fbpx

[FOTO IN VIDEO] Poglejte, kako je dveletni sin Jakob presenetil svojega očeta Janeza Janšo

Foto: Osebni arhiv

Preteklo nedeljo med Janševim govorom na družinskem shodu SDS k svojemu očetu priteče sin Jakob. Janša prekine govor, se nasmeji, pogleda k tlom in sina poboža. Tipično družinsko situacijo nato rešuje žena Urška, ki sina želi odpeljati z odra. Toda Jakob se očija okrog nog “oklepa z vsemi štirimi,” tako kot se svojih očetov oklepajo vsi otroci.

Janša sinu želi prepustiti besedo. Skloni se k njemu, mu ponudi mikrofon, mali Jakob pa se hitro skrije za njegovo nogo. Tedaj znova malo bolj odločno nastopi mamica Urška in sina le odpelje z odra. “Tako je pri nas doma živahno, vidite,” Janša pred množico pokomentira nepričakovan nastop svojega sina. Družinski prizor, ki si ga je vredno pogledati tudi na tej spletni povezavi med 8 in 10 minuto.

Pri časopisni hiši Delo pa s povsem drugačno zgodbo
Verjetno si večina obiskovalcev tega strankarskega shoda ne bo zapomnila, kaj točno je Janša govoril. Vsi pa si bodo verjetno zapomnili nepričakovano prekinitev in prisrčni nastop malega Jakoba. Prav zato je bilo več kot presenečenje, ko so ta teden pri časopisni hiši Delo – v njihovi reviji Suzy – zapisali povsem drugo zgodbo. Da je Janez Janša prišel na družinski dan SDS sam, brez žene in otrok. In še več – to je dokaz, da je njegov zakon v krizi in pred razpadom, je na veliko zapisal neznani avtor, podpisan s kraticami S. S., članek pa odobril odgovorni urednik Bojan Budja.

Da so si pri časopini hiši Delo o prvaku opozicije pripravljeni izmisliti kar koli, je več ali manj jasno. Da so si pripravljeni izmisliti in napadati tudi njegove najbližje, to je njegovo soprogo in nekajmesečnega sina, pa je pred leti že brutalno dokazoval novinar Dela Dejan Karba.

Družina mi pomeni glavno zavetje
O družini in o tem, kako velik pomen ima, je Janša sicer že večkrat govoril, med drugim tudi na znamenitem shodu, na katerem sta Bojan Budja in neznani novinar spregledala glavni prizor z Urško in Jakobom. “Družina mi pomeni glavno zavetje,” je za Novo24TV pojasnil prvak opozicije Janez Janša po novem obračunu časopisnega podjetja Delo. “Ljudem, ki se na tak način spravljajo na družino, ni nič sveto,” je še prepričan Janša.

Dokaz revije Suzy, s katerim posega v družino
Janša je sicer zdaj prvič slišal, da ta revija obstaja. “Dali so mi ta članek v roke in sem videl, da gre za čisto laž. Ne gre samo za laž, ampak gre za namerno laž,” je pojasnil za Novo24TV. V omenjenem članku namreč piše, da je glavni dokaz za težave v zakonu dejstvo, da Janševe družine ni bilo na strankarskem družinskem dnevu, ki ga je imela SDS v nedeljo v Solčavi, kar pa ne drži. “Že od nedelje so objavljeni posnetki našega srečanja v Solčavi, videoposnetki in moj govor, kjer sem se družini javno zahvalil. Moja družina je bila tam, to se vidi tudi na posnetkih in slikah,” je poudaril.

Foto: Osebni arhiv

Foto: Osebni arhiv

“Rumeni tisk je šel ponovno čez vse meje”
Ob tem je dodal, da je zanimivo, da gospod Budja, ki je za to revijo odgovoren, prej tega ni preveril na spletu, saj zato človek potrebuje samo nekaj sekund. “Tako, da ne gre samo za laž, ampak gre za namerno laž. Lahko rečem samo, da je ta rumeni tisk, ki je v službi neke politike, ponovno šel čez vse meje. Tukaj se vidi, kje je razlika med sicilijansko in murgeljsko mafijo. Sicilijanska vsaj družino pusti na miru, murgeljski mafiji pa ni nič sveto,” je dejal prvi mož SDS.

