijetn resnica nekdaj vidni član SD obelodani ,da je Šarc=Squperija-dvmim da brez dokazov ne,nadalje še bolj neverodostojen je obsojeni Peinkirher,kateremu dokaze” je sodnica raztrgala kot čveke brez dokzpv,kar je vse večja težava tudi za lažnivega Zgago in Šurca skratka rexsnica dohiteva kučanove,zgagine,painkirherjeve in šurceve kratke noge in to javno in sodno potrjeno.

  • Tunek-Haloški Hillbilly

   Mateja Šurca in Blaža Zgago je zanimalo, čigave so stopinje v blatu orožarske reke. In po več letih trdega in vztrajnega dela, ko sta premetala na tisoče papirjev in se pogovarjala z vrsto neposrednih prič dogodkov v tistih prvih, rosnih letih slovenske samostojnosti, je nastala knjiga z naslovom V imenu države. Ta je eden največjih projektov preiskovalnega novinarstva na Slovenskem doslej. V tem projektu je dokazana Janševa krivda, žal so sodni mlini bili prepočasni in je vse zastaralo.

   • xtc

    Ki je navadnaa laž kar je javno v sodbi obrazložila tudi sodnica,gre za trditve in namiošljene dokaze o katerih ni nibenih verodostojnih pravno vzdržnih papirjev-TO JE SEDAJ URADNO Tunnek-ZJOČI SE.

 • Janez Kepic-Kern

  Res OK dan je bil. Nedvomno.
  PONAVLJA,M.
  Na tem shodu
  sem jaz Janez Kepic-Kern kot
  ČVRST PODPORNIK, SICER NEČLAN OK STRANKE SDS – DANES BIL.
  bilo je veliko, verjeto preko tisoč, dva , tri tisoč ljudi – iz cele Slovenije.
  Prijetna srečanja s starimi znanci in prijatelji.
  Vse je bilo zelo OK, veliko glasbe. In vroč julijski dan. L.r. JANEZ K. KERN KOMENDA
  Š.S.
  KAJ PA TA PROVOKATORČEK – SPODAJ – PRAZNO IN FOVŠLJIVO – TVEZI – JE ČISTO VSEENO.
  Zelo OK shod je bil. naravnost – SUPER.
  le
  zelo vroč dan je bil.
  Spodaj ta čudak od Tunka – tvezi neke
  že 1000 x ponovljene pravljice,
  ki niso nič pomembne.
  Bolj zanimivo bi bilo, ko bi nam ta Tunek – verjetno nemškega porekla – pojasnil
  npr.
  KAM JE IZGINIL NJEGOV SOROJAK DR. ALFONS WANKMUELLER,
  KI JE BIL MED VOJNA,A POMEMBEN ČLOVEK NA ŠTAJERSKEM: glavni nadzorni zdravnik v MARIBORU JE – BIL.
  Zdaj o tem pomembnem Mariborčanu – ni nikjer nobenih podatkov,
  nobene slike itd.

  • Tunek-Haloški Hillbilly

   Spat se spravi…star si že :)

   • Anže

    ti še bolj

 • tretjerazredni

  Zakaj SDS nima pisarne v vseh občinah, v slehernem kraju, partija je pa lahko obdržala vse sejne dvorane in udbaške centre, potem jim ni težko sestaviti vlado, če pa od povsod pride vsaj en glas za njihove kandidate. SDS bi torej pobrala še vsaj pol več glasov, če bi bil v vsakem kraju vsaj en njihov član, ki bi jih v vsakem primeru podprl, kar bi bilo pa že dovolj za veliko zmagovalno večino.

  Kako zmagati, širitev članstva in dosega stranke kmalu ne bo dovolj, tudi leve stranke se bodo stisnile skupaj v neko koalicijo ali celo pod eno samo partijo, takoj ko se jim volina matematika ne bo več izšla. Šele takrat bo spet pomembno pristno druženje, rituali in tradicija zbližujejo ljudi in jim utrjujejo občutke pripadnosti. Seveda pa je veliko težje začeti nekaj novega kot zgolj slaviti krščanske praznike in obujati spomine na NOB, kot to počnejo levica in krščanski demokrati.

  • Tunek-Haloški Hillbilly

   Tak to je če si tretjerazredni. Mi v LEVICI smo prvorazredni !!!

