fbpx

Hollandova frizura sprožila nacionalni posmeh – njegov frizer zasluži skoraj 10.000 evrov mesečno

Foto: Twitter

Frizer francoskega predsednika Francoisa Hollanda mesečno zaslužil 9895 evrov, danes poroča francoski raziskovalni časnik Le Canard Enchaine. Kot navaja, so to potrdili tudi v Elizejski palači, visoko plačo pa naj bi si frizer prislužil predvsem zaradi velikega števila delovnih ur.

 Frizer namreč Hollandu pričesko uredi vsako jutro, vnovič pa pred vsakim javnim nastopom. Tudi ob koncih tedna, če je treba. Frizer predsednika prav tako spremlja na vseh poteh, ki vključujejo najmanj eno nočitev, povzema nemška tiskovna agencija Dpa. Poleg plače naj bi bil frizer po poročanju Le Canard Enchaine deležen tudi drugih ugodnosti, kot sta stanovanjski in družinski dodatek.
Hollandu je na voljo 24 ur

Foto: Twitter

Foto: Twitter

“Predsedniku je na voljo 24 ur na dan, nikoli ga ne zamenja kdo drug. Zamudil je rojstvo svojih otrok, zlome njihovih rok, njihove operacije…,” je za časnik komentirala odvetnica frizerja, ki je znan le kot Olivier B.

Zaradi služenja predsedniku je frizer zaprl svoj pariški salon, pogodba, ki jo je z Elizejsko palačo sklenil leta 2012, pa velja do konca Hollandovega mandata. Pogodba ga med drugim obvezuje k popolni molčečnosti glede dela in informacij, do katerih bi lahko prišel med opravljanjem le tega.

Pričeska precej nepriljubljenega francoskega predsednika doslej nikoli ni bila predmet javnih razprav – za razliko od nekaterih drugih vidnih vplivnežev, kot sta na primer Donald Trump in nekdanji londonski župan Boris Johnson.

Frizerjevi zaslužki dvigajo veliko prahu
Objava pogodbe njegovega frizerja pa je sedaj dvignila kar nekaj prahu, predvsem pa so se zvrstile kritike na račun predsednikovih ekstravagantnih izdatkov.

Poslanec desničarske Nacionalne fronte je na Twitterju Hollanda cinično naslovil z njegovo visokostjo, nekateri drugi uporabniki tega omrežja pa so Hollandovo fotografijo opremili s precej dramatičnimi pričeskami in zapisom, da bo to frizerju pomagalo zaslužiti plačo.

Spet drugi so se pridušali, da bi lahko s plešastimi kandidati za predsedniški položaj na volitvah prihodnje leto, kot je na primer konservativec Alain Juppe, davkoplačevalci privarčevali kar nekaj denarja.

 SPS