fbpx

[FOTO] Velika poroka Erdoganove hčerke – 6000 gostov in izredni varnostni ukrepi

Foto: epa

Summeyye Erdogan, hčerka turškega predsednika Recepa Tayyipa Erdogana, se je minulo soboto poročila v Istanbulu. Na dan poroke so veljali strogi varnostni ukrepi, poroke pa se je udeležilo okoli 6.000 ljudi. Nevesta je bila oblečena v belo obleko, lase pa je imela pokrite z belim muslimanskim pokrivalom. 

30-letna Summeyye Erdogan, sicer diplomantka prestižne londonske fakultete London School of Economics, se je s svojim izbrancem Selcukom Bayraktarom poročila na pravljični poroki, ki se je je udeležil tudi sam državni vrh z odhajajočim predsednikom vlade Ahmetom Davutoglujem na čelu.

Njegova udeležba na poroki je bila sicer za mnoge morda presenečenje, saj s predsednikom Recepom Tayyipom Erdoganom nista v najboljših odnosih; Davutoglu je že napovedal svoj odstop, novega premierja pa bodo določili 22. maja.

Udeležba državnih voditeljev
Poroke so se udeležili tudi državni voditelji Katarja in Pakistana. Zaradi slavja so bile več ur zaprte ceste, izredne varnostne razmere pa so vladale v širši okolici kraja dogajanja.

Summeyye Erdogan je bila v času, ko je bil njen oče predsednik vlade, zaposlena kot svetovalka vlade za zunanjo politiko. Leta 2014 se je s tega mesta umaknila, sedaj pa je podpredsednica islamske skupine za zaščito pravic žensk, poroča portal Viralino.

Njen mož je doktoriral na ameriški univerzi za tehnologijo, zaposlen pa je v družinskem podjetju Bakyara Makina, ki proizvaja brezpilotna letala in razvija obrambni sistem Turčije.

Fotogalerija:

M. G