   • Anže

    ..za kompost…

 • IZBIRA

  Dokler se boste zaafrkavali ne bo nič

 • lambizer

  Janša nehaj zmagovati, ker volilci od teh silnih zmag nimajo nič! Ko si izgubil volitve si vsaj vladal!

 • tretjerazredni

  Si predstavljate kako so zgledali politični tabori šele v komumizmu, ko so se vsi bivši partijci družili skupaj in hodili v hribe, na izlete.
  To je moč sinergije, včasih so de na piknikih vse zmenili, ne pa tako kot danes, ko je vsaka stranka ponosna samo na svojo revščino, novačijo pa v glavnem lastne otroke.

  • wert

   Levi imate zmeri bogato obložene mize na pikniku, ko spečete po 50 odojkov in mastnega vola. Kdo se bi z vami. Vi ste OBLAST.

   • tretjerazredni

    Haha… vidim, da veš vse o meni, u nulo si zadel, verjrtno me je izdal psevdonim tretjerazredni.

    Si predstavlajš tiste reveže pri nas, ki niso bili še na nobenem političnem taboru, takim pri nas nihče več ne more pomagati, tudi če volijo do nezavesti.

 • tretjerazredni

  Politika SDS je dolgočasna, vedno do obljubljali nekaj novega, na koncu pa so samo sklepali poceni kompromise, v korist aktualnih oblasti. Še največ navdušencev so pridobili z democidnimi akcijami, kot so bili izbrisani, ljudje imajo radi norost in z veseljem podpirajo čim hujše oslarije. Samo, če gre nekako skozi in je čim več bedakov zraven, ker potem je vedno dober žur, ko oblasti ne vedo kdo je začel kurit folk. Hujskaštva SDSu ni mogoče očitati, celo komunisti so bili nekako odrinjeni iz glavne teme slavnostnega govora, posvečenega družini, domovini in božji milosti.
  Verjetno je bilo veliko gospodarjev slovenske zemlje zraven, ki zadnje čase težko najdejo prostor za druženje, saj članov skoraj nimajo več in jih držijo dkupaj samo še visoki državni sekretarji, zanič župani ter drugi ugledni šalabajzerji. Kaj je kmečka zveza počela skupaj s katoliki hrvaškega porekla, si je danes težko predstavljati, zgleda so uničili krščanske demokrate samo zato, da so si morali katoliki spremeniti ime. Nimajo nobenega ugleda več, v drek so potopljeni čez vrat, imajo pa cel kup čudnih otrok, ki jim bo treba zrihtat dobre službe in kariero v politiki, nenazadnje ženo in otroke. SDS bo vzel vse, člani si že navajeni negativne propagande in jim enostavno ne more več škoditi.

  Največji problem demokratov so danes domobranci, ki so jih tudi povezali v unikatno stranko. Kakšni domobranci, tega ja ni več, kdo to rabi, nihče. SDS se ne šlepa na tradicijo izgubljene generacije prednikov, zamere so bile pozabljene že med komunizmom, računi poravnani po osamosvojitvi, zakaj se potem tako trudijo s političnim brandom, ki jim lahko prinese edino nesrečo in škodo? Ker se ne, domobranci so samo izraz, ki druži razne družine, saj pod levimi strankami ne bi dobili nič ali veliko manj, sploh pa ne bi bili deležni enakopravnosti in enakosti. Glavna atrakcija stranke je in bo vedno boj proti komunizmu.
  Zato menim, da bi morali fomobrance počasi odstraniti iz ideološke agende stranke, ker so brez veze in množic očitno ni mogoče prepričati v neumnosti o njihovem izvoru in namemu, brez domobranstva oziroma ponarejenega zgodovinskega okvirja, bi postala SDS čisto spodobna avantgarda. Komunizma namreč ni mogoče zagovarjati, že Platon je ugotovil, da morajo državo voditi filozofi, intelektualci in umetniki, ne pa neki kmetavzarji in delavčki.

  • samurai

   “Politika SDS je dolgočasna, vedno do obljubljali nekaj novega, na koncu pa so samo sklepali poceni kompromise, v korist aktualnih oblasti.”

   Res si dolgočasen in dolgovezen…….