“Za dosego ciljev se ne ustavijo pred ničemer”
Pri časopisni hiši Delo je Janševa družina pogosto tarča grobih napadov in diskvalifikacij. “Za dosego ciljev tistih, ki jim je odrejeno, je že 75 let dovoljeno vse. Ne ustavijo se pred ničemer,” je vzroke za tovrstne napade pojasnil prvak opozicije. Po njegovem tukaj ne gre za neke insinuacije ali za podtikanje, temveč gre za laž, za katero vedo, da je laž. Kot pravi, je bilo vse preverljivo, novinarji pa niso preverili ničesar. “Te laži so namerno napisane,” je prepričan Janša.

Foto: Osebni arhiv

Foto: Osebni arhiv

Ko vsaj prek otrok ne bi obračunavali
V preteklosti so se v medijih širile številne podle laži na račun Janševe družine, kot na primer, da se predsednik SDS zdravi zaradi psihične bolezni, njegova žena Urška pa da naj bi delala celo samomor. Kot da še to ni bilo dovolj – ko se jima rodil sin Črtomir, so mediji sprožili govorice, da ima novorojenček Downov sindrom, Delov novinar Dejan Karba pa se je na policiji zanimal celo za Črtomirov umor, saj naj bi ga po njegovem “umorili” z uspavali. Kot je pojasnil Janša, se mu novinar, ki je širil grozljive informacije o njegovem otroku, ni nikdar opravičil. “Na Delu niti takrat, ko izgubijo na sodišču, niso sposobni zapisati ali izreči besede ‘oprostite’,” je povedal.

Foto: Osebni arhiv

Foto: Osebni arhiv

Urška Bačovnik Janša je prejemala spodbudna pisma mamic otrok z Downovim sindromom
Janševa žena Urška Bačovnik Janša je takrat reviji Jana zaupala svojo bolečo medijsko izkušnjo. “Nobeden od naju nikoli ni imel psihičnih težav. Hvala Bogu, saj v življenju lahko vsakega doleti bolezen. Sama kot zdravnica nimam absolutno nobenih predsodkov do duševnih bolezni in bi lahko o tem mirno govorila.” Obenem je poudarila, da ima takšno pisanje posmehljiv odnos do ljudi, ki res imajo duševne težave. Sin Črtomir se je namreč rodil zdrav: “Zato me je zelo pretreslo in tudi bolelo, ko sem začela dobivati sočutna in bodrilna pisma mamic otrok z Downovim sindromom, ki sem jim morala povedati, da je moj otrok zdrav. Te mamice resnično trpijo in so bile tako samo še enkrat osramočene.” 

Foto: Osebni arhiv

Foto: Osebni arhiv

Mediji iščejo njegove šibke točke?
Janši v teh časih družina pomeni glavno zavetje. “O tem sem tudi javno govoril v nedeljo in očitno je to nekoga zmotilo,” je prepričan. Ta se je zato poslužil neke laži, ki se sedaj – kot so mi dejali – razmnožena v sto tisoč izvodih. V članku piše celo “Tam, kjer je dim, je tudi ogenj”. To je po njegovem ista metoda, kot so jo uporabljali komunisti, da bi prišli na oblast v Sloveniji. 

Na dopust z družino se bo odpravil v Bovec
Poletje je tik pred vrati, zato ima mnogo družin že načrtovane počitnice. Janez Janša bo dopust z družino preživel v Bovcu. Kot pravi, tukaj zanje ni nobene dileme, saj vsako leto proste dni preživijo tam. Nekaj časa tam preživijo sami, nekaj pa v sklopu strankarskega tabora, ki se začne 23. julija. “Če bi Slovenci vedeli, kako lepa je dolina Soče, bi bistveno bolj odhajali tja in manj na Jadransko obalo,” je še povedal Janša.

Nina Knapič