fbpx

Izjemna dejstva o Melanii Trump, po katerih se razlikuje od drugih prvih dam ZDA: Osebje Bele hiše jo je zaradi odnosa do zaposlenih nemudoma vzljubilo!

Foto: Facebook

Ameriška prva dama slovenskih korenin Melania Trump je že večkrat dokazala, da je popolnoma kos svoji nalogi, ki jo je prevzela z zmago moža Donalda Trumpa na predsedniških volitvah. Podcenjevanje, ki so ga sprva do Melanie izražali kritiki moža, se je kmalu preobrnilo, saj je na lestvicah priljubljenosti pričela dobivati tudi glasove demokratov. Nedvomno temu botrujejo lastnosti, po katerih se razlikuje od številnih prvih dam pred njo.

Melania je šele druga prva dama po vrsti v ameriški zgodovini, ki se je rodila izven Združenih držav Amerike. Edina ameriška prva dama poleg Melanie, ki se je rodila v tujini, je namreč Louisa Catherine Johnson, žena nekdanjega predsednika Johna Quincy Adamsa, ki je bila rojena v Angliji.

Nedvomno je Melania edina, ki je bila vzgojena v komunistični državi, ko je bila Slovenija še del Jugoslavije. Čeprav so bili mnogi v mestecu Sevnica v stiski z denarjem, ljudje, ki so tedaj poznali Melanijo Knavs, pravijo, da je bila že takrat zelo prefinjena in ni nikoli nosila oblek, ki jih je bilo mogoče kupiti v trgovini.

Foto: Facebook

Govori največ tujih jezikov od vseh prvih dam do zdaj
Prav tako je Melania prva ameriška dama, katere prvi jezik ni angleščina. Ob tem pa je potrebno poudariti, da velja za pravo poliglotko, obvlada namreč več tujih jezikov kot katera koli prva dama pred njo: angleščino, francoščino, nemščino, italijanščino, srbščino in svoj materni jezik, slovenščino.

Foto: Facebook

Melania je bila v preteklosti uspešen model, pojavila se je v revijah Sports Illustrated, Vanity Fair, Vogue, Harper’s Bazaar in GQ, nastopila pa je tudi v reklamah. Glede na to, da je na fotografijah z uradnih srečanj mogoče videti, da je Melania večinoma višja od tistih, s katerimi se sreča, ne čudi, da skupaj z Michelle Obama in Eleanor Roosevelt velja za najvišjo prvo damo. Poleg tega se je Melania ukvarjala s podjetništvom in leta 2010 izdala linijo nakita, leta 2013 pa kozmetiko za nego obraza s kaviarjem.

Foto: Facebook

Osebje v Beli hiši jo je nemudoma vzljubilo
Velja za prvo ameriško damo po Jaqueline Kennedy, ki je katoličanka. To dejstvo je postalo javno znano v času obiska Trumpa v Vatikanu, kjer je papež Melanii blagoslovil njen rožni venec. Za razliko od drugih prvih dam je Melania edina, ki je z selitvijo v Belo hišo odlašala pet mesecev. Čeprav so tedaj zlobni jeziki navajali, da se je poskušala izogniti vlogi prve dame, je zakonski par Trump poudaril, da je do zamude prišlo zaradi sina, da je lahko ta v miru končal šolski semester v šoli v New Yorku. Ko se je Melania preselila v Washington, jo je osebje Bele hiše nemudoma vzljubilo, poroča Bussines Insider. Razlog za to se je po besedah osebja skrival v njenem pozornem osebnem stiku, ki ga je navezovala dan za dnem, kar pa jo nedvomno razlikuje od drugih članov predsedniških družin.

Foto: Facebook

Hana Murn