  • xtc

   He,he,ali ne ravno CK ZKS šef z svojimi “novimi obrazi” in politiko usmerjeno v “prihodnost” in ne vračanja v preteklost vedno znova vračajo nazaj v hosto 45 in še kar živijo tam-to je njih “nova politika” vračanje v SFRJ.

  • Andrej

   A ti izdam eno majhno skrivnost? Domobrancev že desetletja ni več, ker so jih pobili.

 • herman

  Na sliki ljubljeni vodja z dvignjeno desnico “sieg heil” pozdravlja zbrane. Oboževalke pa v delirij.

  • učko

   Jap, pa jim je spet mal na dušo popihal, saj kaj drugega itak ne more. Ovce pa kot ovce. No, sej prav, sam tole je pa vse skupaj premalo za kar koli bolj resnega.

  • ZatonMesecnikov

   To je vaš levičarski socialist Slobo nekoč pozdravljal, z dvigneno desnico….

   • pupa

    Morda bi vam bilo ljubše, če bi tiščal roki v žepih kot Kocjančič.

 • francelj3

  Kaj pomagajo zaporedne zmage na volitvah, če vlada šiptarski najdenček s 13 % glasov.

  • učko

   SDS je dobila največ za to, ker na “desnici” ni prave konkurence, ker je “desnica” uničena. Uničili pa so jo premeteni levuharji in nesposobni desnuharji.

 • Lea Pralines

  STE PA RESS FULL ZMAGALI….ha ha ha ,KJE PA ????STE ZMAGALI????? na kateri veselici??? ha ha ha

  • rubec

   Na zadnjih volitvah opica. Pa še na kakšnih pred tem.

   • Igor Pavlič

    Pa kdo vas farba s temi zmagami, lepo te prosim? Tu ne gre za Tour de Framce, kjer delijo tudi majice za najborbenejše kolesarje, za leteče cilje itd., šteje le, kdo lahko sestavi vlado, kjer pa je popolnoma nepomebo, kdo je trelativni zmagovalec. Mimogrede, tudi jJanša je sestavil vlado, čeprav je bil Janković reltivni zmagovalec, pa ga ni to nič motilo. Takrat je trdil ravno obratno kot ti slaviš neke Prirove zmage brez zveze!

    • rubec

     No, no, sem si ta tvoj izbruh res zaslužil?

   • Lea Pralines

    to vam nič ne koristi,ker ne znate sestaviti vlade…pa zakaj ne??? ha ha ha

   • Lea Pralines

    …ha ha ha ha je opazit ja,dobro ste zmagali…luzerji

 • Patricija Mihelic

  Se vidi da je 80% starejsih od 50 let. Tak da ta stranka nima zaupanja pri mladih. Ker mladi vemo kdo laze in da se morajo svojo Tv ustanoviti da farbajo ljudi z SVOJO resnico. SDSov moto je : kdo ni z nami je proti nam! Hehe lazem ne verjamemo vec. Bravo Sarec!!!!!!!

  • rubec

   Škoda da tebe ni blo. Potem bi imeli še kakšen % debilov.

  • pupa

   Iz katerega zavoda pa pišeš???

  • ZatonMesecnikov

   katera pa je Vaša resnica patricija? dražgoše? osankarica?

 • Poserjemsenavse

  Isti kot partijski shodi v nekdanji državi…SDS vsako leto izgubi 1000 članov na račun Matilde

  • ZatonMesecnikov

   Pridejo mladi namesto njih Sera. Drugorazrednih državljanov je v Sloveniji vedno več.

   • Poserjemsenavse

    Janša bi moral odditi v ozadje,le tako bi SDS lahko dejansko zavladal

    • ZatonMesecnikov

     Gre za Ikono Sera. Brez Ivana janeza bi se SDS fragmentiziral na množico strankic.

     tako kot levičarske.

 • xtc

  Ah,ja.
  AVE JJ!
  Samo še JJ in Papež dobita toliko Slovencev na kup BREZ plačanih avtobusov,senvičev,golažev,pira z pretečenim rokom in pasulja iz rokom pretečenega mesa iz Mercatorja in Tuša navkljub

 • xtc

  Ja,ja JJ ma vas RAD!.

 • xtc

  Po javnem razkrutju ,da je gre pri Xarcxchiju v bistvu isto kot Dr iz Trbovelj katerega je skušal neuspešno politično imitirati mo razkritje ,da je kosovar ravno politično ne koristi preveč,nenazadnje zato,ker se je začel del volilcev levie in samih levičarjev precej distancirati od Albancev zaradi zadnjih dogodkov v zvezi z njimi v SLO,saj se izkazujejo za zelo vedenjsko in drugaće problematične.

 • Jovo Jamnica

  Pogledal za štos na 24 kur in kaj vidim? Pod krajšim člankom enake vsebine kar 800 komentov. Spomnim se časa, ko se je pod udarnm člankom z Janšo v glavni vlogi, tukaj zbralo z lahkoto več kakor 1000 komentov.

  • samurai

   Ljudje so zdaj na druženju SDS. Lepo se imajo.

   • Jovo Jamnica

    Bog jim požegnaj…

    • Janez Pavel Kanc

     Janša je Bog, skoraj tako mogočen kot Broz.

  • xtc

   Ja vas leve trole pospešeno mečejo tudi iz vaših portalov,saj ste jim odgnali znatno število bralcev.

 • skorpijon93

  ČEŠKA JE VELIK ZGLED ZA SLOVENIJO, UČITE SE SLOVENCI

 • Janez Pavel Kanc

  2000 novih članov se lepo bere.
  Koliko jih je stranko zapustilo (živi člani)?

  • Andrej

   Vprašaj SMC, pa ZAB, pa DeSus, ki so na vladi. Nobenega več nimajo. A to te pa ne skrbi?

 • Janez Kepic-Kern

  Res OK dan je bil. Nedvomno.
  PONAVLJA,M.
  Na tem shodu
  sem jaz Janez Kepic-Kern kot
  ČVRST PODPORNIK, SICER NEČLAN OK STRANKE SDS – DANES BIL.
  bilo je veliko, verjeto preko tisoč, dva , tri tisoč ljudi – iz cele Slovenije.
  Prijetna srečanja s starimi znanci in prijatelji.
  Vse je bilo zelo OK, veliko glasbe. In vroč julijski dan. L.r. JANEZ K. KERN KOMENDA
  Š.S.
  KAJ PA TA PROVOKATORČEK – SPODAJ – PRAZNO IN FOVŠLJIVO – TVEZI – JE ČISTO VSEENO.
  Zelo OK shod je bil. naravnost – SUPER.
  le
  zelo vroč dan je bil.
  Spodaj ta čudak od Tunka – tvezi neke
  že 1000 x ponovljene pravljice,
  ki niso nič pomembne.
  Bolj zanimivo bi bilo, ko bi nam ta Tunek – verjetno nemškega porekla – pojasnil
  npr.
  KAM JE IZGINIL NJEGOV SOROJAK
  – DR. ALFONS WANKMUELLER,
  KI JE BIL MED VOJNAM,A POMEMBEN ČLOVEK NA ŠTAJERSKEM: glavni nadzorni zdravnik v MARIBORU JE – BIL.
  Zdaj o tem pomembnem Mariborčanu – ni nikjer nobenih podatkov,
  nobene slike itd.

  • Janez Pavel Kanc

   Nečlani niso imeli vstopa.
   ?

   • pupa

    TI PA NE PIŠEŠ RESNICE IN JE TO VELIK SOVRAŽNI GOVOR. SLEDI PRIJAVA. TO JE ZLOBNO PODTIKANJE NERESNICE.
    Tudi sama sem nečlanica SDS pa prihajam v Bovec že nekaj let enakovredna njihovim članom.

    • Janez Pavel Kanc

     pupa, če si Nataša, si me razočarala.

 • Pro Pain

  Lepo je roko dvigno HH

 • Janez Pavel Kanc

  Dr. Ivan Janša se je zredil. Povečal se mu je indeks telesne mase.

 • Janez Pavel Kanc

  Vodja je dvignil desnico . . .
  Jelka(*) debeluška . . .
  Manjka zapriseženi sovražnik Luke Koper, Vili Kovačič. Le zakaj?

  Zelo srčkano . . .

  (*) Jelka je kljub tolšči še vedno boljša od večine nevrotičnih babnic, ki pozirajo.

 • Janez Pavel Kanc

  Bele čepice so letos zelo popularne.
  Le zakaj ne bi bile?

  Pogrešam Bačovnikovo Urško. Kaj se ji je zgodilo, da ne spremlja svojega gospodarja?